Belépés
Magyaros gombaleves
... után finomra aprítjuk, az olajon, a fazékban egy-két percig fonnyasztjuk, ezután az edényt a tűzről lehúzzuk. Belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a tűzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát. (Aki szereti, karikákra vágott csípő...
2007-04-04 18:14:49
Gombás sonkatekercs
... mindkettot finomra vágjuk. A
felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát,
ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára
sült, kissé kihutjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 ...
2007-04-03 17:06:11
Gombamártás
... felszeletelt gombát. Megsózzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a t...
2007-03-26 17:52:23
Vörösboros sült pulyka
... és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük.


ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykah...
2007-03-21 08:04:16
Vörösboros máj
... liszt


ELŐKÉSZÍTÉS
A megmosott májat leszárítjuk és felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk.


ELKÉSZÍTÉS
A májszeleteket kissé megborsozzuk, mindkét oldalukat előbb lisztbe, majd reszelt sajtba mártjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és erre rakjuk a májszeleteket. A zsír forró legyen! Kb. 5-6 perc...
2007-03-21 08:02:26
Cézár saláta
... kapri
bors
olívaolaj
Petrezselyem
Snidling
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
szezámolaj

A csirkemellet kiterítjük, rátesszük a szardellafiléket és megborsozzuk, majd a szardellával lefelé pirítani kezdjük, közben meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és készre sütjük.


Eg...
2007-03-20 11:08:10
Káposztás sztrapacska
... kitorzsázzuk, lereszeljük. Összekeverjük a sóval, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, beleszórjuk a káposztát, kevergetve megpirítjuk, megborsozzuk, végül lefödve rövid idő alatt puhára pároljuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A felvert tojást hozzáadjuk, a fele sót beleszórjuk, majd annyi liszttel dolgozzuk...
2007-03-18 01:12:42
Marhapörkölt nokedlivel
... kockákra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és a csíkokra vágott zöldpaprikát, fedő alatt mérsékelt lángon pároljuk. Mikor a hús már jól megpuhult, levesszük az edényről a fedőt, és a levét kiss...
2007-03-16 00:32:04
Dupla hagymaleves
... lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a kétféle hagymát 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd a levessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.
3. A tűzről levéve tejföllel gazdagítjuk (először egy kevés forró levessel keverjük össze, nehogy össze...
2007-03-04 01:17:26
Húsgombócos káposzta
... kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és beleszórjuk az ételízesítőt. 1-1 csokor megmosott petrezselymet és kaprot teszünk bele, megborsozzuk, s félpuhára főzzük.
2. Közben a pulykahúst összedolgozzuk a hideg tejbe áztatott és kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk, és megnedvesített kézzel...
2007-03-04 00:49:57
1 2 3 .................106 107 .........160 161 ........211 212 213 214 
Címkék: fazékban egy-két, tűzről lehúzzuk, saját levében, vékony szeletekre, nyers tojást, combokat megtisztítjuk, inakat eltávolítjuk, szalonnát vékony, vöröshagymát lereszeljük, olajon megpirítjuk, megmosott májat, sajtot lereszeljük, vöröshagymát karikákra, májszeleteket kissé, zsíron megpirítjuk, zsír forró, csirkemellet kiterítjük, szardellával lefelé, olajat lábasban, burgonyát meghámozzuk, felvert tojást, felforrósított zsiradékban, kockákra vágott, kevés vizet, felvágott paradicsomot, csíkokra vágott, levét kiss, vajat fazékban, kétféle hagymát, levessel fölöntjük, tűzről levéve, kevés forró, pulykahúst összedolgozzuk, hideg tejbe, fűszerpaprikával, szardellafiléket, megfonnyasztjuk, felforrósított, fölszeleteljük, megforrósítjuk, felszeleteljük, összedolgozzuk, megnedvesített, májszeleteket, megtisztítjuk, hozzákeverjük, petrezselymet, összekeverjük, pirospaprikát, visszatesszük, fölolvasztjuk, megborsozzuk, szardellával, meglocsoljuk, megtűzdeljük, felszeletelt, eltávolítjuk, olívaolajjal, zöldpaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.