Belépés
Sűltpaprika télire
... jól megmossuk, majd, ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de még nem szenes, készen is van. De az illatáról is érezni fogjuk, hogy mikor van kész.

Közben készítsünk elő egy nagyobb lábost, és abban rétegezzük a paprikákat, mind...
2018-08-17 05:58:52
A halott mocsár, eső után
... bőséges víz hatására afrikai akácok (Acacia erioloba) nőttek ki, majd a szárazság miatt elpusztultak. A nap által kiszárított fák nedvesség hiányában nem bomlottak le és most mint megfeketedett csontvázak tarkítják a kietlen tájat.

...
2018-06-12 16:49:12
Fekete István: Mese
Fekete István: Mese

Volt egyszer egy gyerek, aki semmiben sem különbözött a többi gyermektől, legfeljebb annyiban, hogy azon az emlékezetes napon három szekundát fogott, ami komoly teljesítménynek számított, lévén azon az emlékezetes napon összesen öt óra, de ezekből egy ének és egy torna volt.

Mi tagadás, a gyermek mértéken túl elbúsulta magát, s ez okból elh...
2018-04-02 11:42:14
Fekete István: Mese
Fekete István: Mese

Volt egyszer egy gyerek, aki semmiben sem különbözött a többi gyermektől, legfeljebb annyiban, hogy azon az emlékezetes napon három szekundát fogott, ami komoly teljesítménynek számított, lévén azon az emlékezetes napon összesen öt óra, de ezekből egy ének és egy torna volt.

Mi tagadás, a gyermek mértéken túl elbúsulta magát, s ez okból elh...
2018-03-18 09:55:10
A világ legfurcsább emberei
... vicces.


A 83 éves iráni férfi Amu Haji magányosan él a sivatagban. 60 éve nem fürdött, bőre megfeketedett, kérgessé vált, ám első ránézésre testén sem fekély sem más bőrbetegség nem fedezhető fel. A férfi állítása szerint boldog és egészséges.

...
2017-11-04 22:34:58
NAGYANYÁINK MÉG ÍGY CSINÁLTÁK - burgonya
... újjávarázsolhatjuk az aranyozott képkereteket, olajfestékes felületeket, ajtó és ablak kereteket.

- A sós vízben főtt burgonya levével ezüsttárgyakat tisztíthatunk.

- A megfeketedett kések szépek lesznek, ha homokos krumpliszelettel dörzsöljük át.

- Az elsózott ételt helyrehozhatjuk, ha egy nyers burgonyát dobunk bele. A krumpli magába szívja a ...
2017-09-02 11:02:49
Ion Vinea – Tél
... világ.Éjjel alázatosan égnek a csillagok
a gerendák alatt füstölgő mécsesek mellett
s a megfeketedett szentképek mellett,
amikor az állatok közt elaludtak már az emberek.

S a farkasok nyínnak a szteppék hallgatásában,
falu, amelyben csodák késnek
s a nyiratlan für...
2017-08-22 05:39:19
Fatima megjelenésének 100. évfordulójára
... Pokol Látomása: ,,Szűzanya egy hatalmas tűztengert mutatott, ami a föld alatt látszott. Emberi formájú démonok és lelkek voltak alámerülve, mint égő, átlátszó széndarabok, mind megfeketedett vagy bronz színben ragyogott, a tűzvészben lebegtek, majd az égbe emelkedtek a lángok segítségével, amelyek belőlük indultak füstfelhőket okádva, majd körülvéve minket súlytalanul, fájdal...
2017-05-13 08:45:21
A Fatimai Kegyhely – Az isteni jelenés emléke
... pokol látomása. ,,A Szűzanya egy hatalmas tűztengert mutatott, ami a föld alatt látszott. Emberi formájú démonok és lelkek voltak alámerülve, mint égő, átlátszó széndarabok, mind megfeketedett vagy bronzszínben ragyogott, a tűzvészben lebegtek, majd az égbe emelkedtek a lángok segítségével, amelyek belőlük indultak füstfelhőket okádva, majd körülvéve minket súlytalanul, fájda...
2017-05-04 15:06:29
Reményik Sándor – Nagybátyám
... Reményik Sándor - Nagybátyám

Hogy széthullt, s eltűnt
Minden holmija -
Csak az ablakban
Áll nehány pipa,
Pár meggyfaszár,
S pár megfeketedett
Dióbarna kupak -
Úgy, ahogy odatette,
Mielőtt befejezte
Ezt a földi utat.Der...
2016-12-20 06:08:00
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Fekete István, NAGYANYÁINK MÉG ÍGY CSINÁLTÁK, Fatimai Kegyhely, Reményik Sándor, Pokol Látomása, halott mocsár, világ legfurcsább, isteni jelenés, benti gázra, nagyobb lábost, szárazság miatt, kietlen tájat, többi gyermektől, emlékezetes napon, torna volt, gyermek mértéken, férfi állítása, aranyozott képkereteket, nyers burgonyát, krumpli magába, gerendák alatt, megfeketedett szentképek, állatok közt, farkasok nyínnak, szteppék hallgatásában, hatalmas tűztengert, föld alatt, tűzvészben lebegtek, égbe emelkedtek, lángok segítségével, földi utat, krumpliszelettel, helyrehozhatjuk, teljesítménynek, ezüsttárgyakat, megjelenésének, évfordulójára, megfeketedett, hallgatásában, tisztíthatunk, bronzszínben, segítségével, lehetőségünk, füstfelhőket, képkereteket, elpusztultak, olajfestékes, emlékezetes, legfurcsább, különbözött, széndarabok, kiszárított, meggyfaszár, súlytalanul, felületeket, nagyanyáink, sűltpaprika, bőrbetegség, gyermektől, rétegezzük, tűzvészben, legfeljebb, nagybátyám, alázatosan, magányosan, alámerülve,
© 2013 TVN.HU Kft.