|
|
|
... dkg trappista
sajt, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál só,
késhegynyi curry, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben megfőzzük, a paradicsomokat
karikára vágjuk, 20 dkg-nyi sajtot pedig egyforma csíkokra vágunk.
A tepsit kivajazzuk és ráterítjük a brokkoli felét, ízesítjük.
Következik a par... |
2010-09-30 19:22:07 |
|
|
|
|
|
|
... vizet. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
és a szójával az olajon átpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával,
hozzákeverjük a paradicsompürét és a fûszereket. A burgonyát megfőzzük,
meghámozzuk. Egy tepsit megvajazunk, ráterítjük a cukkíni felét,
sózzuk. Erre jön a szójás massza, majd rákarikázzuk a burgonyát,
megsózzuk. Ráöntjük a tejfölt és c... |
|
2010-09-30 19:21:22 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi
morzsolt majoránna, csipetnyi őrölt bors, 1 evőkanál vaj, és ízlés
szerint só.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre
vágjuk. A tojásokat megfőzzük, a paradicsom héját lehúzzuk, a hagymát
megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk.
A tepsi alját vékonyan megvajazzuk, ... |
2010-09-30 19:20:15 |
|
|
|
|
|
|
... szár, 1/2 dl
fehérbor, 2 evőkanál zselatin, só és őrölt bors ízlés szerint, 2
evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.
Előkészítése: a burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom. Vékony
karikára, majd kis kockára vágom. A hagymát felkockázom és megsózom.
Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet
készítek, a... |
|
2010-09-30 19:19:27 |
|
|
|
|
|
|
... juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár
tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt,
só, csipet őrölt bors, 1 teáskanál vaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük
a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk
és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan beke... |
|
2010-09-30 19:19:01 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál cukorral és
a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a
felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a
rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt híg, krémszerû masszához
keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihûlt, ízlés szerint citrom-
vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdar... |
2010-09-30 18:08:30 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem,
2 evőkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi őrölt bors, 1 teáskanál só, 1
evőkanál olaj, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és
burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást,
a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk,
f... |
2010-09-30 17:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi
hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A szójagombócokhoz a granulátumot (ne áztassuk)
összekeverjük a teljesen megfőtt rizzsel, a tojással, a sóval, a
borssal, a pirospaprikával, a hagyma és fokhagyma-krémmel, majd
állni hagyjuk. (Ha túl darabosnak tûnik, kevés vizet önthetünk
ho... |
2010-09-30 17:56:22 |
|
|
|
|
|
|
... elfogyasztani, akkor kettőbe vágva is
beletehetjük, majd kivehetjük, amint puhára főtt. Lehûtve majonézzel
kellemes zellersalátát készíthetünk belőle. Ha a bab már megfőtt
(de nem túl puhára), beleszórjuk a tésztát és továbbfőzzük. Eközben
rántást készítünk, felengedjük és a levesbe keverjük. Az egészet
összefőzzük, majd ... |
2010-09-30 17:38:59 |
|
|
|
|
|
|
... vízben
odatesszük főni, a tökkel együtt. Beletesszük az ízesítőket, a kapor
kivételével. Közben tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés vízzel
felengedjük. Ahogy a zöldségek megfőttek, a habarást belekeverjük,
átforraljuk és összeturmixoljuk. Apróra vágjuk a kaprot, a vajon
kicsit megpirítjuk, majd az egészet a levesbe keverjük és még 1-2... |
2010-09-30 17:24:10 |
|
|
|
|