Belépés
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
... szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a...
2018-09-27 14:56:29
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. ...
2018-09-27 14:54:34
Fehérboros csirketokány
... tk őrölt pirospaprika

bors
majoránna


Elkészítés

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral....
2018-09-24 21:26:34
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítju...
2018-09-17 23:54:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... evőkanál őrölt paprika.
Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt bo...
2018-09-16 17:43:08
Töltött szélű spenótos pizza
... bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag...
2018-09-06 23:24:42
Tejszínes brokkolikrémleves
... brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő...
2018-08-29 00:45:27
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
...


3. Változat
A cukkíniket az előzőhöz hasonlóan előkészítjük és a következő töltelékkel töltjük meg: Egy apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, 5 evőkanál olajon kissé megfonnyasztjuk, hozzáadunk 25 dkg darált húst és sóval, borssal, egy kevéske bazsalikommal kissé megpároljuk az egészet.
Ha kihűlt, összekeverjük egy tejben áztatott zsemlével, egy toj...
2018-07-20 18:36:28
Lecsó
... meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk....
2018-07-15 00:53:45
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Kohut Katalin, Kohut Katalin Bolognai, TÖLTÖTT CIKKINI, karalábé levelekbe, elkészített tölteléket, nagyobb lábasba, közepes méretű, húsleves kockát, apróra vágott, hagymákat apróra, nagy lábasban, hagymát apróra, csíkokra vágott, szintén csíkokra, felkockázott szalonnát, zsírjára sütjük, zúzott fokhagymát, kapribogyót leszűrjük, deci ecettel, forró vízben, szalonnát apró, darált húst, serpenyőben felhevített, sütőt előmelegítjük, megkelt tésztát, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, fokhagymát finomra, vajban megfonnyasztjuk, előzőhöz hasonlóan, következő töltelékkel, kevéske bazsalikommal, tejben áztatott, szalonnát ugyancsak, olajhoz adjuk, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, nyírmártonfalva, csirkemellfilét, zellerszárakat, tormaleveleket, csirkemellfilé, felforrósítunk, lecsepegtetett, beleforgatjuk, padlizsánragu, visszatesszük, felforrósítju, belehelyezzük, összekeverjük, bazsalikommal, előmelegítjük, felkarikázzuk, megizzasztjuk, felkockázzuk, paradicsomot, felkockázott, felforralunk,
© 2013 TVN.HU Kft.