Belépés
Dióstekercs
... deszkára
borítjuk és ha kissé kihûlt, a következő töltelékkel töltjük: 15
deka cukrot 15 deka finomra őrölt dióval, 1 citrom reszelt héjával
és kevés forró tejjel megfőzünk. A tölteléket előre készítsük el
és langyosmelegen kenjük fel a még meleg tésztára, utána mindjárt
göngyöljük fel s fehér papírba csavarva hagyjuk teljesen kih&...
2010-10-24 12:12:44
Brokkolis virsli
...

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 20 dkg baromfivirsli, 1,5 dl ketchup, 10 dkg Óvári sajt, só
A brokkolit és a virslit külön-külön megfôzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal meglocsoljuk.
Reszelt sajttal megszórva a sütôben pirosra sütjük...
2010-10-23 16:20:40
Gyuvecs (szerb recept)
... felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom. A rizst még szárazon átválogatom, majd többször váltott vízben megmosva és leszûrve, sós vízben félig megfőzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkaná...
2010-10-21 22:29:52
Burgonyás lángos másképpen
... 1
teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék.

Elkészítése: A tojást a tejjel habosra verjük. Megfûszerezzük,
belekeverjük a burgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután
újból összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasûrûségû
l...
2010-10-21 04:30:55
Italkorcsolya
... gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje.

Elkészítése: Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított
és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk,
megfûszerezzük és hagyjuk kihûlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima
tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Széles szájú pohárral nagy korongok...
2010-10-20 06:21:25
Töltött tojás
... sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors
ízlés szerint.

Elkészítése: Négy megmosott tojást jó keményre megfőzünk. Meghámozzuk,
és az egyik végét óvatosan felvágva, egy mokkáskanállal kikanalazzuk
belőle a főtt tojássárgákat. Ezt összekeverjük a májkrémmel, a reszelt
...
2010-10-20 06:20:19
Citromos rántott szelet
... sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk,
meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást
habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét.
A megfûszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután
megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a
zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban...
2010-10-20 06:10:08
Gesztenyés pulykamell
... félretesszük. A tojásokat
habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi sót teszünk
bele, hogy megkóstolva erősen sósnak érezzük. Ezután a borssal és
a mustárral megfûszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a
massza tejföl sûrûségû legyen. A pulykamell-szeleteket először lisztben
megmártjuk, ezután a tészt...
2010-10-20 06:05:31
Gesztenyés csirkemájkrokett
... császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba
rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett
gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió-virággal
megfûszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk-összedolgozzuk.
Nedves kézzel kis rudakat formázunk belőle, lisztben megforgatjuk és
azonnal beletesszük a forró olajba....
2010-10-20 06:05:09
Illatos csirkeragu
... szójaszósszal és konyakkal. Pihentetjük addig, amíg a
többi anyagot előkészítjük. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük
vékony metéltre, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, és a megfőtt,
megtisztított gesztenyét aprítsuk fel. Hevítsük fel az olajat,
tegyük bele a hagymát, a gyömbért és a húst a páclével együtt.
Kevergessük, amíg a hús megpuhul. A...
2010-10-20 05:45:03
1 2 3 ...14 15 16 17 .21 22 .28 29 30 
Címkék: tölteléket el&#245, virslit külön-külön, virsliket t&#251, virslire terítjük, ketchuppal meglocsoljuk, sütôben pirosra, felhevített olajon, nagyon finomra, tejjel habosra, tölteléket készítjük, forró olajon, sóval sima, egyik végét, mokkáskanállal kikanalazzuk, egyik citrom, citromos tojásban, mustárral megf&#251, felvert tojásokat, egészet alaposan, forró olajba, gyömbért hámozzuk, hagymát vékonyan, páclével együtt, gesztenyemasszát, csirkemájkrokett, burgonyapelyhet, zsemlemorzsában, meghempergetjük, mokkáskanállal, lecsepegtetjük, langyosmelegen, összedolgozzuk, megfonnyasztom, tojássárgákat, szójaszósszal, császárhússal, hússzeleteket, baromfivirsli, összekeverjük, megtisztított, pirospaprikát, italkorcsolya, felszeletelem, vöröshagymát, szerecsendió, megborsozzuk, félretesszük, meglocsoljuk, belekeverjük, citromhéjjal, kikanalazzuk, megforgatjuk, tojásfehérje, összegyúrjuk, felhevített, pihentetjük, szeleteljük, forrósított, beletesszük, töltelékkel, dióstekercs, megkóstolva, kevergessük, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.