Belépés
Hétvezér tokány
... gerezd fokhagyma
1-2 rozmaringág
1-2 szál friss kakukkfű
1 ek ételsűrítő por
1 db kicsi, hegyes zöldpaprika

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. Annyi vízzel öntjük ...
2010-12-03 13:07:59
Hátszín zöldborsmártással
... fektetjük, és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük. Másnap a hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot, a lecsepegtetett konzerv borsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, azután a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. A brandyvel ízesítjük, majd f...
2010-12-03 12:34:58
Bácskai rizseshús
... meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpapriká...
2010-12-03 11:37:43
Bográcsgulyás recept
... kiengedte a zsírját kivesszük a megsült szalonnákat.
Erre tesszük a hagymát, megdinszteljük kevés sóval, majd amikor megfonnyadt, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát. Szépen megfonnyasztjuk azokat is, szintén megsózva.
Ekkor tesszük rá a fűszereket, a préselt, vagy a darabolt fokhagymát, majd felöntjük kicsi vízzel és beledobjuk a húst és a szalonnabőröket. Belem...
2010-12-01 21:01:49
Heti Menü
... bors, Cayenne-bors, 1 kk. őrölt szerecsendió.
A kisütött sonkát félretesszük; a megmaradt zsiradékhoz még adunk kevés olajat, és a vörös- meg a fokhagymát kis sóval, borssal megfonnyasztjuk rajta. Hozzátesszük a spenótot, szerecsendiót, végül a széttépkedett, lecsöpögtetett aszalt paradicsomot. Mikor a spenót összeesett, félretesszük.
A mártáshoz a hagymákat zsiradékon m...
2010-12-01 00:33:34
Brokkolis-gombás penne olaszos
... tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Közben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját, majd nyolc részre vágj...
2010-11-30 19:16:59
Receptek - Kertésztál
... borsót fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a zöldségl. kockát, és majdnem puhára főzzük. A hagymát felvágjuk vékony karikára. Kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Megszórjuk pirospaprikával, és 1 kanálnyi liszttel, (evőkanál). Megkeverjük és hozzáöntjük a borsót lével együtt. Amíg felfo...
2010-11-30 10:00:59
Vincellér tokány
...
A szalonnakockákat zsírjára pirítjuk, majd ebben megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, a szeletelt gombát. Sóval, törött borssal és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Kevés fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk, ha levét elfőtte, akkor újra borral felöntjük. Tálaláskor kevés tejföllel átforraljuk. Köretként galuskát adunk m...
2010-11-30 05:55:18
Juhászpörkölt
... vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csapott ek. pirospaprika, só, késhegynyi törött bors.

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekk...
2010-11-30 05:28:16
Velős holdacskák
... eltávolíthatjuk. Ezután a velőt sós, enyhén citromos vízbe téve 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és vágódeszkára téve pépszerűvé összevágjuk. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a velőt, sóval, zöldpetrezselyemmel és törött borssal fűszerezzük, és jól átforrósítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és kihűtjük. A gyúrt tésztát vékonyra ...
2010-11-30 05:13:44
1 2 3 ......................70 71 72 73 ..........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Heti Menü, hagymát megtisztítjuk, olajon fedő, marhahúst csíkokra, hagymás olajba, hűtőben legalább, hagymát meghámozzuk, borsot durvára, mártáshoz felforrósítjuk, hagymát megfonnyasztjuk, tört zöldborsot, lecsepegtetett konzerv, tejszínnel felöntjük, brandyvel ízesítjük, zöldpaprikát megmossuk, paradicsomot leforrázzuk, zsírját kivesszük, megsült szalonnákat, darabolt fokhagymát, kisütött sonkát, megmaradt zsiradékhoz, spenót összeesett, hagymákat zsiradékon, apró rózsákra, lilahagymát felaprítjuk, paradicsom konzervet, elkészített milánói, paradicsomokat forró, húsa megpuhult, hagymát felvágjuk, borsót lével, szalonnakockákat zsírjára, finomra vágott, csíkokra vágott, szeletelt gombát, apróra vágott, zsírján megfonnyasztjuk, kockára vágott, tűzről levéve, gyúrt tésztát, szalonnakockákat, zöldségpárolóban, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, eltávolíthatjuk, szalonnabőröket, petrezselyemmel, összeforraljuk, felforrósítjuk, lecsepegtetett, lecsöpögtetett, megdinszteljük, felforrósítunk, paradicsomokat,
© 2013 TVN.HU Kft.