Belépés
Szalonnás sárgaborsóleves
... sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ezután az olajon először ropogós pirosra sütjük a szalonnaszeleteket. A sült szalonnát tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd zsemleszínűre pirítjuk. A zsemleszínű rántással besűrítjük a levest, tejszínnel dúsítjuk, majd jól kiforraljuk. A tűzről levesszük, és botmi...
2007-05-19 00:20:38
Brassói aprópecsenye
... fekete bors


Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk és kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára p...
2007-05-04 12:02:39
Tócsni zöldcsütörtök módra
... burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot mindkét oldalán pirosra sütünk.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon megfuttatjuk.
A lecsöpögtetett parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is fűszerezzük. Közben az olajon a kis tojásokból tükörtojásokat sütünk.
A...
2007-05-04 11:51:28
Dió
... dl. tej, 2 dl, tejszín, 0,3 dl diólikőr, citromfű.
Elkészítés: Az apróra vágott diót 2 dkg vajon kissé megpirítjuk. A maradék vajat megolvasztjuk (vigyázzunk, ne barnuljon meg), megfuttatjuk benne a lisztet, majd felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Csomómentesre keverjük, beletesszük a darált diót, az előzetesen leforrázott (és már kihűlt) mazsolát, egy csipetnyi sót. Egy f...
2007-04-26 05:52:18
Zöldséges zúzaleves
... vöröshagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 10 dkg gomba, 4 ek. olaj, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, a galuskához: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 tk. vágott petrezselyem, 1 tojás.

1. Az olaj felén megfuttatjuk a hagymát. Ráesszük a zúzát, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve (ha kell, pótoljuk), lefedve pároljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgar...
2007-04-22 00:48:55
Párolt csirkenyárs
... megszórjuk durvára őrölt borssal.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a nyársat, majd hirtelen minden oldalát megkapatjuk. Ezután hozzáadjuk az összevágott hagymát, ,,megfuttatjuk", hozzátesszük a mustárt, később pedig a mézet is.
3. Egy kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. (Ne sok vizet öntsünk hozzá, ne főzzük meg, hanem csak pá...
2007-04-22 00:33:06
Brokkoli
... és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.

Brokkoli sajtmártással...
2007-04-15 09:51:25
Húsvéti foszlós kalács
... és egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)

1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után addig pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad. Ha megdagadt, akkor a három tojás sárgáját ki...
2007-04-08 10:07:48
Fahéjas csiga
... fahéjas ízesítésű (barna) cukor.

1. A vajat 1 ek. liszttel összegyúrjuk, téglalap alakúra formáljuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Az élesztőt a meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a maradék liszttel, a tojással, porcukorral meg csipetnyi sóval tésztává dagasztjuk. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Liszttel alul-felül kissé megszórjuk, majd langyos h...
2007-04-07 13:06:34
Húsvéti hagyományok
... egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)

1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után addig pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad. Ha megdagadt, akkor a három tojás sárgáját kike...
2007-04-05 10:08:43
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............195 196 197 198 
Címkék: olajon először, sült szalonnát, visszamaradt zsiradékban, zúzott fokhagymát, zsemleszínű rántással, tűzről levesszük, húst alaposan, hagymát megtisztítjuk, vajon megfuttatjuk, lecsöpögtetett parajt, apróra vágott, maradék vajat, darált diót, előzetesen leforrázott, olaj felén, serpenyőben olajat, összevágott hagymát, kevés vízzel, nyársat ebben, tetejére szórjuk, előfőzött brokkolirózsákat, gerezd préselt, kávéskanálnyi cukrot, liszt közepére, három tojás, meglangyosított tejben, maradék liszttel, edény falától, brokkolirózsákat, szerecsendióval, hűtőszekrényben, meglangyosított, sárgaborsóleves, lecsöpögtetett, tükörtojásokat, megdermesztjük, zöldcsütörtök, megolvasztjuk, megtisztítjuk, kávéskanálnyi, sajtmártással, zsemleszínűre, csomómentesre, beleforgatjuk, megfuttatjuk, petrezselyem, kétszeresére, aprópecsenye, keménységűre, összegyúrjuk, megborsozzuk, visszamaradt, fokhagymával, megforgatjuk, szervírozzuk, hozzátesszük, félretesszük, olívaolajon, beletesszük, megkapatjuk, vöröshagyma, hagyományok, mazsolátlan,
© 2013 TVN.HU Kft.