Belépés
Csőben Sült Kemény Tojás
... sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről, és két tálkában egyenletesen elosztjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, ...
2010-02-25 14:16:09
Vincellér Tokány
... vöröshagyma
15 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
Fehérbor, só, bors
1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A szalonnakockákat zsírjára
pirítjuk, majd ebben megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a
csíkokra vágott húst, minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sóval, törött borssal és finomra
vágott...
2010-02-23 14:35:42
Makói hal
... tej- föl, só, citromlé, 1 nagy csokor kapor.

A halakat megtisztítjuk, és besózva állni hagyjuk. Ezután mártást főzünk, amelyhez az apróra vágott vöröshagymát a vajon megfonnyasztjuk, a liszttel meghintjük, és kevergetve fehéredésig sütjük. A tejszínnel felengedjük, kevergetve felforraljuk, majd a tejföllel simára keverjük. Megsózzuk, pár csepp citromlével pikánsra sava...
2010-02-21 11:39:56
Tejfölös nyúlpaprikás
... tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
10 dkg szalonnát apróra vágunk, 1 közepes fej vöröshagymát megtisztítunk és felszeletelünk, majd mindkettőt kis olajra téve megfonnyasztjuk. Ekkor hozzáadunk 1 kávéskanálnyi pirospaprikát, rátesszük a fiatal nyúl feldarabolt húsát. Kis vizet öntünk alá, 1 dl vörösbort adunk hozzá, és puhára pároljuk. 2 dl tejfölt elkeverünk ...
2010-02-19 16:28:56
Szerelem a tányéron
... egy csomó újhagyma, fél citrom reszelt héja és leve, 1 dl tejföl, 1 kk. búzakeményítő, 2 kk. őrölt gyömbér, 1 kk. fehér bors, só.
A karikára vágott újhagymát (a szárát is) megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellet. Egy-két percnyi kevergetés után megszórjuk a gyömbérporral, ráöntünk egy pohár vizet, majd ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a...
2010-02-19 14:02:03
Narancsos sertéskaraj
... elkeverjük.
5. A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
6. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
7. A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk resz...
2010-02-15 21:19:05
finomságok
... babérlevél, 1 db citrom, 2 tk fûszerpaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, 1 tasak KNORR tyúkhúsleves csigatésztával, 2 ek tejföl
Elkészítés: Az olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, kevés ételízesítőt, a mustárt, a babérlevelet, fél citrom lereszelt héjját. Saját levében 10-15 percig pároljuk, szükség szerint önthetünk hozzá...
2010-02-15 17:05:58
Debrecenis - kukoricás csusza
... gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
bazsalikom
olaj

bors
Elkészítés: A két vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd ezeket olajban megfonnyasztjuk. Felaprítjuk a két paprikát /aki nem szereti a csípős ételt, az a csípős paprika erét vágja ki/, és karikákra felvágjuk a kolbászokat. Ezeket mind beletesszük a hagymákhoz. Ízlés szerint adu...
2010-02-14 17:28:42
"diétás" sertésdagadóK
... paradicsompüré,
2 dkg liszt,
2 dl fehérbor,
só.
A sertésdagadót felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Tejbe áztatjuk a zsemléket és jól
kinyomkodjuk. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
kockákra vágott császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt
lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlé...
2010-02-14 16:09:21
Amur gombával kaprosan
... őrölt bors, pirospaprika, 2 teáskanál mustár, 1-1 csokor petrezselyem-zöld, kapor, apróra vágva.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Az olajban a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyem zölddel és kaporral. Néhány percig együtt pároljuk, ezután belekeverjük a gombát, megszórjuk pirospa...
2010-02-12 17:18:10
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 107 108 ..........139 140 141 
Címkék: Csőben Sült Kemény Tojás, Vincellér Tokány, hagymát megtisztítjuk, egyik adag, sütőtálba kanalazzuk, tojásokat félbevágjuk, szalonnakockákat zsírjára, finomra vágott, szeletelt gombát, halakat megtisztítjuk, apróra vágott, vajon megfonnyasztjuk, liszttel meghintjük, tejszínnel felengedjük, tejföllel simára, fiatal nyúl, csomó újhagyma, karikára vágott, pohár vizet, olajat felhevítjük, karaj mindkét, visszamaradt zsiradékban, tyúkhús alaplevet, karajszeletekre öntjük, fokhagymát áttörjük, csípős ételt, sertésdagadót felszúrjuk, anyagokat együtt, gombát megtisztítjuk, hagymát megfonnyasztjuk, petrezselyemzöld, narancskarikákat, szalonnakockákat, császárszalonnát, csirkeaprólékot, megfonnyasztjuk, gombaszeleteket, karajszeletekre, felszeleteljük, felszeletelünk, csigatésztával, paradicsompüré, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, hozzákeverjük, sertésdagadók, pirospaprikát, gyömbérporral, sertésdagadót, búzakeményítő, megtisztítunk, kávéskanálnyi, vöröshagymát, tyúkhúsleves, belekeverjük, kinyomkodjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.