|
|
|
... megtisztítjuk, felszeleteljük (a szárítottat előírás szerinti ideig vízbe áztatjuk). Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.
A sültet a gombás mártással és a burgonyapüré... |
2010-12-28 13:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... fele olajon kevergetve megforrósítjuk. Közben 5 deci vizet fölforralunk, a rizsre öntjük, és kis lángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A virslit fölkarikázzuk, a zöldborsóval együtt a hagymához adjuk, és kevergetve megforrósítjuk. Végül a párolt rizzsel összekeverjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.... |
|
2010-12-28 11:25:55 |
|
|
|
|
|
|
... főni a füstölt lével (vagy vízzel és a füstölthús-kockával ), a babérlevéllel. A főzelékhez a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és megfuttatjuk benne a hagymát. A lencséhez adjuk, ha szükséges, sózzuk. Amikor már majdnem teljesen puha a lencse, elkészítjük a rántást. A maradék olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk, b... |
2010-12-28 11:16:15 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük tojás-ságájával, és a virslik köré csavarjuk úgy, hogy a tésztaszélek kicsit átfedjék egymást. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és mindkettőt felaprítjuk. Olajon megfuttatjuk a gombát, majd a hagymát hozzáadva megpirítjuk. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lisztet belekeverjük, kicsit megpirítjuk, majd a felve... |
|
2010-12-28 10:44:06 |
|
|
|
|
|
|
... pápai juhbeles virsli, 400 g lencse
Elkészítés:
A lencsét megmossuk, sós babérleveles vízben megfőzzük A hagymát megtisztítjuk. apróra vágjuk, és lábasban az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Azonnal egy kevés vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és a fele sóval ízesítjük. A paradicsom szárát kivágjuk, a paprikát kicsumázzuk... |
|
2010-12-27 17:26:54 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
* só
* bors
* pici zsír vagy olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot... |
2010-12-27 13:07:28 |
|
|
|
|
|
|
... tartalmával, a rakottas tetejére öntjük, majd közepesen forró (kb.175°C-os) sütőbe nyomjuk és 25 perc alatt összesütjük.
Ezalatt a spagettit kifőzzük bő sós vízben. A fokhagymát zúzzuk, megfuttatjuk a felhevített olívaolajon és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
Tálaláskor spagettitálba kerek spagettifészkeket formázunk, majd közepükbe rakjuk a kiemelt mozarrelás paradic... |
2010-12-25 18:44:44 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet. Elkészítjük a spenótot: egy evőkanálnyi vajat felolvasztunk és megfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük és pár percig pároljuk. Ezután elkészítjü... |
2010-12-23 17:32:25 |
|
|
|
|
|
|
... édeskáposztát lereszeljük, besózzuk, majd 10 perc pihentetés után kicsavarva olajon megpirítjuk, ízlés szerint cukrozzuk, borsozzuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, az élesztőt megfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közepébe fészket készítünk. A mélyedésbe öntjük a futtatott élesztőt, teszünk sót (vigyázzunk, a káposzta is sós!), a tojás sárgáját... |
2010-12-22 17:50:48 |
|
|
|
|
|
|
... egy napig vízben
állni hagyjuk. Ezután kétszer felforraljuk, leöntjük a vizet és a halat lebőrözzük, kiszálkázzuk, feldaraboljuk.
A fokhagymát a chilivel az olívaolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a felkarikázott paprikát néhány percig párolni. Ha puha adagoljuk a halat és a paradicsomszószt. Aprítsuk fel a tojást és tegyük bele, 10 percig még pároljuk, petrezselyemmel ... |
2010-12-22 15:59:36 |
|
|
|
|