|
|
|
... sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ezután az olajon először ropogós pirosra sütjük a szalonnaszeleteket. A sült szalonnát tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd zsemleszínűre pirítjuk. A zsemleszínű rántással besűrítjük a levest, tejszínnel dúsítjuk, majd jól kiforraljuk. A tűzről levesszük, és botmi... |
2007-05-19 00:20:38 |
|
|
|
|
|
|
... fekete bors
só
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk és kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amikor a hús kifehéredik, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára p... |
|
2007-05-04 12:02:39 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot mindkét oldalán pirosra sütünk.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon megfuttatjuk.
A lecsöpögtetett parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is fűszerezzük. Közben az olajon a kis tojásokból tükörtojásokat sütünk.
A... |
2007-05-04 11:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... dl. tej, 2 dl, tejszín, 0,3 dl diólikőr, citromfű.
Elkészítés: Az apróra vágott diót 2 dkg vajon kissé megpirítjuk. A maradék vajat megolvasztjuk (vigyázzunk, ne barnuljon meg), megfuttatjuk benne a lisztet, majd felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Csomómentesre keverjük, beletesszük a darált diót, az előzetesen leforrázott (és már kihűlt) mazsolát, egy csipetnyi sót. Egy f... |
|
2007-04-26 05:52:18 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 10 dkg gomba, 4 ek. olaj, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, a galuskához: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 tk. vágott petrezselyem, 1 tojás.
1. Az olaj felén megfuttatjuk a hagymát. Ráesszük a zúzát, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve (ha kell, pótoljuk), lefedve pároljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgar... |
|
2007-04-22 00:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk durvára őrölt borssal.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a nyársat, majd hirtelen minden oldalát megkapatjuk. Ezután hozzáadjuk az összevágott hagymát, ,,megfuttatjuk", hozzátesszük a mustárt, később pedig a mézet is.
3. Egy kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. (Ne sok vizet öntsünk hozzá, ne főzzük meg, hanem csak pá... |
2007-04-22 00:33:06 |
|
|
|
|
|
|
... és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.
Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.
Brokkoli sajtmártással... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... és egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)
1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után addig pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad. Ha megdagadt, akkor a három tojás sárgáját ki... |
2007-04-08 10:07:48 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjas ízesítésű (barna) cukor.
1. A vajat 1 ek. liszttel összegyúrjuk, téglalap alakúra formáljuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Az élesztőt a meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a maradék liszttel, a tojással, porcukorral meg csipetnyi sóval tésztává dagasztjuk. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Liszttel alul-felül kissé megszórjuk, majd langyos h... |
2007-04-07 13:06:34 |
|
|
|
|
|
|
... egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)
1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után addig pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad. Ha megdagadt, akkor a három tojás sárgáját kike... |
2007-04-05 10:08:43 |
|
|
|
|