Belépés
Mai menű
... evőkanál kechup, 1 marék bármilyen típusú apró
levestészta, 1 kocka húsleveskocka,1 pohár tejföl, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát és zöldborsót. Átpirítjuk.

Rámorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk,és belevágjuk a paprikát és paradics...
2011-04-03 07:28:21
Almás tejszínes krémes
... alma
fahéj
Tetejére:
3 dl tejszín


Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáad...
2011-03-30 20:03:48
x
... paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál cukor, 1 dl olaj, ízlés szerint cseresznyepaprika-krém.
A babot kevéske sósvízben megfőzzük, közben az olajon megdinszteljük a hagymát és paprikát, hozzáadjuk a húst és fedő nélkül barnára pároljuk. Hozzáöntünk 2-3 dl forróvizet, beletesszük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, cukrot, pirospaprikát...
2011-03-20 08:45:28
x
... zsemlemorzsa
elkészítés
A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
Egy tűzálló tála...
2011-03-05 07:26:14
Elbúcsúztattuk a telet
... és feltesszük annyi sós vízben főni, amennyi bőven ellepi. Ebbe főzzük a fokhagymákat is. Ha megfőtt, leszűrjük.
2.) A vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát pici olajon megdinszteljük, majd 10 percig főzzük a csontlében.
3.) 1 tojásból 1 evőkanál étolajból 3 evőkanál lisztből nokedlit szaggatunk a levesbe.
4-) Legvégén beletesszük a zöldborsót, fehér borsot és...
2011-02-28 23:17:57
Meddig tart még a bál?
... darab szalonna, 1 szál enyhén csípős kolbász, 1 doboz kukorica (konzerv), víz, só, bors, sáfrány, majoránna, liszt+tejföl a habaráshoz
Elkészítés:
1.) A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk
2.) Rátesszük a felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, sáfránnyal és majoránnával ízesítjük, és puhára fő...
2011-02-21 16:47:21
x
... tejföl.
Az előző este beáztatott csülökről leöntjük a vizet és feltesszük főni. Kb. 40-50 perc múlva hozzáadjuk a babot, fűszerezzük és együtt puhára főzzük. Külön lábasban picit megdinszteljük a káposztát a zsír felén, majd kevés vízzel felöntve félpuhára főzzük és a levesbe öntjük. A zsír másik feléből, lisztből rántást készítünk az apróra vágott hagymával és a végén hozzá...
2011-02-13 09:37:13
Rakott kelkáposzta
... leveleire szétválasztjuk.

Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
Közben a hagymát felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá
.
20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütj...
2011-02-02 21:34:13
K betűs receptek
... fűszerezzük só, bors, delikát, kömény, piros-arany és fokhagyma hozzáadásával, majd összekeverve a fűszerekkel . 25-30 percig állni hagyjuk. Közben a földarabolt vöröshagymát olajban megdinszteljük, majd a földarabolt gombát hozzáadva megpároljuk. Pirospaprikával, színesítjük, felöntjük vízzel, és 25 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beleöntjük, szükség szerint utána ízesí...
2011-01-14 19:30:27
K betűs receptek
... helyezzük. Felöntjük vörösborral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és alufóliával letakarva 10 percre forró sütőbe, tesszük. Ez idő alatt a vajban az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük. A sütőből kivett halra öntjük és fólia nélkül még 5 percig, sütjük. Közben összehabarjuk a lisztet a tejföllel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, vegetával. A sütőből kivett...
2011-01-14 14:37:42
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: hagymát apróra, kockára vágott, tészta hozzávalóit, lapokat közepes, almát megdinszteljük, pudingot megfőzzük, margarint habosra, babot kevéske, olajon megdinszteljük, zöldbabnak levágjuk, hagymát felaprózzuk, zsír felén, darált húst, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsát pici, tűzálló tála, vékonyan felszeletelt, hagymát kevés, felkarikázott kolbászt, felkockázott burgonyát, előző este, levesbe öntjük, zsír másik, apróra vágott, végén hozzá, nagy fazék, evőkanál sóval, hagymát felkockázzuk, földarabolt vöröshagymát, földarabolt gombát, fűszerezett halat, sütőből kivett, pirospaprikával, megdinszteljük, húsleveskockát, szétválasztjuk, elbúcsúztattuk, felkarikázott, hozzáadásával, pirospaprikát, feldaraboljuk, összehabarjuk, zsemlemorzsát, húsleveskocka, összegyúrjuk, pirospaprika, felszeletelt, felkockázott, vöröshagymát, zsemlemorzsa, fokhagymával, őröltborssal, majoránnával, rámorzsoljuk, paradicsomot, fokhagymákat, ízesítettünk, összekeverve, felkockázzuk, porcukorral, megpároljuk, színesítjük, fűszerezett,
© 2013 TVN.HU Kft.