|
|
|
... langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, és két részre osztjuk, a két részt hengerré sodorjuk. A két hengert egyenként 30 korongra vágjuk. A korongokat lisztben megforgatjuk, és a vajjal kikent tepsibe tesszük. Újabb 20 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben (160 fok) aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).
A mártogatáshoz a tejet megforrósítj... |
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.
Karácsonyi copf
2 csomag mirelit leveles tészta, 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 c... |
|
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal meg... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... mezőre.
Nyomában letarolt határ -
termést ott már
senki se vár.
(jégeső)
Mezőből a csűrbe viszik,
a csűrben meg kicsépelik,
két kő között
megforgatják,
vízzel, sóval
megdagasztják,
még a tűznek is kiteszik,
jó annak, ki megéhezik.
(búza)
Zöld vagyok tavasszal.
nyáron pedig sárga,
fehéren ke... |
|
2016-06-06 21:26:15 |
|
|
|
|
|
|
... zephyr-szél fütyült.
A nárcissus hyacinttal,
Ruta, kapor, pipacs, mák,
Majorán a rozmarinnal
Bársonyvirág, violák
Egymás derekába kapnak,
Megforgatják társakat;
A többinek példát adnak,
Kik kéméllik talpakat.
A gyöngyvirág alig kezdi,
Máris a tüskébe hág,
Sebbe esvén, el is végzi,
Szánj... |
|
2016-03-25 18:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal
összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt
csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.
Karácsonyi copf
2 csomag mirelit leveles tészta, 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, 5
dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 csip... |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.
Karácsonyi copf
2 csomag mirelit leveles tészta, 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 c... |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|
|
|
... sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy tök-, napraforgó- és szezámmagot. Ebben az esetben a nagyobb darabokat nyomkodjuk rá a tojással már bevont húsra, nem elég, ha csak megforgatjuk a keverékben.
Akkor tökéletes, ha a bunda ropogós, a hús pedig omlós!
A p... |
2015-05-26 21:55:07 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
Gnocchi, az olasz krumplinudli
Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők, trattoriák népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van.
A különféle mártásokkal tálalt gnocchi (ejtsd: nyokki) sokféleképp és nagyon egy... |
2015-03-04 21:17:34 |
|
|
|
|