Belépés
Diós-mazsolás Kuglóf
... cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a reszelt almát és annyi langyos tejet hogy lágy tésztát kapjunk.

3. lépés
Megdagasztjuk. A Kuglóf formát kikenjük vajjal, megszórjuk zúzott dióval, majd beletöltjük a tésztát. Még körülbelül fél órát pihentetjük.

4. lépés
180 C fokra előmelegített sütőben ...
2023-03-20 14:45:54
Zalai fodros diós-mákos kalács
... szerint)


Elkészítés

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk.
A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal, megszór...
2018-05-23 23:58:10
Fonott kelt kalács
... mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felü...
2018-05-16 23:06:02
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk fo...
2018-03-31 00:13:14
kifli
... jól megkelt,
összegyúrjuk háromnegyed kiló liszttel, két deka sóval, ugyanannyi cukorral és tíz deka vajjal s annyi tejjel, hogy se túl lágy se túl kemény ne legyen. Alaposan megdagasztjuk, és letakarva meleg helyen újra megkelesztjük. Meglisztezett deszkán vékony kerek lapokra nyújtjuk, egy-egy lapot négy felé vágunk, és az így kapott háromszögekből kifliket formálunk, a szé...
2016-05-31 16:38:59
Túrós rózsa
... porcukrot és bele ütjük a tojást is.

A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki b...
2016-02-11 15:36:00
Csokis-szilvalekváros bukta...
... tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy te...
2016-01-29 20:23:57
A tökéletes kenyérlángos receptje
... felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felolvasztott (de nem forró) zsírt és az élesztős vizet. Megdagasztjuk, míg minden eltűnik az edény oldaláról, pár percre félretesszük pihenni. Egy 20×30-as tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük zsírral és megszórjuk liszttel. Lis...
2015-11-26 23:54:10
Kívül ropogós
... vaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot és az élesztőt összekavarjuk. A tejet, a vajat és a vizet felmelegítjük, ne legyen forró, csak meleg. A liszthez keverjük, majd a tojást is hozzáadjuk és megdagasztjuk a tésztát. Majd a duplájára kelesztjük. A vajat felolvasztjuk. A fahéjat és a cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd a...
2015-11-18 21:17:22
Fonott foszlós kalács
... langyos tejjel felfuttatott 10 g élesztőt, csipetnyi sót, egy tojássárgáját, egy egész tojást és annyi kissé megcukrozott langyos tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezt kézzel erősen megdagasztjuk, amíg szép sima lesz és hólyagokat vet.
A kidagasztott tésztába lassanként belekeverünk 50 g olvasztott vajat és ezzel is simára dolgozzuk. Lisztel megszórva és letakarva meleg he...
2015-11-12 21:41:28
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Diós-mazsolás Kuglóf, sárga túrótól, tökéletes kenyérlángos, tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt, reszelt almát, liszttel összekeverjük, megkelt élesztőt, többi tejjel, cipókat egyenként, olvasztott margarinnal, hozzávalókból megdagasztjuk, élesztőt langyos, olvasztott vajat, vaníliás cukrot, felfutott élesztős, duplájára kelesztjük, végén adjuk, olvasztott margarint, töltelék hozzávalóit, megkelt tésztát, élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, tésztát megdagasztjuk, csokis- lekvárt, tálba szórjuk, élesztős vizet, edény oldaláról, 20×30-as tepsit, élesztőt összekavarjuk, vizet felmelegítjük, liszthez keverjük, vajat felolvasztjuk, cukrot összekeverjük, tésztát lisztezett, egész tojást, kidagasztott tésztába, szilvalekváros, tojássárgákkal, kihagyhatatlan, háromszögekből, összekeverjük, felolvasztjuk, megdagasztjuk, felolvasztott, hozzákeverjük, előmelegített, hozzávalókból, összekavarjuk, felmelegítjük, tojássárgákat, tojássárgáját, meglisztezett, megkelesztjük, felfuttatjuk, felfuttatott,
© 2013 TVN.HU Kft.