Belépés
Tompa Mihály - Virágregék. A fehérliliom menyegzője.
... https://image.ibb.co/gK6juS/Vir_greg _k_A_feh_rliliom_menyegz_je_06.jpg [/kep]

Az ifju költő: holdsugár, kinek
Ábrándos arcán függ a lánysereg;
A jó táncos szellő el nem maradt,
S jól megforgatta a virágokat.

S ki gazdag zöld ruhába öltözött:
A gyöngyvirág, a vendégek között,
Frisitőül hűs bérci harmatot,
Fehér kristály-csészékben...
2018-05-07 04:43:18
HAMVAS BÉLA: OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS utazása
... villamosra, liftre, újra villamosra, a 407. emeleten az analizálóba.
A munkás kicsiny kést vett elő, egy csepp vért vett Joachim karjából, üveglapra tette, azt belenyomta egy készülékbe, megforgatta és belenézett. Vállat vont és azt mondta a titkárnak:
- Nincs reakció.
A titkár is belenézett és olyan dühös lett, hogy már káromkodni sem tudott. Elrohant a föld ...
2016-10-25 18:20:24
Orvos ellen nincs orvosság 13
... de ők is halottnak látták. Kezdett komikussá válni a dolog, főleg, amikor a főnök visszafelé menet beszólt, hogy a föltámadás elmaradt. Az történt, hogy B.G.-t rendbe tevése során jól megforgatták a nővérek, a közben jött ki belőle a szusz. Ez úgy hangzott, mint egy fájdalmas nyögés, nem csoda, hogy a hozzátartozó remélni szerette volna, hogy valódi.
A kórházban az élet-ha...
2015-04-26 23:20:18
Kókuszkocka
... felolvasztottam a vajat, hozzáadtam a nyírfacukort és addig kevergettem, míg el nem olvadt. A tűzről levéve beleszitáltam a kakaóport, tejet, rumot, majd simára kevertem. A kockákat megforgattam a mázban, majd a kókuszreszelékben és sütőpapíros tálcára sorakoztattam őket. Ha a máz kihűlne, érdemes kicsit megmelegíteni.
Másnap igazán finom, mikor az ízek összeérnek.
......
2015-02-05 06:35:31
Nyáresti szél
...Vészi Endre :MÁRCIUS

Hideg folyók megmosdattak,
erdők fái megtöröltek,
karos szelek megforgattak,
megáldottak a szegények,
hegyeken mezítláb másztam,
nyurga esőkben megáztam,
hideg földeken alu...
2014-07-24 23:23:58
Bars Sári: Tavaszköszöntő
... győzött!


VÉSZI ENDRE
...
2014-03-11 18:43:08
Spanyol madár Knédlivel
... perc

Elkészítés:

Húst kicsit meg klofoltam, sóztam, borsoztam, mustárral megkentem, sonkát szalonnát, uborkát, főt tojást rátettem feltekertem, hústűvel meg tűztem, lisztben megforgattam, és egy serpenyőben körbe pirítottam.Egy másik serpenyőben a hagymát üvegesre párolom, pici olajjal, teszek bele paprikát, borsot, vegetetát, felöntöm 4 dl vizel és puhára pá...
2014-01-26 20:13:24
x
... maximumon,majd levéve a teljesítmény 25%-ra még 10 15 perc.Nézni kell,megpirult e.Ezután oliva olaj és a szalonna zsirja ebben kisütök egy fej karikára vágott vöröshagymát,amit lisztben megforgattam és szálaira szedtem.Ezután a fennmaradó olajos zsirban hirtelen átkapatom a marhahússzeleteket amiből már levest főztem.Hasáburgonyát sütök,majd rápakolom,a marhahússzeletet,a ropogósr...
2013-12-23 09:29:35
'Never say never' - Terrorban ÉLNI? I won't stop!
... Vajon mit szeretne? Mintha csak olvasott volna godolataimban, beszélni kezdett.

- Nem kertelek.. - vigyorgott.

- Nem is úgy ismerlek.. - szóltam közbe. Viccesen megforgatta a szemét és folytatta.

- Szóval, hogy telt a mai este? - húzogatta a szemöldökét. Esküszöm mintha a fiát látnám..

- Nagyon jól.. - motyogtam, egy árnyalattal vö...
2013-07-24 09:44:28
'Never say never' - Terrorban ÉLNI? I won't stop!
... Bess megbökte a vállamat, kiszedtem az egyik fülest ő meg felmutatta a telefonját. Elvettem és megláttam, hogy írt bele.

'Ki az a srác?:D Látnád, hogy hogy néz rád.... ;)' - megforgattam a szememet és visszadtam neki a telefonját egy vállrándítás kíséretében. Nem mondhatom neki, hogy 'Ja ez? Ez csak Justin Bieber...' Tuti, hogy visítórohamot kapna.

Bevillant...
2013-07-24 09:36:10
1 2 3 4 
Címkék: Tompa Mihály, HAMVAS BÉLA, OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS, Bars Sári, Terrorban ÉLNI, Vészi Endre, VÉSZI ENDRE, Justin Bieber, fehérliliom menyegzője, ifju költő, vendégek között, munkás kicsiny, csepp vért, főnök visszafelé, föltámadás elmaradt, közben jött, fájdalmas nyögés, hozzátartozó remélni, tűzről levéve, kockákat megforgattam, ízek összeérnek, serpenyőben körbe, másik serpenyőben, hagymát üvegesre, teljesítmény 25%-ra, szalonna zsirja, fennmaradó olajos, fiát látnám, egyik fülest, vállrándítás kíséretében, marhahússzeletet, felolvasztottam, tavaszköszöntő, hasáburgonyát, beleszitáltam, godolataimban, visítórohamot, sorakoztattam, megmelegíteni, vállrándítás, megforgattam, teljesítmény, megmosdattak, nyírfacukort, megforgatták, vöröshagymát, hozzátartozó, megforgattak, feltekertem, árnyalattal, serpenyőben, megforgatta, gyöngyvirág, kókuszkocka, szemöldökét, fehérliliom, megáldottak, sütőpapíros, megtöröltek, analizálóba, kíséretében, kevergettem, belenyomta, fennmaradó, pirítottam, csodálatos, föltámadás, virágregék,
© 2013 TVN.HU Kft.