Belépés
szezámos kifli !
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny...
2009-07-19 13:16:54
Kakaós csiga
... cukor, 3dkg élesztő megszóráshoz: 4ek kakaópor (nem cukrozott), 1 csésze cukor (kb. 15dkg)

Elkészítés:

A tésztához valókat dagasztógépbe helyezzük és alaposan megdagasztjuk. A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megszórjuk a cukros kakaóval, és feltekerjük. A feltekert tésztát ujjny...
2009-05-08 20:33:15
Hagymás kenyér recept
... átszitált liszt

Elkészítés:

A felaprított hagymát a vajon megpirítjuk, majd köménnyel ízesítjük. A többi hozzávalóval együtt, dagasztógépbe tesszük és alaposan megdagasztjuk. Letakarva kelesztjük, majd a megkelt tésztát, finoman átgyúrjuk. Cipó alakot formálunk belőle, vagy lisztezett, vajazott tepsibe rakjuk a gombócokat és vizes ecsettel lekenjük a tetejé...
2009-04-10 13:23:19
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválni, öntsük kilisz...
2008-12-11 20:38:13
sós kelt kifli
... szezámmag, reszelt sajt. 5 dkg. margarin.

Fél deci langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Belemorzsoljuk a margarint is, megsózzuk és megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm-er vastagra kinyújtjuk, háromszögekre vagdaljuk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, me...
2008-07-20 17:09:59
Kakaós Fonott kalács
... egyszer ugyanez,csak
50dkg liszt+10dkg kakaó
5dkg mazsola,
olaj a kenéshez
1 tojás a tetejére
citromhéj

Elkészítés:

A kalácsot megdagasztjuk,nem kell sokáig,csak hogy jól összevegyüljön,mind a két színű tésztából 2-2 gombócot csinálunk.Kinyújtjuk a világos gombócot téglalap alakúra,félre tesszük,majd kinyújtjuk a kakaósat is.A ...
2008-04-06 18:34:58
Fényes kifli
... szezámmag, reszelt sajt. 5 dkg. margarin.

Fél deci langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Belemorzsoljuk a margarint is, megsózzuk és megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm-er vastagra kinyújtjuk, háromszögekre vagdaljuk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tessz...
2008-03-22 16:44:24
Kenyer keszites
... és 1 cs vízzel kovászt kavarunk egy nagyobb tálban.
A sót feloldjuk a langyos vízben, miután megkelt a kovász. A többi hozzávalót az olaj kivételével ráöntjük a kovászra, és megdagasztjuk, majd az olajat a végén dagasztjuk bele. A tészta tetejét meghintjük liszttel, kendővel letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Ekkor visszadagasztjuk és másodjára is megkelesztjük. Miután me...
2008-02-24 08:26:53
Burgonyás kenyér recept
... élesztőt,liszttel meghintjük, s letakarva ,meleg helyen 15 percig kelesztjük.
A tejet a vízzel meglangyosítjuk, a burgonyával elkeverve a kovászhoz adjuk.
Robotgép gyúróspiráljával megdagasztjuk,letakarjuk,és meleg helyen még 1-1 1/2 órát kelesztjük.
Átgyúrjuk,lisztezett deszkán kerek cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
További 10 percet pihen...
2007-10-29 19:52:55
Az ír konyha
... csésze mazsolát)

Elkészítése:

A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd annyi írót adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Óvatosan, de gyorsan megdagasztjuk a keveréket, lisztezett tepsire helyezzük, és 450 fokon negyven percig sütjük.

Kétféle leves kenyérkockával

A konyha a háztartás legdrágább területe. Ez nyeli el a c...
2007-07-06 00:39:33
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Kakaós Fonott, lisztet tálba, felfuttatott élesztőt, tésztához valókat, tésztát letakarva, megkelt tésztát, kinyújtott tésztát, cukros kakaóval, feltekert tésztát, felaprított hagymát, vajon megpirítjuk, többi hozzávalóval, tojást felverjük, egész anyagot, megkelt kovászhoz, edény falától, cukorral felfuttatjuk, liszthez adjuk, órát kelesztjük, kifliket sütőpapírral, kalácsot megdagasztjuk, világos gombócot, nagyobb tálban, langyos vízben, többi hozzávalót, olaj kivételével, végén dagasztjuk, tészta tetejét, duplájára kelesztjük, vízzel meglangyosítjuk, burgonyával elkeverve, kovászhoz adjuk, liszthez hozzákeverjük, háztartás legdrágább, visszadagasztjuk, gyúróspiráljával, szódabikarbónát, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, kenyérkockával, összevegyüljön, dagasztógépbe, megdagasztjuk, megkelesztjük, hozzákeverjük, háromszögekre, megemelgetjük, összekeverjük, gyúródeszkára, felfuttatott, megszóráshoz, teáskanálnyi, vastagságúra, hozzávalóval, félretesszük, sütőpapírral, felfuttatjuk, feltekerjük, kidolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.