Belépés
Amur sörben párolva
... sör.

Elkészítése: A megtisztított amurt darabokra vágjuk, megsózzuk, és kivajazott edénybe tesszük. A hagymát karikára, a zellert kis vékony szeletekre vágjuk, vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret és felöntjük a sörrel. Ráöntjük a megsózott haldarabokra, hozzátesszük a fűszereket, és fedő alatt megpároljuk. Ha a hal megfőtt, kiszedjük, kiszálkázz...
2010-12-08 21:04:21
Bakonyi halgombóc-leves
... fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 45 percig főzzük. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékony szeletekre, a paradicsomot és a kétféle paprikát centis kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk. Először a gombát, majd 2-3 percnyi pirítás után a paprikát hozzáadva nagy lángon pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, majd meghintjük pirospaprikával. A tejfölt a liszttel és ...
2010-12-08 20:39:14
Gombakrémleves
... feljavításához 3 dkg vaj.

A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd fe...
2010-12-07 16:34:20
Konyakos májhab
... hagyjuk, azután akkora tepsibe öntjük, amiben kb. 1 centi magasan állhat. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és 5 deka vajon megfonnyasztjuk. A kétféle májat és a húst kisebb darabokra vágjuk, a hagymán, a babérlevéllel fűszerezve 3-4 perc alatt megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a konyakkal ízesítjük, 2-3 percig pároljuk...
2010-12-07 16:10:47
Harcsa tejszínes gombamártássa
... őrölt bors, 2-2 dl tejszín és víz

Elkészítés: A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a bors...
2010-12-07 16:06:01
Bélszínszeletek Leoncavallo mó
... csontot, a visszamaradt mártást szitán átpasszírozzuk, vörösborral jól összeforraljuk, utánízesítjük.

Bélszín: A gombát finomra vágjuk, majd vajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott gombát, lepirítjuk zsírjára, sóval, törött borssal és vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, meghintjük a liszttel, átpirítjuk, fehérborral feleresztj...
2010-12-07 15:03:23
x
... só
2-3 pár virsli
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz rajta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és felöntjük 1-2 kanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amí...
2010-12-06 09:07:59
Zuzapörkölt
... gerezd fokhagyma
ízlés szerint köménymag, só, bors
1 ek pirospaprika
1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:
A zúzát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a köményt és kipíritjuk a hagymával együtt. Belekeverjük a pirospaprikát és azonnal felengedjük hidegvizzel. A vizet elforralva ho...
2010-12-05 18:36:46
Boros csirkecombok
... leszárogatjuk, majd a forgójuknál félbevágjuk. Enyhén besózzuk és félre tesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk, majd a fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta.

A csirkecombot rádobjuk, kevergetve körös-körül fehéredésig pirítjuk, majd a megtisztított és vékony karikákra vágott sárgarépát is hozzáadjuk. Együtt tovább pirítjuk, m...
2010-12-04 08:25:40
Gombaropogós
... só
ízlés szerint bors
10 dkg zsemlemorzsa
1 liter olaj (kisütéshez)

Elkészítése:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágjuk. Négy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és fedő alatt megpároljuk rajta a gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórjuk, és párpercnyi pirítás után hozzáadunk 1 dl teje...
2010-12-03 13:18:25
1 2 3 ......................70 71 72 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Bélszínszeletek Leoncavallo, megtisztított amurt, hagymát karikára, kockára vágott, megsózott haldarabokra, hagymát finomra, kétféle paprikát, hagymát olajon, paprikát hozzáadva, vegyes zöldséggel, megtisztított gombát, apróra vágott, összevágott gombát, kevés törött, levét elfőtte, kissé tovább, hagymát megtisztítjuk, kétféle májat, húst kisebb, babérlevéllel fűszerezve, konyakkal ízesítjük, halfilét besózzuk, mártást elkészítjük, hagymát lehéjazzuk, vajon megfonnyasztjuk, hagymához adjuk, liszttel meghintjük, tűzön hagyjuk, visszamaradt mártást, gombát finomra, finomra vágott, levétől kinyomkodott, főzés előtti, vöröshagymát apróra, összezúzott fokhagymát, csapott evőkanál, zúzát megtisztítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hagymával együtt, vizet elforralva, forgójuknál félbevágjuk, szalonnát apró, nagyobb serpenyőben, fölaprított hagymát, csirkecombot rádobjuk, megfonnyasztjuk, bélszínszeletek, pirospaprikával, fölszeleteljük, hűtőszekrénybe, feljavításához, ételízesítővel, gombakrémleves,
© 2013 TVN.HU Kft.