Belépés
Napsugárfánk
... vaníliapuding.

A lekenéshez: 1 tojás.

A bemártáshoz: 5 dkg olvasztott vaj, 15 dkg kristálycukor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon a tésztát megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk. Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe...
2012-01-18 13:08:15
ír receptek !
... csésze mazsolát)

Elkészítése:

A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd annyi írót adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Óvatosan, de gyorsan megdagasztjuk a keveréket, lisztezett tepsire helyezzük, és 450 fokon negyven percig sütjük.

Kétféle leves kenyérkockával


A konyha a háztartás legdrágább területe. Ez ny...
2012-01-08 12:03:47
Ízőrzők –Óbánya–
... felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba öntjük, kávéskanálnyi sót szórunk bele, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 2 evőkanálnyi olvasztott zsírral, és további 2 dl langyos tejjel megdagasztjuk. Simára kidolgozzuk. Letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Egy mélyebb lábost kizsírozunk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán rúd alakúra formázzuk, háromfelé vágjuk, és...
2011-12-04 20:09:56
Ízőrzők – Deszk –
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny...
2011-12-04 09:39:13
Ízőrzők – Bálványos
Ízőrzők - Bálványos - receptek

Zöldségleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg házikolbász.
A kockatésztához: 1 tojás, liszt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasba beletes...
2011-12-04 09:30:06
Ízőrzők – Bucsuta –
... sertészsír. A tetejére 2 tojás, só.
Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy, rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét lis...
2011-12-04 06:41:58
Parajos pogácsák recept
... lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a parajpürét, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű Rama margarint.
Alaposan megdagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg, sötét helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén...
2011-11-28 21:50:35
sörkifli
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny...
2011-11-22 08:25:31
Kókuszos kelt szívek recept
... hozzávalókat kenyérsütőgépbe rakjuk, azzal is dagaszthatjuk. Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Jól megdagasztjuk és hagyjuk kelni langyos helyen. Ezalatt a töltelékhez való alapanyagokat habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. Cipóvá fo...
2011-11-11 22:36:02
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... * bors
* 1 dl tejföl

Elkészítés:

1.) Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta alapanyagaival. 10 perc pihenés után alaposan megdagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.

2.) A káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk.

3.) A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhár...
2011-11-09 09:49:23
1 2 3 .8 9 10 12 13 15 16 17 
Címkék: NASI AJÁNLAT, tészta hozzávalóiból, szokásos módon, tésztát megdagasztjuk, liszthez hozzákeverjük, háztartás legdrágább, lisztet tálba, megkelt élesztőt, mélyebb lábost, megkelt tésztát, felfuttatott élesztőt, zöldségeket megtisztítjuk, közepes méretű, liszthez öntjük, többi tejjel, folyadékot langyos, sertészsírt megolvasztjuk, masszába dolgozzuk, tálba szitáljuk, szoba hőmérsékletű, duplájára kelesztjük, élesztőt langyos, többi hozzávalóval, töltelékhez való, tejben felfuttatjuk, tészta alapanyagaival, káposztát lereszeljük, hagymát olajon, darált húst, kenyérsütőgépünk, meggömbölygetjük, kenyérsütőgépbe, szódabikarbónát, összedolgozzuk, alapanyagaival, kenyérkockával, szétnyomkodjuk, belemorzsoljuk, kockatésztához, hozzákeverjük, vaníliapuding, dagaszthatjuk, megdagasztjuk, hozzávalóiból, alapanyagokat, kristálycukor, gyúródeszkára, megemelgetjük, megtisztítjuk, konyharuhával, petrezselymet, megolvasztjuk, kávéskanálnyi, hozzávalóval, félretesszük, gyúródeszkán, teáskanálnyi, felfuttatjuk, felfuttatott,
© 2013 TVN.HU Kft.