Belépés
Korhelyleves
... tarja

frissen őrölt bors
pirospaprika
3-4 babérlevél
2 dl tejföl
2 ek liszt

Elkészítése
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.

Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzátesszük az apróra vágott savanyú káposztát, (kimosni csak akkor ...
2022-12-29 21:51:16
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... burgonya

pirospaprika

őrölt bors



2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna
A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük
a kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,...
2021-08-08 19:14:05
Gombás lepény
... evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 c...
2021-03-17 08:55:45
VAJAS, CITROMOS csirke
... törölt húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 tk felforrósított vajon megpirítjuk. Lefedjük, majd 5-5 percig mindkét oldalát pároljuk.
Felhevítjük a megmaradt vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Felöntjük az alaplével és a habtejszínnel, majd beleforgatjuk a parmezánt a citrom kifacsart levével együtt.
Ízesítjük a mártást a szárítot...
2019-06-20 20:38:07
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
... leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük ...
2019-04-23 17:42:54
Mezei sóska gyógyhatásairól
... készítsük el?

A sóskát akár nyersen, önmagában is elrágcsálhatjuk, de a salátákban is kiváló. Húsok mellé köretnek kínálhatjuk, ebben az esetben legjobb ha kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hogy összeessenek a levelek. Ezzel a módszerrel a benne található tápanyagok és vitaminok sem vesznek el. Készíthetünk belőle rizottót, tejszínnel összekeverve tésztaszószt, mártást ...
2019-03-11 21:25:57
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
... szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a...
2018-09-27 14:56:29
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. ...
2018-09-27 14:54:34
Fehérboros csirketokány
... tk őrölt pirospaprika

bors
majoránna


Elkészítés

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral....
2018-09-24 21:26:34
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Kohut Katalin, Kohut Katalin Bolognai, szalonnát felkockázzuk, finomra vágott, apróra vágott, zúzott fokhagymát, kockákra vágott, tepsi kikenéséhez, zöldhagymát megpucoljuk, olajon megfonnyasztjuk, gomba összeesik, rajta keletkező, megmaradt vajat, citrom kifacsart, zöldségeket megtisztítjuk, belőle kisült, felszeletelt hagymát, sóskát akár, esetben legjobb, benne található, karalábé levelekbe, elkészített tölteléket, nagyobb lábasba, közepes méretű, húsleves kockát, hagymákat apróra, nagy lábasban, hagymát apróra, csíkokra vágott, szintén csíkokra, felkockázott szalonnát, zsírjára sütjük, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, gyógyhatásairól, paprikáskrumpli, elrágcsálhatjuk, csirkemellfilét, lecsepegtetett, csirkemellfilé, felforrósított, megszabadítjuk, pirospaprikát, habtejszínnel, beleforgatjuk, hozzákeverjük, megtisztítjuk, belehelyezzük, pirospaprika, vöröshagymát, készíthetünk, hozzátesszük, tésztaszószt, összekeverve, felkockázzuk, zsemlemorzsa, megborsozzuk, húsdarabokat, felszeletelt, pandúrgulyás,
© 2013 TVN.HU Kft.