|
|
|
... deszkára
borítjuk és ha kissé kihûlt, a következő töltelékkel töltjük: 15
deka cukrot 15 deka finomra őrölt dióval, 1 citrom reszelt héjával
és kevés forró tejjel megfőzünk. A tölteléket előre készítsük el
és langyosmelegen kenjük fel a még meleg tésztára, utána mindjárt
göngyöljük fel s fehér papírba csavarva hagyjuk teljesen kih&... |
2010-10-24 12:12:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 20 dkg baromfivirsli, 1,5 dl ketchup, 10 dkg Óvári sajt, só
A brokkolit és a virslit külön-külön megfôzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és a ketchuppal meglocsoljuk.
Reszelt sajttal megszórva a sütôben pirosra sütjük... |
|
2010-10-23 16:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom. A rizst még szárazon átválogatom, majd többször váltott vízben megmosva és leszûrve, sós vízben félig megfőzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkaná... |
2010-10-21 22:29:52 |
|
|
|
|
|
|
... 1
teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék.
Elkészítése: A tojást a tejjel habosra verjük. Megfûszerezzük,
belekeverjük a burgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután
újból összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasûrûségû
l... |
|
2010-10-21 04:30:55 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje.
Elkészítése: Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított
és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk,
megfûszerezzük és hagyjuk kihûlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima
tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Széles szájú pohárral nagy korongok... |
|
2010-10-20 06:21:25 |
|
|
|
|
|
|
... sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors
ízlés szerint.
Elkészítése: Négy megmosott tojást jó keményre megfőzünk. Meghámozzuk,
és az egyik végét óvatosan felvágva, egy mokkáskanállal kikanalazzuk
belőle a főtt tojássárgákat. Ezt összekeverjük a májkrémmel, a reszelt
... |
2010-10-20 06:20:19 |
|
|
|
|
|
|
... sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk,
meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást
habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét.
A megfûszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután
megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a
zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban... |
2010-10-20 06:10:08 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük. A tojásokat
habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi sót teszünk
bele, hogy megkóstolva erősen sósnak érezzük. Ezután a borssal és
a mustárral megfûszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a
massza tejföl sûrûségû legyen. A pulykamell-szeleteket először lisztben
megmártjuk, ezután a tészt... |
2010-10-20 06:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba
rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett
gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió-virággal
megfûszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk-összedolgozzuk.
Nedves kézzel kis rudakat formázunk belőle, lisztben megforgatjuk és
azonnal beletesszük a forró olajba.... |
2010-10-20 06:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... szójaszósszal és konyakkal. Pihentetjük addig, amíg a
többi anyagot előkészítjük. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük
vékony metéltre, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, és a megfőtt,
megtisztított gesztenyét aprítsuk fel. Hevítsük fel az olajat,
tegyük bele a hagymát, a gyömbért és a húst a páclével együtt.
Kevergessük, amíg a hús megpuhul. A... |
2010-10-20 05:45:03 |
|
|
|
|