Belépés
Ganja Gašpar Đokić : Könnyű dal a múlandóságról
... eddig megtörte a távolságokat
majd nemes egyszerűséggel megszólalt

nem az átjáróban nem átmenőben
hanem mert a reggellel jött a megoldás
a gyötrelmet feloldó megbékélés

tehetnénk ha tudnánk

mert mindenünk ami volt
nem csak úgy átmeneti volt
nem az átjáróban találkoztunk
nem jegyeztünk ilyen érintéseket szavakat
sz...
2019-09-13 11:17:28
Nincs Cím
1 IX 1928. AMSZTERDAM A párizsi olimpia után a megbékélés jegyében Amszterdam mellett döntöttek a NOB vezetői, legyen a világháborúban semleges Hollandia az 1928-as olimpiai játékok házigazdája. 1925-óta új elnöke van a NOB-nak. A lemondó Coubertin posztját a belga Henry de Baillet Latour gróf veszi át.
...
2019-05-02 21:30:51
Az isonzói csaták emlékére ad koncertet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Szlovéniában
...
Avgust Ipavec szlovén zeneszerző A zöld smaragd színei - elfelejtett szenvedés című szimfonikus műve az isonzói csaták borzalmait zenésíti meg. A darab minden szenvedő nemzethez szól, hiszen egyes részeiben a szlovén nyelven kívül olaszul, németül, magyarul és oroszul is felhangzanak prózai részletek a korabeli katonák leveleiből - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott kö...
2019-03-16 09:21:07
Orbán Viktor: Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését
... keresztény betegeket gyógyítanak, a muzulmánok pedig sokszor a kórhá...
2019-01-22 14:31:45
Az MNT elnöke szerint még sok a tennivaló Csúrogon a béke és a nyugalom érdekében
...
Hozzátette: a vajdasági magyar politika feladata az, hogy a szerb-magyar megbékélés jegyében elkezdett folyamatot úgy erősítse, hogy a fiatalok is érezzék, le kell róni tiszteletüket az áldozatok előtt, és évente legalább egyszer el kell látogatniuk Csúrogra, hogy fejet hajtsanak azok emléke előtt, akiknek csak azért kellett meghalniuk, mert magyarok voltak.
Az áldozatok...
2018-10-28 19:28:12
Merényletet kíséreltek meg a Gázai övezetbe látogató palesztin miniszterelnök ellen
... útját.
A palesztin kormányfő a két legnagyobb palesztin politikai frakció, a Ciszjordániát irányító, mérsékeltnek tekintett Fatah és a Gázai övezetet kormányzó radikális iszlamista Hamász megbékélési folyamatának jegyében látogatott el a Földközi-tenger keskeny parti sávján elterülő Gázai övezetbe.
A miniszterelnököt elkísérte útjára Madzsid Faradzs, a palesztin hírszerz...
2018-03-13 11:21:16
Jeszenszky a "baráti" oláhoknak: egyetlen magyar sem halna
... oláhoknak: egyetlen magyar sem halna meg Erdélyért, senki sem hiheti, hogy a határok megváltoznak

Az 1918-as román nagygyűlés centenáriuma esély lehetne a magyar-román megbékélésre, a magyarok nagy része pedig nem akar határmódosítást - mondta Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter az egyik román hírcsatornának.

...
2018-02-05 19:15:27
Lezsák Sándor: Csendes ima a Belvárosi Plébániatemplomban
... üldöztetést, a megbélyegzést, a haláltáborok megsemmisítő borzalmait, azok és utódaik örökké sirató kegyelete szent és sebezhetetlen. Mégis azt kérem tőled, Uram, hogy segíts bennünket a megbékélésben!

Horthy Miklós történelmi, politikai karaktergyilkosság áldozata, akinek személyiségét, életútját tudatosan bemocskolták, eltorzították. Részleteiben elemezni, tényekkel s...
2018-01-30 20:18:35
Wass Albert : Újévi üzenet
... vesztünket okozta. Amíg föl nem ismerjük, hogy erőt csupán egymásból meríthetünk. Amíg meg nem tanuljuk, hogy a magyar ember első kötelessége Istenével szemben a többi magyarral való megbékélés a testvéri szeretet jegyében, az egyetértés és együttműködés megteremtése, és ezen keresztül a nemzeti egység újjáépítése.

Egyénileg mindegyikünk lelkében ott pislákol a vágy, ho...
2018-01-01 16:02:23
Wass Albert : Újévi üzenet
... vesztünket okozta. Amíg föl nem ismerjük, hogy erőt csupán egymásból meríthetünk. Amíg meg nem tanuljuk, hogy a magyar ember első kötelessége Istenével szemben a többi magyarral való megbékélés a testvéri szeretet jegyében, az egyetértés és együttműködés megteremtése, és ezen keresztül a nemzeti egység újjáépítése.

Egyénileg mindegyikünk lelkében ott pislákol a vágy, ho...
2018-01-01 01:03:56
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Ganja Gašpar, Nincs Cím, Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Szlovéniában, Orbán Viktor, Lezsák Sándor, Belvárosi Plébániatemplomban, Wass Albert, AMSZTERDAM, Baillet Latour, Avgust Ipavec, Madzsid Faradzs, Jeszenszky Géza, Horthy Miklós, isonzói csaták, teljes évig, tennivaló Csúrogon, nyugalom érdekében, reggellel jött, gyötrelmet feloldó, átjáróban találkoztunk, párizsi olimpia, megbékélés jegyében, világháborúban semleges, 1928-as olimpiai, lemondó Coubertin, belga Henry, zöld smaragd, darab minden, szlovén nyelven, korabeli katonák, szervezők MTI-hez, muzulmánok pedig, vajdasági magyar, szerb-magyar megbékélés, áldozatok előtt, palesztin kormányfő, miniszterelnököt elkísérte, palesztin hírszerz, határok megváltoznak, 1918-as román, magyar-román megbékélésre, magyarok nagy, egyik román, haláltáborok megsemmisítő, magyar ember, többi magyarral, testvéri szeretet, nemzeti egység, miniszterelnököt, határmódosítást, külügyminiszter, miniszterelnök, hírcsatornának, világháborúban, egyszerűséggel,
© 2013 TVN.HU Kft.