|
|
|
...
tárkony
rozmaring
kakukkfű
-Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat óvatosan kivájjuk, belsejüket megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal, belehelyezzük a paradicsomokat.
2 paradicsom húsát tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett, apróra vágott mozzarellát.... |
2006-12-16 08:40:26 |
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer... |
|
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... tűzálló tálra egy-más mellé fektetjük. Egy evőkanál olajon, aranysárgára pirítunk egy evőkanál finomra vágott vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyer... |
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|
|
|
... majd kivesszük, és melegen tartjuk. Az összes gombát visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk az újhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd rövid ideig együtt sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szósszal felöntjük. Belekeverjük a tejfölt és a petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Végül az ételsűrítővel besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűsze... |
|
2006-11-30 00:55:23 |
|
|
|
|
|
|
... meghinteni.
A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csontjáról, nagyobb darabokra vágjuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a húst besózzuk, megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, és mindkét oldalát elősütjük; utána kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát aranybarnára pirítjuk, megszórju... |
|
2006-11-18 16:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, és közepesen forró sütőben (kb. 35 perc alatt) pirosra sütjük.
3. Közben a konzerv ananászt egy kevés lével meg a földarabolt ... |
2006-10-23 23:06:44 |
|
|
|
|
|
|
... krumpli tűzforró maradjon, tovább melegítjük, miközben beledolgozzuk a tejes zöldségmasszát. Így sűrű de krémes masszát kapunk - ha szükséges, még tejjel hígíthatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk. Tálaljuk jó sok vajjal, és leöblíthetjük íróval - ha igazi jó fajtát tudunk szerezni.
Mogyoróhagyma. 1 csomag (6-8), a külső zöld, nem fonnyadt vagy sérült részekkel együtt apr... |
2006-10-22 23:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... kivágjuk.
A töltelékhez a zsömlét apró kockákra vágjuk, beáztatjuk tejbe. A hagymát finomra vágva 3 deka zsíron megpirítjuk a megtisztított, megmosott és kockára vágott gombával, megsózzuk, megborsozzuk, beletesz-szük a megvagdalt zöldpetrezselymet. Ha kihűlt, hozzákeverjük előbb a 2 egész tojást, majd az áztatott zsömlét betöltjük a dagadó nyílásába, és bevarrjuk.
Megsó... |
2006-09-19 10:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... só.
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró koc-kákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és beleke... |
2006-09-19 10:52:07 |
|
|
|
|
|
|
... apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyorsan lepirítjuk, míg le... |
2006-09-19 10:50:53 |
|
|
|
|