|
|
|
... zöldpaprika
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, a felforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és a csíkokra vágott zöldpaprikát, fedő alatt mérsékelt lángon párolju... |
2007-03-16 00:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.
Elkészítés: A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagy... |
|
2007-03-10 06:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... a vajat,a likőrt és simára keverjük.
Belekeverjük a porcukrot.Hűtőszekrénybe tesszük,míg meg nem szilárdul.
A masszából 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk, tortadarában megforgatjuk.
Minyonpapírra helyezzük.
Hűtőszekrényben tároljuk.
Tanács:
Tejcsokoládé helyett lehet étcsokoládéval csinálni,egy egész narancs reszelt héjával.Ilyenkor porcukorba i... |
2007-02-26 12:56:49 |
|
|
|
|
|
|
... combokat megforgassuk benne
kevés pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
margarin,só
A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk.
Mikor majdnem megsült, levesszük róla a fóliát, és... |
|
2007-02-26 05:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, szobahőmérsékleten két óra hosszat pácoljuk, azután serpenyőben mindkét oldalán puhára pároljuk.
Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
Megolvas... |
|
2007-02-26 01:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni.
Alaposan leöblítjük a csirkeszárnyakat hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálra helyezzük a szárnyakat, és ráöntjük a marinádot, majd jól megforgatjuk az egészet. Lefedjük folpackal, és kb. 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A mártás: Villával szétnyomjuk a sajtot egy közepes tálban, hozzáadjuk a majonézt és a borsot, és összekev... |
2007-02-26 01:04:14 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 p... |
2007-02-26 01:02:44 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
A halat kívül-belül besózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a fűszerpaprikával, megforgatjuk benne a halat.
Az almák tetejét vágjuk le, a magházat távolítsuk el. A diót apró darabokra vágjuk, összekeverjük a mézzel, fahéjjal és reszelt citromhéjjal, valami... |
2007-02-22 19:31:40 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 p... |
2007-02-20 12:23:56 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni.
Alaposan leöblítjük a csirkeszárnyakat hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálra helyezzük a szárnyakat, és ráöntjük a marinádot, majd jól megforgatjuk az egészet. Lefedjük folpackal, és kb. 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A mártás: Villával szétnyomjuk a sajtot egy közepes tálban, hozzáadjuk a majonézt és a borsot, és összekev... |
2007-02-20 12:22:19 |
|
|
|
|