|
|
|
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.
Ha jól mennek a dolgok, valami el fog romlani.
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Amit ember összerakott, elôbb-utóbb szétesik.
Semmi sem olyan rossz, hogy ne tudna tovább romlani.
Nem lehet megjavítani, ami nem romlott el.
Az erôseket segíti a szerencse.
Valamiben a pici a jó... |
2018-08-21 22:22:42 |
|
|
|
|
|
|
Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytől semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy fogjuk kezelni, mint a táplálék megvonását, hanem mint optimálisan kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozást.
Természetgyógyászati tevékenységem során hegynyi szakirodalmat olvastam át, táplálkozástudományi szakemberekkel találkoztam,... |
|
2015-09-30 20:16:53 |
|
|
|
|
|
|
Süssünk hagymát!
A hagyma az egyik legértékesebb zöldségfélénk, ugyanekkor a legolcsóbbak egyike is. Nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem önálló ételként is. Ehhez adunk most néhány tippet...
Sóban sült hagyma rozmaringgal
A sóban sült hagyma burkához 1 kiló sót... |
2015-06-24 22:04:38 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
A ZÖLDSÉGLEVEK GYÓGYÍTÓ HATÁSA
Kóros állapot
Ajánlott zöldséglé
artériás lerakódások hajdinacsíra
asztma búzafő, fejeskáposzta, karalábé, kelbimbó, k
elkáposzta, napraforgó
levele, retek, reteklevél, sárgarépa
álmatlanság ... |
|
2015-05-03 01:01:42 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
|
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Valamikor a nép életében egyik fontos ipari növény volt. Abból készült a finomabb kelme a ruházkodáshoz, és az ünneplőbb használati textíliák. Ma is létezik még egyes vidékeken ez az iparág, de mind több teret hódít egy rokona az ipari lennek, amit magjáért termesztenek.
Tápértéke:
A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet... |
2015-02-28 04:35:54 |
|
|
|
|
|
|
Aradi disznótoros töltött káposzta
Hozzávalók:
25-30 dkg szalonnabır a zsírszalonnáról,
50 dkg friss kolbász,
50 dkg véres hurka,
50 dkg májas hurka,
50 dkg lapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg rizs,
5 dl tejföl,
1 tojás,
1, kg savanyú apró káposzta,
10 db káposztalevél,
1 hegyes csípıs... |
2014-11-15 13:54:56 |
|
|
|
|
|
|
Gyötört leves
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy olaj,
1 hagyma,
só,
paprika,
petrezselyemzöldje
Elkészítése:
Egy tojásból, pici sóból, és annyi lisztbıl, amennyit felvesz, kemény
tésztát gyúrunk, s a reszelı nagyobbik fokán megreszeljük. Fél óráig szárítjuk.
Kevés zsírba vagy olajba ... |
2014-11-15 13:32:47 |
|
|
|
|
|
|
JAVASASSZONY - ARANYASSZONY - HÁZISZEREI I.rész
Kezdjük azzal, hogy a javas szó jót akarót, javunkat akarót, ezért javaslót, azaz jó tanácsot adót jelent. Magyarul "aranyat szólót", aranyasszonyt.
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 dek... |
2013-06-19 05:04:50 |
|
|
|
|