|
|
|
... alma
fahéj
Tetejére:
3 dl tejszín
Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáad... |
|
2011-03-30 20:03:48 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál cukor, 1 dl olaj, ízlés szerint cseresznyepaprika-krém.
A babot kevéske sósvízben megfőzzük, közben az olajon megdinszteljük a hagymát és paprikát, hozzáadjuk a húst és fedő nélkül barnára pároljuk. Hozzáöntünk 2-3 dl forróvizet, beletesszük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, cukrot, pirospaprikát... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
elkészítés
A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
Egy tűzálló tála... |
|
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... és feltesszük annyi sós vízben főni, amennyi bőven ellepi. Ebbe főzzük a fokhagymákat is. Ha megfőtt, leszűrjük.
2.) A vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát pici olajon megdinszteljük, majd 10 percig főzzük a csontlében.
3.) 1 tojásból 1 evőkanál étolajból 3 evőkanál lisztből nokedlit szaggatunk a levesbe.
4-) Legvégén beletesszük a zöldborsót, fehér borsot és... |
|
2011-02-28 23:17:57 |
|
|
|
|
|
|
... darab szalonna, 1 szál enyhén csípős kolbász, 1 doboz kukorica (konzerv), víz, só, bors, sáfrány, majoránna, liszt+tejföl a habaráshoz
Elkészítés:
1.) A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk
2.) Rátesszük a felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, sáfránnyal és majoránnával ízesítjük, és puhára fő... |
2011-02-21 16:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl.
Az előző este beáztatott csülökről leöntjük a vizet és feltesszük főni. Kb. 40-50 perc múlva hozzáadjuk a babot, fűszerezzük és együtt puhára főzzük. Külön lábasban picit megdinszteljük a káposztát a zsír felén, majd kevés vízzel felöntve félpuhára főzzük és a levesbe öntjük. A zsír másik feléből, lisztből rántást készítünk az apróra vágott hagymával és a végén hozzá... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... leveleire szétválasztjuk.
Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
Közben a hagymát felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá
.
20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütj... |
2011-02-02 21:34:13 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük só, bors, delikát, kömény, piros-arany és fokhagyma hozzáadásával, majd összekeverve a fűszerekkel . 25-30 percig állni hagyjuk. Közben a földarabolt vöröshagymát olajban megdinszteljük, majd a földarabolt gombát hozzáadva megpároljuk. Pirospaprikával, színesítjük, felöntjük vízzel, és 25 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beleöntjük, szükség szerint utána ízesí... |
2011-01-14 19:30:27 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük. Felöntjük vörösborral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és alufóliával letakarva 10 percre forró sütőbe, tesszük. Ez idő alatt a vajban az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük. A sütőből kivett halra öntjük és fólia nélkül még 5 percig, sütjük. Közben összehabarjuk a lisztet a tejföllel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, vegetával. A sütőből kivett... |
2011-01-14 14:37:42 |
|
|
|
|