Belépés
Burgonyafelfújt
... még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített s...
2011-01-20 19:50:23
B receptek
... szilva, törött bors, cukor, zöldpetrezselyem, kapor, só ízlés szerint.
A padlizsánt leforrázzuk, a héját lehúzzuk, karikára vágjuk, és kipréseljük a levét. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalán olajban megsütjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, és mindkét felén aranyszínűre sütjük. Az aszalt szilvát kiválogatjuk, kim...
2011-01-20 16:40:20
B receptek
... kihűlni, beleütjük a tojást, 2-3 dkg lisztet hintünk rá, még egyszer összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. A megdarált nyers húst vagy a kész nyers hústölteléket ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A burgonyamasszából rudat alakítunk, egyforma darabokra felvágjuk. Minden darabot lisztes kézzel lepény alakúra formálunk. A lepényekre 1-1 kávéskanál tölteléket teszünk, majd burgony...
2011-01-20 15:48:18
B receptek
...
Kuirdák kazah módra

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 40 dkg tüdő, szív, máj, 40 dkg faggyú, 2 fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
Az összevágott vöröshagymát és az apró darabokra vágott tüdőt, szívet és májat a faggyúval együtt megsütjük. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát. Kevés levest adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, ...
2011-01-20 14:00:59
B receptek
... burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, áttörjük vagy megdaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és zsírban megpirítjuk. Vajat kikeverünk, a tojássárgákat egyenként adjuk hozzá, megborsozzuk, és elkeverjük a burgonyával és hagymával. A tojások fehérjéből habot verünk, és belekeverjük a masszába. Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba tesszük, vízzel telt...
2011-01-19 21:26:56
B receptek
... hozzá, és kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Apróra összevágott hagymát zsírban kissé megpirítunk, petrezselymet teszünk bele, jól megsózzuk, megborsozzuk, és összedolgozzuk a megdarált tepertővel. A keveréket egyenletesen szétkenjük a tésztán. Ezután a tésztát szorosan összecsavarjuk, és 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Az így elkészített roládo...
2011-01-19 21:23:41
B receptek
... megszórásához, só és törött bors ízlés szerint.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük vagy megdaráljuk. Vajat, tojást, lisztet és reszelt sajtot adunk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk. Belisztezett kezünkkel elkészítjük a galuskatésztát. Nem túl mély lábasban, lobogva forró sós vízbe téve megfőzzük. 15 percnyi főzés után leszűrjük, edénybe tesszük. Megszórjuk ...
2011-01-19 19:36:17
B receptek
... húsleves, 2 dl tejföl, só, törött bors ízlés szerint.
A hagymát apróra vágjuk, zsírban megpároljuk, meghintjük a liszttel, és tovább pirítjuk. Felengedjük húslevessel, megsózzuk, megborsozzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, míg a hagyma teljesen szétfő. Szükség szerint a levét vízzel pótolhatjuk. Átszűrjük, belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Egy kev...
2011-01-18 19:16:13
A töpörtyűkészítés titkai
... felverjük a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, ...
2011-01-17 19:43:15
Hát ez zsír!
... halak levét leöntjük, és a húst egy tálkában villával összetörjük.
2.) Hozzáadjuk az apróra vágott lila-hagymát és petrezselymet, a sajtokat, majd a mustárt és a majonézt, végül megborsozzuk, és villával krémes állagúra dolgozzuk az egészet. Pirítósra kenjük, lila-hagymát karikázunk rá, és azonnal fogyasztjuk.

Tonhalas szendvicskrém, lila-hagymával Tonhalas szendvi...
2011-01-17 11:36:55
1 2 3 .................106 107 108 109 ........160 161 .........212 213 214 
Címkék: töpörtyűkészítés titkai, vajat habosra, tojások sárgáját, kihűlt burgonyát, sajtot hozzáadjuk, kemény habbá, gyűrű- vagy, burgonyás masszával, padlizsánt leforrázzuk, héját lehúzzuk, burgonyát megtisztítjuk, aszalt szilvát, megdarált nyers, kész nyers, burgonyamasszából rudat, összevágott vöröshagymát, apró darabokra, faggyúval együtt, apró kockákra, hagymát megtisztítjuk, tojássárgákat egyenként, tojások fehérjéből, tésztát ujjnyi, megdarált tepertővel, keveréket egyenletesen, tésztát szorosan, burgonyát héjában, hagymát apróra, hagyma teljesen, levét vízzel, tojások megkenésére, megkelt tésztát, darált töpörtyűvel, hosszabb oldala, jobb oldalt, tésztát félbe, tálkában villával, apróra vágott, töpörtyűkészítés, zöldpetrezselyem, zsemlemorzsával, burgonyafelfújt, összedolgozzuk, galuskatésztát, összecsavarjuk, hústölteléket, tojásfehérjét, beleforgatjuk, petrezselymet, megszórásához, előmelegített, megtisztítjuk, beledolgozzuk, szendvicskrém, összekeverjük, tojássárgákat, megborsozzuk, kuglófformát,
© 2013 TVN.HU Kft.