Belépés
Malackaraj tökmagos burgonyáva
... megtisztítjuk, felszeleteljük (a szárítottat előírás szerinti ideig vízbe áztatjuk). Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.
A sültet a gombás mártással és a burgonyapüré...
2010-12-28 13:52:49
Virslis kaják, ötletek!
... fele olajon kevergetve megforrósítjuk. Közben 5 deci vizet fölforralunk, a rizsre öntjük, és kis lángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A virslit fölkarikázzuk, a zöldborsóval együtt a hagymához adjuk, és kevergetve megforrósítjuk. Végül a párolt rizzsel összekeverjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk....
2010-12-28 11:25:55
Lencsefőzelék
... főni a füstölt lével (vagy vízzel és a füstölthús-kockával ), a babérlevéllel. A főzelékhez a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és megfuttatjuk benne a hagymát. A lencséhez adjuk, ha szükséges, sózzuk. Amikor már majdnem teljesen puha a lencse, elkészítjük a rántást. A maradék olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk, b...
2010-12-28 11:16:15
Virsli és gomba köntösben
... megkenjük tojás-ságájával, és a virslik köré csavarjuk úgy, hogy a tésztaszélek kicsit átfedjék egymást. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és mindkettőt felaprítjuk. Olajon megfuttatjuk a gombát, majd a hagymát hozzáadva megpirítjuk. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lisztet belekeverjük, kicsit megpirítjuk, majd a felve...
2010-12-28 10:44:06
Sziveszteri virsli pörkölt len
... pápai juhbeles virsli, 400 g lencse

Elkészítés:
A lencsét megmossuk, sós babérleveles vízben megfőzzük A hagymát megtisztítjuk. apróra vágjuk, és lábasban az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Azonnal egy kevés vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és a fele sóval ízesítjük. A paradicsom szárát kivágjuk, a paprikát kicsumázzuk...
2010-12-27 17:26:54
Tárkonyos csirkemell-leves
... ételízesítő
* só
* bors
* pici zsír vagy olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot...
2010-12-27 13:07:28
Borjúkaraj olasz módra recept
... tartalmával, a rakottas tetejére öntjük, majd közepesen forró (kb.175°C-os) sütőbe nyomjuk és 25 perc alatt összesütjük.
Ezalatt a spagettit kifőzzük bő sós vízben. A fokhagymát zúzzuk, megfuttatjuk a felhevített olívaolajon és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
Tálaláskor spagettitálba kerek spagettifészkeket formázunk, majd közepükbe rakjuk a kiemelt mozarrelás paradic...
2010-12-25 18:44:44
Pangasius, rétes tésztában
... reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet. Elkészítjük a spenótot: egy evőkanálnyi vajat felolvasztunk és megfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük és pár percig pároljuk. Ezután elkészítjü...
2010-12-23 17:32:25
Káposztás pogácsa
... édeskáposztát lereszeljük, besózzuk, majd 10 perc pihentetés után kicsavarva olajon megpirítjuk, ízlés szerint cukrozzuk, borsozzuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, az élesztőt megfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közepébe fészket készítünk. A mélyedésbe öntjük a futtatott élesztőt, teszünk sót (vigyázzunk, a káposzta is sós!), a tojás sárgáját...
2010-12-22 17:50:48
Tőkehal fokhagymával
... egy napig vízben
állni hagyjuk. Ezután kétszer felforraljuk, leöntjük a vizet és a halat lebőrözzük, kiszálkázzuk, feldaraboljuk.
A fokhagymát a chilivel az olívaolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a felkarikázott paprikát néhány percig párolni. Ha puha adagoljuk a halat és a paradicsomszószt. Aprítsuk fel a tojást és tegyük bele, 10 percig még pároljuk, petrezselyemmel ...
2010-12-22 15:59:36
1 2 3 ...............................98 99 100 101 ...............147 148 ...............196 197 198 
Címkék: szárítottat előírás, aszalt szilvát, fokhagymát meghámozzuk, zúzott fokhagymát, sült visszamaradt, gombás mártással, rizsre öntjük, hagymát megtisztítjuk, maradék olajon, virslit fölkarikázzuk, zöldborsóval együtt, hagymához adjuk, párolt rizzsel, füstölt lével, lencséhez adjuk, virslik köré, tésztaszélek kicsit, vöröshagymát megtisztítjuk, hagymát hozzáadva, felaprított petrezselyemmel, lisztet belekeverjük, lencsét megmossuk, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzva, pirospaprikával meghintjük, kevés vizet, paprika megégjen, fele sóval, paradicsom szárát, paprikát kicsumázzuk, csirkemellet kicsontozzuk, zsiradékon megfuttatjuk, apróra vágott, szintén kockára, rakottas tetejére, spagettit kifőzzük, fokhagymát zúzzuk, felhevített olívaolajon, leszűrt tésztát, kiemelt mozarrelás, apróra darabolt, evőkanálnyi vajat, összenyomott fokhagymát, kiolvasztott spenótot, tejet meglangyosítjuk, élesztőt megfuttatjuk, lisztet elmorzsoljuk, mélyedésbe öntjük, futtatott élesztőt, tojás sárgáját, napig vízben,
© 2013 TVN.HU Kft.