Belépés
Bográcsgulyás
... kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymag...
2018-05-30 11:18:54
Sajtos rösti
... mustár


Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.

A burgonyát meghámozzuk, nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot ...
2018-05-24 23:36:27
Bácskai rizses hús
... petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst kockára vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
Ez...
2018-05-24 23:26:42
Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal
... sajt


Elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzr...
2018-04-16 23:16:50
Mustáros hús Licsi módra
... 1 ek paradicsomszósz

bors
2 dl tejföl
1 mk liszt
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük. Rátesszük az üvegesre párolt hagymára, és folyamatos keverés közben megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
...
2018-03-22 00:55:24
Sajtos póréhagymaleves
... őrölt bors

A tálaláshoz:
reszelt sajt
petrezselyem
pirítós

Elkészítés

A felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk a vajon, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és 10-15 percig lefedve főzzük.
A krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd merünk rá néhány k...
2018-03-20 23:50:58
Pácolt mangalicatarja hagymaraguval és zöldséges bulgurral
... feltesszük főzni, hozzárakjuk a babért, a rózsaborsot, a sót és a cukrot, és lassú tűzön puhára pároljuk.

A zöldséges bulgurhoz a hagymát összevágjuk, az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 percig tovább pároljuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszaforraljuk, felöntjük a zöldséglével, puhára, de enyhén al dentére pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt ...
2018-03-13 23:53:39
Eredeti pásztortarhonya
... (közepes)
1 ek fűszerpaprika
4 db burgonya (közepes)

őrölt bors


Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát.
Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró...
2018-02-19 22:39:02
Könnyű zöldségleves
... hosszában félbeszeljük, és felszeleteljük. A megtisztított fokhagymát és gyömbért felkarikázzuk. A meghámozott vöröshagymát feldaraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vörös- és a fokhagymát, valamint a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, és néhány percig pirítjuk együtt. Felöntjük 1 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, hozzákeverjük a szójaszószt, ...
2018-02-16 23:31:15
Paprikában sült tojás
... olívaolaj
4 db tojás

Elkészítés

A spenótot lábasba tesszük, hagyjuk felengedni, majd alaposan lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Azután hozzákeverjük a spenótot, és megsózzuk, megborsozzuk.

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és nagy l...
2018-02-09 23:19:07
1 2 3 4 5 .....................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, fokhagymát megtisztítjuk, hagymát apróra, snidlinget leöblítjük, vajat felforrósítjuk, burgonyát meghámozzuk, párolt hagymát, húst kockára, hagymákat finomra, paradicsomot felkockázzuk, zúzott fokhagymát, hagymát felkockázzuk, kevés olajon, nagyjából összevágott, áttört fokhagymát, másik edényben, felkockázott burgonyát, felhevített olajon, apró kockára, húst csíkokra, üvegesre párolt, felaprított póréhagymát, krémsajtot összekeverjük, zöldséges bulgurhoz, hagymát összevágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, serpenyőben olajat, apróra felkockázott, karikára vágott, kicsit megpirítjuk, szintén apró, megtisztított fokhagymát, meghámozott vöröshagymát, olajat felforrósítjuk, spenótot lábasba, paprikákat megmossuk, petrezselyemzöld, pásztortarhonya, megfonnyasztjuk, paradicsomszósz, póréhagymaleves, pirospaprikával, visszaforraljuk, felszeleteljük, mangalicatarja, felforrósítjuk, összeforgatjuk, főzőtejszínnel, lecsepegtetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.