|
|
|
... kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymag... |
2018-05-30 11:18:54 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.
A burgonyát meghámozzuk, nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot ... |
|
2018-05-24 23:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
Elkészítés
A húst kockára vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
Ez... |
2018-05-24 23:26:42 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés
A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzr... |
|
2018-04-16 23:16:50 |
|
|
|
|
|
|
... 1 ek paradicsomszósz
só
bors
2 dl tejföl
1 mk liszt
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük. Rátesszük az üvegesre párolt hagymára, és folyamatos keverés közben megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
... |
|
2018-03-22 00:55:24 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors
só
A tálaláshoz:
reszelt sajt
petrezselyem
pirítós
Elkészítés
A felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk a vajon, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és 10-15 percig lefedve főzzük.
A krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd merünk rá néhány k... |
2018-03-20 23:50:58 |
|
|
|
|
|
|
... feltesszük főzni, hozzárakjuk a babért, a rózsaborsot, a sót és a cukrot, és lassú tűzön puhára pároljuk.
A zöldséges bulgurhoz a hagymát összevágjuk, az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 percig tovább pároljuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszaforraljuk, felöntjük a zöldséglével, puhára, de enyhén al dentére pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt ... |
2018-03-13 23:53:39 |
|
|
|
|
|
|
... (közepes)
1 ek fűszerpaprika
4 db burgonya (közepes)
só
őrölt bors
Elkészítés
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát.
Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró... |
2018-02-19 22:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... hosszában félbeszeljük, és felszeleteljük. A megtisztított fokhagymát és gyömbért felkarikázzuk. A meghámozott vöröshagymát feldaraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vörös- és a fokhagymát, valamint a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, és néhány percig pirítjuk együtt. Felöntjük 1 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, hozzákeverjük a szójaszószt, ... |
2018-02-16 23:31:15 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
4 db tojás
Elkészítés
A spenótot lábasba tesszük, hagyjuk felengedni, majd alaposan lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Azután hozzákeverjük a spenótot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és nagy l... |
2018-02-09 23:19:07 |
|
|
|
|