|
|
|
... hó alatt,
veretve minden nyarak erejével,
s megóva, míg fagyokon át kiévell,
lefojtva, titkon, bujtva, hallgatag,
s áztasd meg az ezerszínű esőkben,
s megforgasd minden termő földeken,
míg multak dús zamata és a tört jelen
benne egy gyönyörű szándékba szökken,
meghozva gyümölcsét a súlyos-édest,
melyben elosztá változtán az ... |
2018-12-29 20:00:39 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána
a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és
körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, merthamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg
piskóta következik egészen addig, amig a massza el nem fogy. A tetejére
piskóta kerüljön! Egy ... |
|
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... például öregebben, a vörösek fiatalabban sötétebbek.
Ha a nagy színanalízis közepette bandzsítani kezdesz, társaid pedig már ritmikusan pörgetik a poharat, itt az idő, hogy Te is megforgasd a bort. Ez a borkóstolás egyik leglátványosabb eleme, és itt a legnagyobb az esélye, hogy kiderüljön, mekkora kóklerek vagyunk. A lényeg a csuklóból indított, határozott, könnyed, körkörö... |
2011-01-08 11:01:27 |
|
|
|
|
|
|
... folpackkal. A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amig a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön! Egy kistá... |
|
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... folpackkal.
A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amig a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön... |
|
2009-11-26 18:59:51 |
|
|
|
|