|
|
|
... tarja
só
frissen őrölt bors
pirospaprika
3-4 babérlevél
2 dl tejföl
2 ek liszt
Elkészítése
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzátesszük az apróra vágott savanyú káposztát, (kimosni csak akkor ... |
2022-12-29 21:51:16 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
pirospaprika
őrölt bors
só
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük
a kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,... |
|
2021-08-08 19:14:05 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 c... |
2021-03-17 08:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... törölt húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 tk felforrósított vajon megpirítjuk. Lefedjük, majd 5-5 percig mindkét oldalát pároljuk.
Felhevítjük a megmaradt vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Felöntjük az alaplével és a habtejszínnel, majd beleforgatjuk a parmezánt a citrom kifacsart levével együtt.
Ízesítjük a mártást a szárítot... |
|
2019-06-20 20:38:07 |
|
|
|
|
|
|
... leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük ... |
|
2019-04-23 17:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... készítsük el?
A sóskát akár nyersen, önmagában is elrágcsálhatjuk, de a salátákban is kiváló. Húsok mellé köretnek kínálhatjuk, ebben az esetben legjobb ha kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hogy összeessenek a levelek. Ezzel a módszerrel a benne található tápanyagok és vitaminok sem vesznek el. Készíthetünk belőle rizottót, tejszínnel összekeverve tésztaszószt, mártást ... |
2019-03-11 21:25:57 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk.
A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.
Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk... |
2018-09-27 15:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a... |
2018-09-27 14:56:29 |
|
|
|
|
|
|
... dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs
Elkészítés:
A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. ... |
2018-09-27 14:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... tk őrölt pirospaprika
só
bors
majoránna
Elkészítés
A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.... |
2018-09-24 21:26:34 |
|
|
|
|