Belépés
Táplálkozás
... minőségű fehérjét, mert ebből szerzi meg a szervezet azokat az aminosavakat, melyeket önmaga nem képes előállítani (esszenciális aminosavak). Szükséges emellett, hogy a táplálék elegendő mennyiségben tartalmazzon úgynevezett járulékos tápanyagokat, vitaminokat, amelyekre ugyan kis mennyiségben van csak szükség, de hiányuk különféle súlyos zavarokat okozhat. Az ember átlagos napi i...
2019-01-17 18:14:11
Citrom jó hatásairól...
... vérnyomás-szabályozó, vérképző, gyomorsav csökkentő, hasnyálmirigy-szabályozó, méregtelenítő.

Vigyázat! A citrusfélék héját penészedés ellen E-230 bifenillel kezelik. Csak kis mennyiségben fogyasztható veszély nélkül.

Szúnyogcsípés ellen dörzsöljük be bőrünket citromhéjjal, vagy testápolóba kevert citromolajjal. Kellemes illatú, a szúnyogok pedig utálkozva át...
2019-01-10 18:04:16
A kukorica és jó hatásai ....
... amely szintén elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez.

Ásványi anyagok:
A vitaminok mellett a kukorica ásványi anyag tartalmát is érdemes megemlíteni: nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, ként, magnéziumot és folsavat is.

Kukoricahaj
- A kukorica hajából készült italok, teák kifejezetten hatásos vizelethajtónak számít...
2019-01-09 11:41:46
Avokádó gyógyhatásairól
... hatást tulajdonítanak neki.

Kálium
A kálium az egyik legfontosabb lúgosító elem a szervezetben, a sejteken belüli folyadék "tenger" legfőbb kationja, mely nagy mennyiségben van jelen az avokádóban.

Fehérje
Az avokádó 15%-ban tartalmaz kiváló minőségű, növényi fehérjéket és aminosavakat.

E-vitamin
Az E-vitamin egy erős zsírba...
2019-01-01 21:11:27
Csökken az áruházláncokban a UHT és az ESL tej ára jövő év elejétől
... érvényesíti áraiban a tejre vonatkozó áfacsökkentés hatását, sőt a tejek többségénél az adóváltozás mértékénél is nagyobb arányban viszi lejjebb fogyasztói árait. A hazai piacon legnagyobb mennyiségben értékesített 1,5 százalékos UHT tejek esetében például 15 százalékos árelőnyt biztosít a törvény életbe lépését követően.
A Lidl Magyarország az elmúlt évben csaknem 80 millió ...
2018-12-22 07:08:00
A zöldtea jótékony hatásai
... Figyelem:
A terhesség alatti zöldtea fogyasztásnak megvannak az előnyei, ám mindenképpen vegye figyelembe a rizikófaktorokat is. A zöldteában található koffein, habár nagyon kis mennyiségben van jelen, vízhajtó hatású, amely dehidratáltságot okozhat. Terhesség alatt különösen fontos a megfelelő hidratáltság, hiszen a szervezet különben nem tudja felszívni a szükséges tápanya...
2018-12-18 18:01:51
Diófélék és az egészség


A diófélék mérsékelten tartalmaznak proteint, kivéve a gesztenyét, és zsírokat nagy mennyiségben.

A diófélék egészségre gyakorolt jótékony hatása:
1. A diófélék gazdagok energiában és tápanyagban. A diófélékben található egyszeresen-telítetlen zsírsava...
2018-12-06 22:18:49
Jó tudni a cipőváltásról
... napközben, a cipőd számtalan vegyszerrel találkozik. Például, ha fűre lépsz, ráköltözik egy kis gyomirtó, a betonon pedig gázolajrészecskéket szedsz össze. Ezek ugyan ebben a minimális mennyiségben nem veszélyesek, mégis érdemes elgondolkodni, mi máshoz érhet még hozzá a talpad a nap folyamán.

Az otthoni cipőviselés kiiktatásával nemcsak ezektől a kéretlen lakóktól szab...
2018-12-01 16:18:14
Felfüggesztett börtönre ítéltek illegális cigarettagyártókat
... szerint a vádlottak Szigethalmon és Tökölön gyártottak illegálisan cigarettát. Az elsőrendű vádlott vette bérbe a telephelyet. A raktárakban megfelelő berendezésekkel, gépekkel ipari mennyiségben állították elő a cigarettát elsősorban a Moldovából és Romániából toborzott munkások.
A törvényszék az elsőrendű vádlottat nem jogerősen 2 év - öt évre felfüggesztett - börtönbünteté...
2018-11-21 21:32:53
Csodákra képes a bodzatea, amennyiben helyesen készítjük el!
... tehát naponta háromszor fogyasszunk egy bögrével a finom teából. Amennyiben megfáztunk, akkor napi 6-8 bögrével is meg lehet inni, de mindössze 3-4 napig szabad ekkora mennyiségben alkalmazni a gyógykúrát. A főzetet 50 gramm virágból kell elkészíteni, amelyet 3 percen keresztül kell főzni.

A bodzafa kérgéből is lehet főzetet készíteni, két marék héjat egy li...
2018-11-19 20:53:09
1 2 3 ...........................170 171 ..............256 257 ..............340 341 342 
Címkék: Lidl Magyarország, zöldtea jótékony, szervezet azokat, táplálék elegendő, ember átlagos, citrusfélék héját, szúnyogok pedig, szervezet megfelelő, vitaminok mellett, kukorica ásványi, kukorica hajából, egyik legfontosabb, sejteken belüli, avokádó 15%-ban, erős zsírba, tejre vonatkozó, tejek többségénél, adóváltozás mértékénél, hazai piacon, törvény életbe, elmúlt évben, terhesség alatti, zöldteában található, megfelelő hidratáltság, szervezet különben, szükséges tápanya, diófélék mérsékelten, diófélék egészségre, diófélék gazdagok, diófélékben található, cipőd számtalan, betonon pedig, minimális mennyiségben, otthoni cipőviselés, kéretlen lakóktól, vádlottak Szigethalmon, elsőrendű vádlott, raktárakban megfelelő, cigarettát elsősorban, elsőrendű vádlottat, finom teából, bodzafa kérgéből, rizikófaktorokat, dehidratáltságot, elengedhetetlen, berendezésekkel, áruházláncokban, gyógyhatásairól, vizelethajtónak, felfüggesztett, tulajdonítanak, kiiktatásával, citromolajjal, börtönbünteté, fogyasztásnak,
© 2013 TVN.HU Kft.