Belépés
Sárközi György versei
... belehal.

Nem csont a Halál, nem szörnyeteg!
Fehérhusu, lomha, élveteg
asszony: barnavirágu keblein
elringatja benned, mi földi kin,
fekete hajával bebugyolál,
hogy meggyógyuljon benned, ami fáj,

s telt szája, mely nedves és eleven,
ugy csókol meg, oly hosszan, melegen,
hogy lassan elájulsz karjai közt,
tested könnyü les...
2020-02-19 22:30:23
4. évközi hét kedd 02.04
OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid megsiratja a lázadó Absalomot, mert mégiscsak a fia volt.
A lázadó Absalom serege vereséget szenvedett és megsemmisült. Ekkor történt, hogy maga Absalom véletlenül Dávid szolgái elé került. Absalom ugyanis egy öszvéren nyargalva menekült. Mikor azonban az öszvér egy sűrű lombozatú nagy tölgyfa alá ért, Absalom a hajánál fogva fenna...
2020-02-04 00:50:14
Évközi 21. vasárnap 08.25
... gyümölcsét termi annak, aki elviseli.
Ezért erősítsétek meg a lankadt kezeket és a megroggyant térdeket.
Járjatok egyenesen, hogy a megbénult tag ki ne ficamodjék, hanem inkább meggyógyuljon.
Ez az Isten igéje. Zsid 12,5-7.11-13

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten országában napkelettől napnyugatig mindenkinek helye van.
Abban az időben Jé...
2019-08-25 07:08:44
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos
... gyógyítsa meg (Mk 2,1-12). Imáinkkal és életünk felajánlásával mi is ezt szeretnénk tenni: Szent István király országa népét Jézus Krisztus elé vinni, hogy lelki bénaságából meggyógyuljon, és szeretetben, boldogan békés életet éljen.
Az ima útjára Szent István király állította a magyar népet, amikor országunkat a Magyarok Nagyasszonyaként tisztelt Szűzanyának ajánlva lá...
2019-08-18 22:33:18
Életünkben minden kereszt gyógyszer
... meggyógyítson A megpróbáltatások közepette megállunk, átgondoljuk életünket, változtatunk rajta. Ezért az életünkben minden kereszt gyógyszer, melyet Istentől azért kapunk, hogy a lelkünk meggyógyuljon, jó útra térjen és üdvösségre jusson.
*
- Köszöntelek a folyók zúgásával, a felhő - arcú hegyekkel, a hegy forma fellegekkel, a gong-alakú csillagokkal, köszöntelek a...
2019-07-08 08:43:07
Jézus békéje olyan, mint a tenger mélyének nyugalma
... bensőnkbe, és magával hozza az erőt. A pápa utalt egy férfi történetére, aki hozzá volt szokva, hogy sokat dolgozik, aztán hirtelen minden tervét fel kellett függesztenie ahhoz, hogy meggyógyuljon egy betegségből, és mindvégig békében maradt a lelke. Ilyen a keresztény ember - mutatott rá a Szentatya.
Jézus békéje megtanít minket, hogy haladjunk előre az életben és vise...
2019-05-22 14:22:32
húsvét 5. hét hétfő 05.20
... tudott a lábára állni. Béna volt ugyanis a születésétől fogva, és még soha egy lépést sem tett. Ő is hallgatta Pál beszédét, aki reátekintve látta rajta: elegendő hite van arra, hogy meggyógyuljon. Hangosan rákiáltott tehát: ,,Állj egyenesen a lábadra!" Az talpra ugrott, és járni kezdett.
Amikor a tömeg látta, hogy Pál mit művelt, likaóniai nyelven felkiáltott: ...
2019-05-20 08:25:53
Névtelen, de ismert hősök
... gondolni fognak, mert Elizeus prófétának szálláshelyet építtetett.

Egy ismeretlen nevű zsidó leányka volt az, akinek tanácsára Naámán Elizeushoz utazott, hogy ott a leprából meggyógyuljon (2Kir 5,3-14). Isten azonban ismeri a nevét, és egyedül ez a fontos.

Ki volt az az asszony, aki az Úr Jézus fejére drága kenetet öntött (Mt 26,6-13)? Máté nem nevezi meg, de...
2019-05-09 08:27:20
4. évközi hét szerda 02.06
... hozza annak, aki elviselte.
Ezért emeljétek föl a lankadt kezeket, a megroggyant térdet nyújtsátok ki. Járjatok egyenesen, hogy a megbénult tag ki ne ficamodjék, hanem inkább meggyógyuljon! Törekedjetek az életszentségre és a békességre mindenkivel! Enélkül senki sem látja meg az Urat.
Ügyeljetek arra, hogy Isten kegyelmét senki el ne hanyagolja! És senki se legyen mérge...
2019-02-06 12:19:07
4. évközi hét kedd 02.05
... Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta őt, a lába elé borult, és nagyon kérte: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Erre ő elment vele. Nagy tömeg kísérte, és tolongott körülötte.
Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett. Sok orvos sokféle kellemetlen kezelé...
2019-02-05 10:51:09
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..40 41 
Címkék: Sárközi György, Borsos József, OLVASMÁNY Sámuel, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szent István, Jézus Krisztus, Magyarok Nagyasszonyaként, Naámán Elizeushoz, tenger mélyének, lázadó Absalomot, lázadó Absalom, öszvéren nyargalva, sűrű lombozatú, hajánál fogva, lankadt kezeket, megroggyant térdeket, magyar népet, megpróbáltatások közepette, életünkben minden, lelkünk meggyógyuljon, folyók zúgásával, hegy forma, gong-alakú csillagokkal, pápa utalt, férfi történetére, keresztény ember, lábára állni, születésétől fogva, talpra ugrott, tömeg látta, ismeretlen nevű, leprából meggyógyuljon, megroggyant térdet, békességre mindenkivel, zsinagóga elöljárója, megpróbáltatások, nagyasszonyaként, születésnapját, életszentségre, felajánlásával, meggyógyuljon, meggyógyítson, szálláshelyet, nyolcvanadik, változtatunk, törekedjetek, csillagokkal, függesztenie, születésétől, vérfolyásban, megsemmisült, bénaságából, mindenkinek, erősítsétek, napkelettől, napnyugatig, megroggyant, fellegekkel, felkiáltott, reátekintve, mindenkivel,
© 2013 TVN.HU Kft.