|
|
|
... hús gombával töltve
( hideg tál) 6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékk... |
2021-01-24 17:48:06 |
|
|
|
|
|
|
... zúzott fokhagymát.
Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk.
A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük.
Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk.
Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is
vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
... |
|
2020-07-25 07:16:53 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
Fél deci olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára
és a májra öntjük.
180 fokos... |
2020-01-07 04:58:52 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.
Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítu... |
|
2019-05-17 12:27:14 |
|
|
|
|
|
|
... langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, és két részre osztjuk, a két részt hengerré sodorjuk. A két hengert egyenként 30 korongra vágjuk. A korongokat lisztben megforgatjuk, és a vajjal kikent tepsibe tesszük. Újabb 20 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben (160 fok) aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).
A mártogatáshoz a tejet megforrósítj... |
|
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral.
Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.
A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.
Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.
Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a... |
2018-12-08 12:07:52 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan összedolgozzuk. Diónyi adagokat veszünk ki belőle, és nedves tenyérrel mindből golyókat sodrunk.
Egy t... |
2018-11-28 22:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpu... |
2018-11-19 20:30:05 |
|
|
|
|
|
|
... letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.
A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.... |
2018-11-03 15:36:13 |
|
|
|
|
|
|
... A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, a póréhagymát, sózzuk és elkezdjük dinsztelni, megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával,beletessz... |
2018-09-27 00:56:20 |
|
|
|
|