Belépés
A rizslé valódi kincs
... legnagyszerűbb, legtáplálóbb eledel, amely nem csak az éhséget csillapítja, hanem széppé is tesz, amivel a keleti kultúra asszonyai tisztában vannak, ezért használják a rizs vizét, amelyben a szemek megfőttek, szépségápolási eszközként.

Egy edénybe tégy bele 2-3 evőkanál rizst, majd adj hozz 2 nagyobb bögre vizet. Nem kell bele se vaj, se só, mert amire leginkább szüksé...
2018-11-14 22:48:36
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... hogy a víz leve nem főtt-e le, megfőzzük puhára a karalábékat és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.

Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgomb...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
... nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A kelkáposzta felső héjait leszedem, a többit apróra vágva egy nagy fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a ...
2018-09-27 15:12:03
Japánok - a ránctalan bőr titka
... mézet, turmixoljuk össze az egészet.

Mossuk meg az arcunkat, töröljük szárazra, majd tegyük fel a pakolást. Hagyjuk ott, amíg ránk szárad, majd azzal a lével mossuk le, amelyben megfőtt a rizs. Ennek hatására beindul az arcbőr vérkeringése, a keverék hidratálja az arcbőrt, megelőzi a ráncok kialakulást.

Egy héten egyszer tegyük fel a rizses arcmaszkot, pár hó...
2018-09-02 14:32:43
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca
... sertéscombhoz vágott kaprot teszünk,hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan
összedolgozzuk.A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és összefőzzük. A lisztet apránként simára keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levesünket. Tálalás előtt
megszórjuk apró...
2018-07-28 16:42:45
Tárkonyos húsgombócleves
... kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe főni.
Mikor már majdnem készre főttek a gombócok a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomómentesre keverjük a lis...
2018-07-15 00:33:56
Rakott karfiol
... megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl sós vízzel, és puhára főzzük. Az elkészült karfiolt leszűrjük, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, majd a felét egy jénai tál aljára rendezzük. A karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
A tejfölbe keverjük a tojást és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második r...
2018-07-11 23:49:50
Krémes céklás rizottó
... Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.
A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpirítjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.

...
2018-05-08 23:55:30
Hamis tejberizs
...1 evőkanál cukron megpírítok egy bögre rizst, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és megfőzöm.
Ha megfőtt, akkor fahéjas cukorral vagy kakaóval megszórva kínálom, de lekvárral is finom.

...
2018-04-26 08:20:30
Diétás heti étrend
... Beletesszük a félbevágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, lecsót.

Zsemle színű rántást készítünk melyet finomra vágott petrezselyemmel és fűszerpaprikával ízesítünk. Ha a bab megfőtt eltávolítjuk a vöröshagymát és a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Sóval, ecettel és édesítőszerrel kialakítjuk a főzelék karakterét, végül hozzáadjuk a tejfölt is, és még eg...
2018-02-21 11:51:34
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....53 54 55 
Címkék: Kohut Katalin, rizslé valódi, éhséget csillapítja, keleti kultúra, rizs vizét, szemek megfőttek, edénybe tégy, töltött leveleket, rizs bennük, karalábé mártást, kelkáposzta felső, többit apróra, nagy fazékban, szójagranulátumot beáztatom, hagymákat apróra, lével mossuk, arcbőr vérkeringése, keverék hidratálja, ráncok kialakulást, héten egyszer, rizses arcmaszkot, puha rizst, maradék hagymakockákat, darált húshoz, darab tojást, gombócokat beletesszük, levesbe főni, leveshez adjuk, tejfölben csomómentesre, elkészült karfiolt, karfiolra terítjük, megfőtt rizst, húsos ragut, maradék karfiolt, tetejére helyezzük, tejfölbe keverjük, mártást elterítjük, alaplé folyamatosan, megfőtt céklát, rizottóba keverjük, tetejét megszórva, bögre rizst, félbevágott vöröshagymát, péppé zúzott, rántással besűrítve, főzelék karakterét, fűszerpaprikával, visszahelyezzük, petrezselyemmel, húsgombócleves, szépségápolási, legnagyszerűbb, összeforraljuk, megfonnyasztom, összedolgozzuk, édesítőszerrel, hagymakockákat, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.