Belépés
Hogy meghaljunk a törvénynek...
... Szentlelke által segít bennünket gyengeségeinkben.
Egy élő személy lépett a halálos lista helyébe. ,,A betű megöl, a Lélek pedig megelevenít (2Kor 3,6) (lásd 14. fejezet).
Ezért mondja a Biblia, hogy az engedelmesség új útja gyümölcstermő, nem törvénymegtartó. ,,Ti... meghaltatok a törvény számára a Krisztus tes...
2018-07-11 15:22:11
A szabadság annyit jelent, hogy nem "kell", hanem "szabad"
... nem "kell", hanem "szabad".

Állj m...
2017-01-29 22:06:54
Kívánjuk az Urat és az Ő erejét, keressétek Őt
... Urat és az Ő erejét, keressétek az Ő orcáját szüntelen!"
(Zsolt 105,4).


Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből

[l...
2014-08-10 12:10:45
AZ ARANYBÁNYA ...Egyszer voltam a Csetátye Máréban.
... mondania, amit tenni akar.

Olyan az, mint a női szemérem. Az első bukásig tiszta, tudatlan, ártatlan az egész kedélye mind fenékig; hanem amint azon általesett, akkor egyszerre megelevenül benne a kristály átlátszó kedély, s nem kell neki többé tanító; tud már mindent; sőt újakat is tud kitalálni.

Timár akkor is engedé már sejtetni, hogy milyen talentum lakik...
2013-12-19 11:11:34
Napi Ige
...“A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái []legyünk, nem betûé, hanem léleké; mert a betû megöl, a lélek pedig megelevenít."
2 Korintusi 3:6...
2013-11-04 08:53:48
szeretettel
... tündért nem ismered.

Mily zaj, robaj, mily kotkodácsolás
Ha az ajtóba megjelen.
Az etető kosárral keziben!
Mily zúgás, búgás, hápogás,
Bokor, fa, gyep megelevenűl,
Minden mi él, körűlte nyájba gyűl,
Még a kis hal is kapkod, paskol
S kidugja fejét a tavasbol.
S ő szórja morzsáit, oly szépen nézve,
Hogy Isteneket megigézne,...
2013-10-12 15:15:08
Találd meg az örömöt és a békességet az egyszerűségben
... szolgáljuk, nem pedig a Törvény betűjét! Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad." A Törvény betűje (törvénykezés) tehát halált hoz számunkra, viszont Isten Szelleme megelevenít!

Amikor a szívemre hallgatok, akkor nem azért olvasom a Bibliát, vagy nem azért imádkozom, hogy Istennél jó pontot szerezzek, hanem azért mert szeretek időt tölteni Vele...
2013-09-03 14:20:21
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája
... hogy az erők, amelyeket gátak építésére használhatunk, lassanként kivonódnak onnan, és más mederbe ömlenek. Ezzel az átcsoportosítással úgy elernyednek a feszesen álló tilalomfák és megelevenedett rémképek, mint a ballonok, amelyekből elillan a levegő.

A következőkben részletesen ismertetjük azokat a törvényszerûségeket, amelyek alkalmazásával a...
2013-02-08 11:34:55
Hegyen égő tűz
... tanítóval.

S kivonulunk a diófás, árnyékos kertbe.

- No, gyerekek, állogassatok!

Sose véltem, hogy olyan mulatságosak a vasárnapi délutánok a mezei urak házánál! A kert megelevenül. A benne hosszan elnyúló tekepályának a túlsó végén is mulatnak: a krajcárleső gyerekek meg a kerítésre könyöklő és bepipázó tanyai emberek: a kerékgyártó, a kovács, az ...
2012-12-07 19:22:50
Napi Ige
...“A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái []legyünk, nem betûé, hanem léleké; mert a betû megöl, a lélek pedig megelevenít."
2 Korintusi 3:6...
2012-11-04 14:50:48
1 2 3 4 5 
Címkék: Csetátye Máréban, Napi Ige, Szepes Mária, Részlet Trausch Liza, Hogy Isteneket, Szent Szellem, Isten Szelleme, szabadság annyit, mindennapi élet, halálos lista, betű megöl, törvény számára, áhítatok olvasóin, első bukásig, egész kedélye, kristály átlátszó, lélek pedig, ajtóba megjelen, etető kosárral, írott Törvény, szívemre hallgatok, feszesen álló, vasárnapi délutánok, mezei urak, kert megelevenül, benne hosszan, túlsó végén, krajcárleső gyerekek, kerítésre könyöklő, gyengeségeinkben, törvénymegtartó, egyszerűségben, megelevenedett, alkalmatosokká, alkalmazásával, engedelmesség, gyümölcstermő, kotkodácsolás, használhatunk, mulatságosak, állogassatok, tekepályának, törvénykezés, elernyednek, megelevenít, megelevenűl, szeretettel, törvényszer, ismertetjük, részletesen, kerékgyártó, megelevenül, krajcárleső, meghaltatok, keressétek, szolgáljuk, kivonulunk, meghaljunk, szentlelke, aranybánya, általesett, törvénynek, mindennapi, tilalomfák, békességet, lassanként, kivonódnak, megigézne, isteneket, imádkozom, vasárnapi,
© 2013 TVN.HU Kft.