|
|
|
... mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük a tekercseket, és közepes hőfokon megsütjük. Ha kihûlt, egyben kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, kihûtjük, majd összedolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarinnal. Ezután összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd egy... |
2008-08-04 19:03:45 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fûszerekkel, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a felszeletelt gombát, 2 ek olajon megpirítjuk, jól megfûszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sûrítjük.
Ezután a húst 2 ek. olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
A maradék fûszeres... |
|
2008-08-04 18:55:06 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevelet, kakukkfüvet, bazsalikomot, paradicsompürét vagy paradicsomlevet, egy gerezdnyi fokhagymát. Kevés vízzel felöntöm (egy kortynyi vörösbor nem teszi rosszabbá!).
A FE-Mini tésztát megfőzöm a szokott módon. Zsiradékkal kikent tálba először tésztát, majd szószt teszek rétegenként. A legfelső réteg szósz legyen ezt bőven meg lehet szórni reszelt sa... |
2008-08-04 18:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... embert is megrontotta...
Ezekben az időkben a háztartások nélkülözhetetlen eszköze volt az üst. Az egyház azonban azt tartotta, hogy azoktól akiknél ilyen üst van, gyermek megfőzéséhez használják fel. Miközben főzték a gyermekeket, közben ördögi hangokat hallatnak és ördögi fûszereket vegyítenek, mint például: kígyó nyelvet, ördög gyökeret, kígyó sza... |
|
2008-07-23 15:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk felső leveleitől, metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, megsózzuk, lefedjük, és puhára pároljuk. A paradicsomot megmossuk, megfőzzük, áttörjük, ráöntjük a félpuhára párolt káposztára, hozzáadjuk a kimagozott, széttördelt zöldpaprikát( el is maradhat), és puhára főzzük. Olajból és lisztből rántást készítün... |
|
2008-05-30 12:37:39 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd zúzott fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg karikára vágott burgonyát és 2 percig sütjük. Felöntjük 5 dl paradicsomlével. Sóval, borssal, rozmaringgal és oregánóval ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük, a nedvesség nagy részét elpárol(ogtat)juk. (320 kcal)
4.nap
Ebéd
Sonkás dinnyesaláta
25 dkg sárgadinnyét és 10 dkg édesköménygumót vékonyan fel... |
2008-05-24 10:22:23 |
|
|
|
|
|
|
Kelkáposztafasírt
Kategória: Zöldséges ételek
Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta, 1 evőkanál olaj,1 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, tej
Elkészítés: A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, majd vékony csíkokra vágjuk, és 1 evőkanál olajon tovább pároljuk. Hozzáadunk a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot.... |
2008-05-18 13:22:52 |
|
|
|
|
|
|
...
liszt,
zsír vagy olaj,
vöröshagyma,
só
Elkészítées: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfőzzük. Ha megfőtt, a vizet rajta hagyva összetörjük a krumplit és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ezt kevergetve még tovább főzzük. (... |
2008-05-12 12:21:05 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya,
egy doboz olajos tonhal konzerv,
majonéz,
fokhagyma,
citromlé,
bors, só, kapri vagy olívabogyó a díszítéshez
Elkészítése:
Megfőzzük héjában a 2 szép krumplit. Még melegen áttörjük és összekeverjük az olajos tonhal konzervvel. Ízlés szerint majonézzel hígítjuk, ízesítjük fokhagymával, citromlével, borssal, só... |
2008-05-08 10:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... percre a megtisztított arcunkra.
Ánizs
Általában az enyhén édeskés, medvecukorhoz hasonló ízű magját használjuk. A belőle készült illóolaj hatásos ellenszere a megfázásnak, a légúti-, a gyomor- és a bélproblémáknak. Tippünk: étkezés után rágcsálj el pár ánizsmagot - friss leheletet biztosít és serkenti az emésztést.
Bazsalikom[... |
2008-04-25 20:00:25 |
|
|
|
|