|
|
|
... sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről, és két tálkában egyenletesen elosztjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, ... |
2010-02-25 14:16:09 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
15 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
Fehérbor, só, bors
1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A szalonnakockákat zsírjára
pirítjuk, majd ebben megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a
csíkokra vágott húst, minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sóval, törött borssal és finomra
vágott... |
|
2010-02-23 14:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... tej- föl, só, citromlé, 1 nagy csokor kapor.
A halakat megtisztítjuk, és besózva állni hagyjuk. Ezután mártást főzünk, amelyhez az apróra vágott vöröshagymát a vajon megfonnyasztjuk, a liszttel meghintjük, és kevergetve fehéredésig sütjük. A tejszínnel felengedjük, kevergetve felforraljuk, majd a tejföllel simára keverjük. Megsózzuk, pár csepp citromlével pikánsra sava... |
2010-02-21 11:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
10 dkg szalonnát apróra vágunk, 1 közepes fej vöröshagymát megtisztítunk és felszeletelünk, majd mindkettőt kis olajra téve megfonnyasztjuk. Ekkor hozzáadunk 1 kávéskanálnyi pirospaprikát, rátesszük a fiatal nyúl feldarabolt húsát. Kis vizet öntünk alá, 1 dl vörösbort adunk hozzá, és puhára pároljuk. 2 dl tejfölt elkeverünk ... |
|
2010-02-19 16:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... egy csomó újhagyma, fél citrom reszelt héja és leve, 1 dl tejföl, 1 kk. búzakeményítő, 2 kk. őrölt gyömbér, 1 kk. fehér bors, só.
A karikára vágott újhagymát (a szárát is) megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellet. Egy-két percnyi kevergetés után megszórjuk a gyömbérporral, ráöntünk egy pohár vizet, majd ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a... |
|
2010-02-19 14:02:03 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük.
5. A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
6. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
7. A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk resz... |
2010-02-15 21:19:05 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél, 1 db citrom, 2 tk fûszerpaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, 1 tasak KNORR tyúkhúsleves csigatésztával, 2 ek tejföl
Elkészítés: Az olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, kevés ételízesítőt, a mustárt, a babérlevelet, fél citrom lereszelt héjját. Saját levében 10-15 percig pároljuk, szükség szerint önthetünk hozzá... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
bazsalikom
olaj
só
bors
Elkészítés: A két vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd ezeket olajban megfonnyasztjuk. Felaprítjuk a két paprikát /aki nem szereti a csípős ételt, az a csípős paprika erét vágja ki/, és karikákra felvágjuk a kolbászokat. Ezeket mind beletesszük a hagymákhoz. Ízlés szerint adu... |
2010-02-14 17:28:42 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré,
2 dkg liszt,
2 dl fehérbor,
só.
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól
kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt
lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlé... |
2010-02-14 16:09:21 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors, pirospaprika, 2 teáskanál mustár, 1-1 csokor petrezselyem-zöld, kapor, apróra vágva.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Az olajban a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyem zölddel és kaporral. Néhány percig együtt pároljuk, ezután belekeverjük a gombát, megszórjuk pirospa... |
2010-02-12 17:18:10 |
|
|
|
|