Belépés
Ahány ház annyi féle lecsó
ALAPLECSÓ

Egy fej felkockázott hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztunk, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, és ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé e...
2018-07-28 13:03:45
Párolt káposzta
...1 kg fehér káposztát felszeletelünk és besózunk, és 1 óra után kinyomkodjuk a levet. 3 evőkanál olajban vagy 5 deka zsírban, 1 fej hagymát megfonnyasztunk. Belekeverjük a káposztát, egy kis kanál ecetet, egy kis cukrot, és egy kis köménymagot adunk hozzá és a saját levében puhára pároljuk. ...
2018-06-11 11:20:13
Tojáspörkölt
... Hagymát megfonnyasztunk zsíron, kevés pirospaprikát teszünk hozzá, majd kevés vízzel felengedjük és a hagymát puhára pároljuk. A párolás után kevés sót, törött borsot teszünk hozzá és ráütjük a tojásokat.
Nem keverjük össze, egészben hagyjuk főni.
Amikor a tojás keményre főtt, tejfellel leöntjük és körettel tálaljuk.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
http://...
2018-04-13 11:21:02
Hétvezér tokány
... leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve...
2017-09-11 19:07:11
Töltött paprika paradicsommártással, burgonyával
... passzírozott paradicsompüré
1 csapott ek cukor
3 db nagy burgonya
1 ek étolaj


Elkészítés

1 fej finomra aprított hagymát megfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk...
2017-08-18 23:02:07
Tallóztam
... leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve...
2016-10-15 07:10:17
Hétvezér tokány
... leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve...
2016-10-13 08:06:39
A A 18 legjobb levesbetét – A nagymama eredeti receptj
... megtisztított spenótot megforrázunk, majd kicsavarjuk és állandó kavarás mellett addig pároljuk amíg a leve elfő. Diónyi zsírban, vagy kevés olajban egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk és ezt is hozzáadjuk. Kihűtjük, hozzáadunk még 2 egész tojást, sót, borsot, 12 dkg szitált zsemlemorzsát. Jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis, diónyi gombócokat gömbölyítünk belő...
2016-01-07 09:32:24
Halas receptek.
... megsütjük

Busapörkölt

Elkészítés:
1.5kg busát megtisztítunk, beleit eltávolítjuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Egy nagyobb vöröshagymát apróra vágunk, kis olajon megfonnyasztunk, majd hozzáadunk pirospaprikát, és beletesszük a halszeleteket. Egy paprikát és egy paradicsomot karikázunk bele, megsózzuk, igen kis vízzel felengedjük, és lassú tűzön, f...
2015-04-07 09:50:41
Húsos lebbencsleves
... törött bors
vörösbor
tejföl
petrezselyemzöld
25 dkg lebbencs tészta

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával, és hozzáadunk 30 dkg kockára vágott sertéshúst. Sóval, törött borssal ízesítjük. Kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve majdnem puhára pároljuk.

Ekko...
2014-11-23 19:08:40
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: nagymama eredeti, késhegynyi pirospaprikával, leve kissé, saját levében, hagymát puhára, párolás után, tojás keményre, lábosban kisütjük, megmosott marhahúst, zúzott fokhagymával, tűzről lehúzva, darált hússal, leve elfő, nagyobb vöröshagymát, paradicsomot karikázunk, finomra vágott, petrezselyemzöld, megfonnyasztunk, pirospaprikával, marosvásárhely, felszeletelünk, paradicsompüré, pirospaprikát, lebbencsleves, összekeverjük, halszeleteket, megtisztítunk, zsemlemorzsát, megtisztított, bárányhússal, kinyomkodjuk, megborsozzuk, sertéshússal, paradicsomot, megforrázunk, vöröshagymát, gömbölyítünk, zöldpaprikát, eltávolítjuk, passzírozott, tojáspörkölt, fokhagymával, belekeverjük, felkockázott, felengedjük, burgonyával, kicsavarjuk, beletesszük, köménymagot, busapörkölt, leforrázott, lecsumázott, feldarabolt, elkészítés, levesbetét, megkeverve, lepirítjuk, hozzáadunk, megszórjuk, lehéjazott, hozzáadjuk, sertéshúst, gombócokat, szeletekre, elkeverjük, paprikával, karikázunk, késhegynyi, meghintjük, alaplecsó, megmosott,
© 2013 TVN.HU Kft.