|
|
|
... az értékes vitaminokat és tápanyagokat.
Párolva is ízletes és egészséges köret, akár húsok vagy rizs mellé. Apróra kell vágni egy-két csomag céklalevelet, kevés olajon megfonnyasztani, hozzáadni 2-3 gerezd fokhagymát és fél citrom levét, pici sót, borsot és kész is az ínycsiklandozó párolt céklalevél.
Kitűnő salátát is készíthetünk a cékla leveléből: a levele... |
2020-10-18 00:58:23 |
|
|
|
|
|
|
... az értékes vitaminokat és tápanyagokat.
Párolva is ízletes és egészséges köret, akár húsok vagy rizs mellé. Apróra kell vágni egy-két csomag céklalevelet, kevés olajon megfonnyasztani, hozzáadni 2-3 gerezd fokhagymát és fél citrom levét, pici sót, borsot és kész is az ínycsiklandozó párolt céklalevél.
Kitűnő salátát is készíthetsz a cékla leveléből: a levele... |
|
2019-11-06 21:51:02 |
|
|
|
|
|
|
... menü egy tisztes spenótfőzelék nélkül, de más fogásokba is könnyen belekombinálható.
3. Fonnyaszd és fűszerezd meg!
A felhasználás előtt a spenótot érdemes megfonnyasztani. Ehhez kevés zsiradékra dobjuk a megtisztított leveleket, majd közepes lángon, gyakori kevergetés mellett figyeljük, ahogy a nagy halom friss levélünk maréknyi zöldséggé változik. A fonnyas... |
2017-11-09 23:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
5 ek napraforgó olaj
Fontos tudni, hogy a tészta színét és ízét a szójaszósz határozza meg! Érdemes kínai boltban körbenézni.
A zöldségeket nem szabad megfonnyasztani, hirtelen lángon 1 perc alatt ropogósra kell pirítani.
Tudjátok, nem azért pirított tészta a neve, mert a tésztát pirítják, hanem zöldségeket. ;)
A káposztát metéltre vágj... |
|
2014-07-14 17:21:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Döglesztett, szalonnás medvehagyma saláta
Szalonnát apróra vágva megsütni (nem sokat, de ki, hogy szereti))
Rá az összevágott medvehagymát (sokat) a kisült zsíron megfonnyasztani (megdögleszteni)
Pici só, ecet, cukor, víz ízlés szerint
Meleg saláta (köret) pirított zöldségekből, medvehagymával
1 cékla
1-2 sárgarépa
Fél nagyobb z... |
|
2014-02-11 12:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... lapos evőkanál zsiradék (ezt a vízbe kell tenni, amiben majd a nokedlit szaggatja)
Spenóthoz
250 g friss spenót
2 lapos evőkanál zsiradék (ezen fogja megfonnyasztani a spenótot)
1-1,5 dl tej (opcionális)
2 lapos evőkanál liszt (opcionális)
ízlés szerint fokhagyma, én sokat, 4-5 gerezdet teszek bele
karakteres ízű sajt az étel tetejér... |
2014-02-09 16:04:01 |
|
|
|
|
|
|
... zacsiba,és hűtőbe tenni 2 órára.
---A vajat vagy zsírt felolvasztani ( én jo kis disznózsírt használtam ,csak ide ;-) és bele a fél karikára vágott lila hagymát lassú tűzön megfonnyasztani.Langyosra hűteni.
--A tésztát a lisztezett deszkán vékonyra nyújtani,majd a hagyma 3/4 ével megkenni.
--Ezután hajtogatni ,a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk,majd ... |
2013-04-06 09:40:46 |
|
|
|
|
|
|
... zacsiba,és hűtőbe tenni 2 órára.
---A vajat vagy zsírt felolvasztani ( én jo kis disznózsírt használtam ,csak ide ;-) és bele a fél karikára vágott lila hagymát lassú tűzön megfonnyasztani.Langyosra hűteni.
--A tésztát a lisztezett deszkán vékonyra nyújtani,majd a hagyma 3/4 ével megkenni.
--Ezután hajtogatni ,a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk,majd ... |
2013-03-19 11:10:26 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, pár gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl olaj, só, ételízesítő, majoránna, bors,
Az olajon a fűszerekkel és a sóval megdinszteljük a hagymákat, (nem kell nagyon megfonnyasztani, inkább kicsit ropogós maradjon), felforraljuk a tejföllel, majd még melegen óvatosan beleforgatjuk a karikára vágott krumplit. Melegen és hidegen is finom, húsokhoz, vagy önálló ételként. ... |
2011-01-04 19:06:07 |
|
|
|
|
|
|
... vágott vöröshagyma, pár gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl olaj, só, vegeta, majoránna, bors,
Az olajon a fűszerekkel és a sóval megdinszteljük a hagymákat, (nem kell nagyon megfonnyasztani, inkább kicsit ropogós maradjon), felforraljuk a tejföllel, majd még melegen óvatosan beleforgatjuk a karikára vágott krumplit. Melegen és hidegen is finom, húsokhoz, vagy önálló ételként... |
2011-01-04 12:29:47 |
|
|
|
|