Belépés
Brexit - Ingyen kérhetnek letelepedési engedélyt a külföldi EU-polgárok
... után.
Theresa May azonban a londoni alsóházban hétfőn tartott beszámolójában bejelentette: a kormány a parlament számos tagjának és a külföldi EU-polgárok civil szervezeteinek "erőteljesen megfogalmazott" aggályaira hallgatva úgy döntött, hogy elengedi ezt a díjat, amint a kérvényezési rendszer március végén hivatalosan is elindul.
A kormányfő hozzátette: aki a tavaly ny...
2019-01-21 19:12:21
Jubileumi szentmise Árpád-házi Szent Margit tiszteletére
... megszüntette az országot szétszakító polgárháborút. Lelkisége azóta is példát mutat és üzenetet hordoz" - mondta a főpásztor. Homíliájában folytatta a liturgia kezdetén megfogalmazott gondolatot.
..............
Szentbeszédét teljes terjedelemben közöljük.
*
Krisztusban ...
2019-01-21 10:41:07
Biztonsági öv nélküli vezetésért figyelmeztette a rendőrség a brit uralkodó férjét
... területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség szóvivője szombat este - Fülöp nevének említése nélkül - közölte, hogy a rendőrök beszéltek "a gépjármű vezetőjével", akit "megfelelően megfogalmazott tanácsokkal" láttak el a biztonsági öv becsatolásának fontosságáról.
Fülöp hercegre a baleset miatt - ha megállapítják felelősségét - további rendőrségi intézkedések is várhatnak. ...
2019-01-20 07:04:05
Lavrov: Putyin Merkel kérésére engedélyezte a Kercsi-szoros hajózhatóságának megfigyelését
...
Lavrov szerint Merkel az egy hónappal ezelőtt megfogalmazott kérését megtoldotta azzal, hogy a német szakemberek mellett - akik még nem érkeztek meg - a megfigyelésben franciák is részt vegyenek, amire Putyin szintén igent mondott. Attól azonban az orosz diplomácia vezetője elzárkózott, hogy ebbe Ukrajnát is bevonják, mert véleménye szerint Kijev a megfigyelést ugyanúgy akadá...
2019-01-18 15:11:38
A BÉT 18 kategóriában díjazta a 2018. évi kiemelkedő teljesítményeket
... diverzifikációs lehetőség a vállalatok számára, és versenyt támaszt a banki finanszírozásnak.
Beszélt arról is, hogy készül a nemzeti versenyképességi stratégia, az MNB által megfogalmazott pontok közül kiemelkedik majd a tőzsde fejlesztését érintő javaslatcsomag.
Kitért arra is, az MNB számításai szerint tavaly közel 5 százalék lehetett a növekedési ütem, idén 3,5 száza...
2019-01-17 16:11:55
Rekordot döntött a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjainak és helyszíneinek tavalyi látogatottsága
... kiemelt programokat tervezik megtartani, mint korábban.
Az eseményen Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere arról beszélt, hogy a Zsolnay-negyeddel kapcsolatban nyolc éve megfogalmazott elvárások mára teljesültek, mivel annak ismertsége és elismertsége is folyamatosan nő. "Olyan kincs, kulturális örökség és hagyomány birtokosai vagyunk, ami kevés magyar városnak adatik ...
2019-01-17 13:11:30
Eugenika
... függetlenül folytatódtak az eugenikát jellemző folyamatok. Az USA-ban 1981-ig hivatalos sterilizációk történtek. A géntechnológiák, prenatális házassági tanácsadás és sokféle újszerűen megfogalmazott technikák és intézmények mind-mind etikailag kérdéses tevékenységeket is tartalmazhatnak, melyek alapvetően eugenikát céloznak meg.

Az eugenika mintájára, de annak ellentét...
2019-01-17 09:56:31
Kormánybiztos: rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait
... rendkívül jelentős összeget, 75 milliárd forintot biztosít az ötezer lélekszám alatti települései számára az idén, kizárólagosan hazai költségvetési forrásból, 18 különböző célterületen megfogalmazott fejlesztési lehetőségre.
Ezek jellemzően a közszolgáltatások minőségének javítására vonatkoznak, közöttük mindenféle szolgáltatási, valamint magas-, illetve mélyépítési tevéken...
2019-01-16 17:42:37
Donald Trump visszautasította, hogy bármikor is Oroszország javára dolgozott volna
... hogy az FBI-hoz fordul információkért a nyomozás részleteiről. Ha ez a vizsgálat valóban megtörtént, arról a kongresszusnak tudnia kell - mondta Graham. Egyúttal aggályokat is is megfogalmazott: "hogyan tehette ezt az FBI? Miféle fékek és ellensúlyok rendszere működik ott?" - mondta.
Demokrata párti kongresszusi politikusok arról nyilatkoztak vasárnap, hogy közelebbről megviz...
2019-01-14 17:32:50
Lavrov: a Kuril-szigetek feletti orosz szuverenitás nem lehet vita tárgya
... és 47 másik ország által aláírt San Francisco-i különbéke és az 1956-os szovjet-japán közös nyilatkozat mellett az ENSZ Alapokmányának 107. cikke is rögzít, a szövetségesek által megfogalmazott formában.
Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy ezzel kapcsolatban japán tárgyalófele részéről nem hangzott el ellenvetés.
"Nem titkolom, jelentős nézetkülönbségeink vannak. Állá...
2019-01-14 15:42:43
1 2 3 ......................276 277 ...........414 415 ...........552 553 554 
Címkék: Árpád-házi Szent Margit, Putyin Merkel, Zsolnay Örökségkezelő, Donald Trump, Theresa May, Páva Zsolt, ENSZ Alapokmányának, külföldi EU-polgárok, brit uralkodó, pécsi Zsolnay, londoni alsóházban, parlament számos, kérvényezési rendszer, kormányfő hozzátette, országot szétszakító, liturgia kezdetén, rendőrök beszéltek, gépjármű vezetőjével, baleset miatt, német szakemberek, megfigyelésben franciák, orosz diplomácia, megfigyelést ugyanúgy, vállalatok számára, banki finanszírozásnak, nemzeti versenyképességi, tőzsde fejlesztését, növekedési ütem, eseményen Páva, eugenikát jellemző, eugenika mintájára, ötezer lélekszám, közszolgáltatások minőségének, nyomozás részleteiről, vizsgálat valóban, kongresszusnak tudnia, 1956-os szovjet-japán, szövetségesek által, teljesítményeket, visszautasította, versenyképességi, finanszírozásnak, hajózhatóságának, géntechnológiák, tevékenységeket, diverzifikációs, tartalmazhatnak, megfogalmazott, figyelmeztette, alapokmányának, információkért, látogatottsága,
© 2013 TVN.HU Kft.