|
|
|
... sör.
Elkészítése: A megtisztított amurt darabokra vágjuk, megsózzuk, és kivajazott edénybe tesszük. A hagymát karikára, a zellert kis vékony szeletekre vágjuk, vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret és felöntjük a sörrel. Ráöntjük a megsózott haldarabokra, hozzátesszük a fűszereket, és fedő alatt megpároljuk. Ha a hal megfőtt, kiszedjük, kiszálkázz... |
2010-12-08 21:04:21 |
|
|
|
|
|
|
... fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 45 percig főzzük. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékony szeletekre, a paradicsomot és a kétféle paprikát centis kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk. Először a gombát, majd 2-3 percnyi pirítás után a paprikát hozzáadva nagy lángon pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, majd meghintjük pirospaprikával. A tejfölt a liszttel és ... |
|
2010-12-08 20:39:14 |
|
|
|
|
|
|
... feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd fe... |
2010-12-07 16:34:20 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk, azután akkora tepsibe öntjük, amiben kb. 1 centi magasan állhat. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és 5 deka vajon megfonnyasztjuk. A kétféle májat és a húst kisebb darabokra vágjuk, a hagymán, a babérlevéllel fűszerezve 3-4 perc alatt megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a konyakkal ízesítjük, 2-3 percig pároljuk... |
|
2010-12-07 16:10:47 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors, 2-2 dl tejszín és víz
Elkészítés: A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a bors... |
|
2010-12-07 16:06:01 |
|
|
|
|
|
|
... csontot, a visszamaradt mártást szitán átpasszírozzuk, vörösborral jól összeforraljuk, utánízesítjük.
Bélszín: A gombát finomra vágjuk, majd vajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott gombát, lepirítjuk zsírjára, sóval, törött borssal és vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, meghintjük a liszttel, átpirítjuk, fehérborral feleresztj... |
2010-12-07 15:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... só
2-3 pár virsli
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz rajta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és felöntjük 1-2 kanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amí... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
ízlés szerint köménymag, só, bors
1 ek pirospaprika
1 dl száraz vörösbor
Elkészítése:
A zúzát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a köményt és kipíritjuk a hagymával együtt. Belekeverjük a pirospaprikát és azonnal felengedjük hidegvizzel. A vizet elforralva ho... |
2010-12-05 18:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... leszárogatjuk, majd a forgójuknál félbevágjuk. Enyhén besózzuk és félre tesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk, majd a fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta.
A csirkecombot rádobjuk, kevergetve körös-körül fehéredésig pirítjuk, majd a megtisztított és vékony karikákra vágott sárgarépát is hozzáadjuk. Együtt tovább pirítjuk, m... |
2010-12-04 08:25:40 |
|
|
|
|
|
|
... só
ízlés szerint bors
10 dkg zsemlemorzsa
1 liter olaj (kisütéshez)
Elkészítése:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágjuk. Négy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és fedő alatt megpároljuk rajta a gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórjuk, és párpercnyi pirítás után hozzáadunk 1 dl teje... |
2010-12-03 13:18:25 |
|
|
|
|