Belépés
A Kukorica főzelék receptje:
... kis fej finomra vágott vöröshagyma
3 ek liszt
1 doboz konzerv kukorica
1/2 erőleves kocka
Delikát
3 kk kristálycukor
1 dl tejföl
Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, meghintjük liszttel és világos rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a kukoricát a levével együtt és öntünk hozzá még vizet, ha szük...
2010-03-07 10:56:53
Bácskai rizseshús
... meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpa...
2010-03-02 18:43:27
Alföldi gombócleves
... karikára vágjuk. A zellert is meghámozzuk, és közepes darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, a hagymát kicsit megsózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk, majd a zöldségdarabokat hozzáadjuk. Kevergetve majdnem puhára pároljuk, pirítjuk, a végén az apróra vágott petrezselymet is hozzászórjuk.
Közben a burgonya is megfőtt, és ha az 1. p...
2010-03-02 16:35:21
Csirkés makaróni:
... alma
késhegynyi currypor
2 dl tejföl
20 dkg makaróni
10 dkg sajt
A szalonnát felaprítjuk, majd az olajon kisütjük. A hagymát felkarikázzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A csirkemellről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymához, és kicsit megpirítjuk. Utána kevés vizet öntünk hozzá, sóval és a fokhagymával ízesítjük. Lefed...
2010-03-01 18:34:44
Sütik
... fokhagyma, 2 tojás, mustár, petrezselyemzöld, ecetes uborka, só, bors, mirelit leveles tészta.

A húst és a májat kislyukú darálón ledaráljuk. A vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet. Tűzről levéve hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, mustárt, 2 egész tojást, sót, borsot. Hosszúkás cipót formálunk belőle és bele...
2010-02-28 16:31:44
Halas töltött káposzta:
... sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával ízesítjük. Ezt a tölteléket a káposztalevelekbe kanalazzuk, amit egyenként összegöngyölünk.
A hagymát és a fokhagymát a szalonnán megfonnyasztjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és beledolgozzuk a káposztát. sóval, majoránnával és paprikakrémmel ízesítjük. Beletesszük a töltött káposztát, felengedjük vízzel és kissé letakarva p...
2010-02-27 12:28:45
Spenótos-fetás pirogok
... tojás.

A spenótot durvára vágjuk. Az olajon serpenyőben megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a durvára vágott fenyőmag (tökmag) felét; rádobjuk a spenótot, pár perc alatt megfonnyasztjuk. A feta sajtot villával összetörjük, elkeverjük a joghurttal, megsózzuk, -borsozzuk. Ezt a keveréket a spenóthoz vegyítjük, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Megvárjuk, amíg kihűl.
A fe...
2010-02-27 00:43:41
Alföldi gombócleves
... karikára vágjuk. A zellert is meghámozzuk, és közepes darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, a hagymát kicsit megsózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk, majd a zöldségdarabokat hozzáadjuk. Kevergetve majdnem puhára pároljuk, pirítjuk, a végén az apróra vágott petrezselymet is hozzászórjuk.
Közben a burgonya is megfőtt, és ha az 1. p...
2010-02-26 17:39:20
Dalmát csirkemáj-saláta
...
Leírás
A csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük. A gombát felszeleteljük, és kevés sós vízben megfőzzük. A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a paradicsompürét, egy kevés gomba lével felengedjük, megfűszerezzük. Beletesszük a csirkemájat, és néhány percig forraljuk. Kivesszük a babérlevelet, és a májat a mártás...
2010-02-25 15:20:32
Lyoni burgonyás tál
... tojássárgája
1 cs. petrezselyem

bors

Leírás
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, nem túl vékony karikákra vágjuk. 50 g vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott, elmorzsolt kolbászt, a megmosott, lecsepegtetett, apró kockára vágott csirkemájat, és néhány percig erős tűzön pi...
2010-02-25 15:15:44
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 107 ..........139 140 141 
Címkék: olajon megfonnyasztjuk, levével együtt, zöldpaprikát megmossuk, paradicsomot leforrázzuk, hagymát finomra, lábosban felforrósítjuk, hagymát kicsit, zöldségdarabokat hozzáadjuk, apróra vágott, szalonnát felaprítjuk, olajon kisütjük, hagymát felkarikázzuk, csirkemellről lehúzzuk, fokhagymával ízesítjük, májat kislyukú, vöröshagymát kevés, gerezd zúzott, káposztalevelekbe kanalazzuk, szalonnán megfonnyasztjuk, töltött káposztát, spenótot durvára, olajon serpenyőben, zúzott fokhagymát, durvára vágott, feta sajtot, spenóthoz vegyítjük, csirkemájat lobogó, gombát felszeleteljük, finomra vágott, kevés gomba, burgonyát héjában, héjából kinyomkodott, zöldségdarabokat, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, összegöngyölünk, paradicsompürét, felszeleteljük, megfűszerezzük, felforrósítjuk, lecsepegtetett, paprikakrémmel, felforrósítunk, petrezselymet, beledolgozzuk, felkarikázzuk, csirkemellről, kristálycukor, majoránnával, hozzátesszük, paradicsomot, kinyomkodott, fokhagymával, petrezselyem,
© 2013 TVN.HU Kft.