|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
2009-07-19 13:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, 3dkg élesztő megszóráshoz: 4ek kakaópor (nem cukrozott), 1 csésze cukor (kb. 15dkg)
Elkészítés:
A tésztához valókat dagasztógépbe helyezzük és alaposan megdagasztjuk. A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megszórjuk a cukros kakaóval, és feltekerjük. A feltekert tésztát ujjny... |
|
2009-05-08 20:33:15 |
|
|
|
|
|
|
... átszitált liszt
Elkészítés:
A felaprított hagymát a vajon megpirítjuk, majd köménnyel ízesítjük. A többi hozzávalóval együtt, dagasztógépbe tesszük és alaposan megdagasztjuk. Letakarva kelesztjük, majd a megkelt tésztát, finoman átgyúrjuk. Cipó alakot formálunk belőle, vagy lisztezett, vajazott tepsibe rakjuk a gombócokat és vizes ecsettel lekenjük a tetejé... |
2009-04-10 13:23:19 |
|
|
|
|
|
|
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválni, öntsük kilisz... |
|
2008-12-11 20:38:13 |
|
|
|
|
|
|
... szezámmag, reszelt sajt. 5 dkg. margarin.
Fél deci langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Belemorzsoljuk a margarint is, megsózzuk és megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm-er vastagra kinyújtjuk, háromszögekre vagdaljuk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, me... |
|
2008-07-20 17:09:59 |
|
|
|
|
|
|
... egyszer ugyanez,csak
50dkg liszt+10dkg kakaó
5dkg mazsola,
olaj a kenéshez
1 tojás a tetejére
citromhéj
Elkészítés:
A kalácsot megdagasztjuk,nem kell sokáig,csak hogy jól összevegyüljön,mind a két színű tésztából 2-2 gombócot csinálunk.Kinyújtjuk a világos gombócot téglalap alakúra,félre tesszük,majd kinyújtjuk a kakaósat is.A ... |
2008-04-06 18:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... szezámmag, reszelt sajt. 5 dkg. margarin.
Fél deci langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Belemorzsoljuk a margarint is, megsózzuk és megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm-er vastagra kinyújtjuk, háromszögekre vagdaljuk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tessz... |
2008-03-22 16:44:24 |
|
|
|
|
|
|
... és 1 cs vízzel kovászt kavarunk egy nagyobb tálban.
A sót feloldjuk a langyos vízben, miután megkelt a kovász. A többi hozzávalót az olaj kivételével ráöntjük a kovászra, és megdagasztjuk, majd az olajat a végén dagasztjuk bele. A tészta tetejét meghintjük liszttel, kendővel letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Ekkor visszadagasztjuk és másodjára is megkelesztjük. Miután me... |
2008-02-24 08:26:53 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt,liszttel meghintjük, s letakarva ,meleg helyen 15 percig kelesztjük.
A tejet a vízzel meglangyosítjuk, a burgonyával elkeverve a kovászhoz adjuk.
Robotgép gyúróspiráljával megdagasztjuk,letakarjuk,és meleg helyen még 1-1 1/2 órát kelesztjük.
Átgyúrjuk,lisztezett deszkán kerek cipót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
További 10 percet pihen... |
2007-10-29 19:52:55 |
|
|
|
|
|
|
... csésze mazsolát)
Elkészítése:
A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd annyi írót adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Óvatosan, de gyorsan megdagasztjuk a keveréket, lisztezett tepsire helyezzük, és 450 fokon negyven percig sütjük.
Kétféle leves kenyérkockával
A konyha a háztartás legdrágább területe. Ez nyeli el a c... |
2007-07-06 00:39:33 |
|
|
|
|