Belépés
100 éve született Hajdú Antal
... gyereknek szívesen nyújtott segítséget, főként a gyengébbeknek. 1973-ban az osztályunkból év végén tizenhárman buktak oroszból, ám matematikából, amit ő tanított, senki sem.
Megalakította a ,,mameluk"-ot, a matematikát megkerülő lusták klubját. Számukra addig tartott korrepetálást, amíg mindenki meg nem értette a tananyagot.
Falusi ember volt, mint a diákok tö...
2021-01-14 14:24:54
A BMC-ben mutatja be új lemezét Fekete-Kovács Kornél és a MAO
... kortárs-, dzsessz- és könnyűzenei életnek. A Budapest Jazz Orchestra alapítója, 1998-tól 2005-ig művészeti igazgatója és szólistája. 2005-től a Modern Art Orchestra vezetője, 2006-ban megalakította a Fekete-Kovács Kvintettet, 2016-ban pedig az elektronikus improvizatív zenét játszó Effected kvartettet.
Pedagógusi munkássága is jelentős: 1995-től 2010-ig a Liszt Ferenc Zeneműv...
2020-08-14 16:12:49
Jövő áprilisban koncertezik a Charlie Band és a Tátrai Band Budapesten
...
Először fordul elő, hogy a Charlie Band és a Tátrai Band egy este alatt egy színpadon lép fel. A zenekarok egymás után játszanak, de közös örömzenéléssel is meglepik a közönséget - olvasható a szervezők közleményében.
Horváth Charlie Liszt-díjas énekes a rock, a soul, a dzsessz és a blues jellegzetesen rekedt hangú előadója. Az Olympia és a Generál után 1990-ben Tátrai T...
2020-06-01 16:16:34
Jaj, a legyőzöttnek! - Trianon, 1920. június 4.JAJ, A LEGYŐZÖTTNEK! - TRIANON, 1920. június 4.


Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás.

(Delcasse)


A történelmi Magyarország, a Kárpátok övezte föld, Európa közepe. Minden oldalról jól védhető, természetes határokkal övezett. Tökéletes földrajzi és gazdasági egység. Sokak szerint Magyarország határai...
2020-05-08 20:00:30
Megalakította válságkezelő munkacsoportját a Magyar Fesztivál Szövetség
...
A munkacsoport célkitűzései között van, hogy egységes szempontrendszer alapján folyamatos kutatást végezzen, pontos adatokat szolgáltasson a döntéshozóknak és igény szerint segítse a törvényi háttér megfogalmazását, segítse a fesztiválok kieső bevételei miatti munkaadói és munkavállalói károk felmérését.
Szorgalmazzák egy "fesztivál vis maior alap" létrehozását, amely a...
2020-04-02 15:21:59
Koronavírus - ITM: a jó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre
...
A szakképzési centrumok már megalakították operatív munkacsoportjaikat, az iskolák vezetőivel közösen, határidőre elkészítették eljárásrendjeiket, ezek vizsgálata, értékelése most zajlik.
Közölték, a minisztériumban oktatási munkacsoport alakult, amely koordinátorként egyebek mellett módszertani segítséget nyújt. A tárca támogatásával a szakképzési centrumok rendkívüli i...
2020-03-20 12:51:48
Kaderják Péter: A GDP 2-2,5 százalékára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük 2050-re a klímasemlegességet
... területén is adottak a fejlődési lehetőségek.
Hozzátette: annak érdekében, hogy a magyar vállalkozásokkörnyezetvédelemben megszerzett tudása exportálható legyen, az ITM még tavaly megalakította a Nyugat-Balkáni Zöld Alapot, amelynekpályázatai a következő hetekben fognak megjelenni. A pályázatok célja a környezetvédelem területén aktív vállalkozók sikeres működésének támogatá...
2020-02-01 23:53:41
Nyitrai: a polgárőrök részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyaror
...
Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg.
A polgárőri munka "modern hazafiságot" jelent, ugyanis a határvédelemben önkéntesen, szabadidejükben vesznek részt, és komoly közösségi feladatot látnak el - fogal...
2020-01-19 12:11:51
Pest fölött az ég: Kamondy Ágnes estje a Trip hajón
... feltűnt Xantus János, feLugossy László és Tarr Béla filmjeiben.
Dolgozott Másik Jánossal, tagja volt az Európa Kiadó zenekarnak, és több tucat színház előadáshoz írt zenét, majd megalakította önálló együttesét, az Orkesztra Lunát, amely egy lemezanyagot jelentetett meg Szukadal címmel.
Pályafutása csúcsára a Dalok Közép-Nirvániából című darabbal ért 1993-ban. A sokszoros...
2020-01-18 13:21:34
Nagy István: az agráriumban a generációváltás számos feladattal jár
...
Nagy István elmondta, hogy ezzel előtérbe kerül két fő kérdéskör, az öröklés és a nyugdíj. A gazdálkodóknak nagyon kis százaléka rendelkezik ugyanis végrendelettel, e nélkül azonban az utódok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek. Bár a területük megvan, de ha nincs szabályozva az öröklés, akkor a terület feldarabolódhat vagy elveszhet - mutatott rá.
Hozzátette, ahhoz is sz...
2019-11-15 17:52:12
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: Hajdú Antal, Fekete-Kovács Kornél, Charlie Band, Tátrai Band Budapesten, Magyar Fesztivál Szövetség, Kaderják Péter, Kamondy Ágnes, Nagy István, Budapest Jazz Orchestra, Modern Art Orchestra, Fekete-Kovács Kvintettet, Liszt Ferenc Zeneműv, Tátrai Band, Horváth Charlie Liszt-díjas, Tátrai, Nyugat-Balkáni Zöld Alapot, Nyitrai Zsolt, Xantus János, Tarr Béla, Dolgozott Másik Jánossal, Európa Kiadó, Orkesztra Lunát, Dalok Közép-Nirvániából, digitális munkarendre, polgárőrök részt, generációváltás számos, matematikát megkerülő, elektronikus improvizatív, este alatt, zenekarok egymás, szervezők közleményében, blues jellegzetesen, történelmi Magyarország, munkacsoport célkitűzései, törvényi háttér, fesztiválok kieső, szakképzési centrumok, iskolák vezetőivel, minisztériumban oktatási, tárca támogatásával, fejlődési lehetőségek, következő hetekben, pályázatok célja, környezetvédelem területén, rendészeti szervekkel, polgárőri munka, határvédelemben önkéntesen, lemezanyagot jelentetett,
© 2013 TVN.HU Kft.