Belépés
Vizes uborka télire
... hibátlan uborkákat megmossuk, nagy edénybe tesszük, és sós vízzel
leforrázzuk, 1 liter vízhez 3 dkg sót véve. Ebben a sós lében hagyjuk kihűlni.
Az üvegek aljára kaprot, meggyfalevelet és szemes borsot rakunk, függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A ...
2018-09-30 13:46:35
Zöldparadicsom télire
...
A kis, kemény paradicsomokat megmossuk, lecsumázzuk. 2-3 kis zöld dinnyét is megmosunk, ha nem egészen kicsik, akkor félbe vagy gerezdekbe vágjuk őket. Az üveg aljára szőlő- és meggyfalevelet, kaporszárat fektetünk, erre rétegezzük szépen elrendezve a zöld paradicsomot és a dinnyét. Néhány apróbb zöldpaprikát is rakhatunk közé. A tetejére is tegyünk kaporszárat és szőlőlevel...
2015-09-19 19:00:12
Vizes uborka télire
... hibátlan uborkákat megmossuk, nagy edénybe tesszük, és sós vízzel
leforrázzuk, 1 liter vízhez 3 dkg sót véve. Ebben a sós lében hagyjuk kihűlni.
Az üvegek aljára kaprot, meggyfalevelet és szemes borsot rakunk, függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A ...
2014-03-08 13:21:53
Vizes uborka télire
Hozzávalók:

Egy 5 literes üvegbe 3 kg uborka fér. Közepes nagyságúakat válasszunk!
Az aljára és a tetejére bőven tegyünk kaprot, 5 db meggyfalevelet és 15
szem fekete borsot! Közé 8-10 ceruzanagyságú csíkokra vágott torma kerül.
Hideg vizet öntünk rá, majd leöntjük és megmérjük. 1 literhez 3 dkg sót
számítunk (1 púpozott evőkanál). A levet fel...
2012-09-29 09:24:02
Uborka eltevés
... frissen szedett, apró uborkákat jól megmossuk, és leforrázzuk. 10-15 perc múlva a vizet leöntjük, és az uborkákat tiszta konyharuhára szétterítjük szikkadni. Az üvegek aljára megmosott meggyfalevelet teszünk, és erre rakjuk az uborkát. Az uborkák közé tormaszeleteket is tehetünk, a tetejére pedig szőlőlevelet rakunk. Ecetes-sós vizet forralunk, melybe néhány szem feketeborsot, 1-2...
2012-07-10 13:39:31
ánizsos uborka, cukkini savanyú!
... salátalé már annyira kihűlt, hogy a kezünk bírja, óvatosan letöltjük a zöldségről a levet abba az edénybe, amiben korábban is felforraltuk. Ezután az üvegek aljára szórjuk a babér- és meggyfalevelet, az uborkákat és a cukkinit szorosan üvegekbe rakjuk, közé tormaszeleteket, sárgarépa és hagymakarikákat, illetve csípős paprikát szúrunk. A levet ismét felforraljuk és ráöntjük a zöld...
2012-05-02 13:21:33
Uborka eltevése
... frissen szedett, apró uborkákat jól megmossuk, és leforrázzuk. 10-15 perc múlva a vizet leöntjük, és az uborkákat tiszta konyharuhára szétterítjük szikkadni. Az üvegek aljára megmosott meggyfalevelet teszünk, és erre rakjuk az uborkát. Az uborkák közé tormaszeleteket is tehetünk, a tetejére pedig szőlőlevelet rakunk. Ecetes-sós vizet forralunk, melybe néhány szem feketeborsot, 1-2...
2011-08-29 16:54:03
Hogy készül a vizes uborka?
Mossuk le alaposan az uborkákat, és csak ezután rakjuk őket üvegbe. Előtte az üveg aljára tegyünk kaprot, tormát, egészborst és ha van rá lehetőségünk, meggyfalevelet. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, amihez literenként adjuk 5 dkg sót. Ne öntsük túl hirtelen, mert elpattanhat az üveg. Zárjuk le és tegyük szellős helyre. két nap múlva forrni kezd, ettől megzavarosodik a leve, de ez...
2011-07-21 13:37:56
Csirke cseresznyével
... kimagozzuk, majd kiforrázott üvegekbe rakjuk. Jól összerázzuk, hogy sok gyümölcs férjen el az üvegben. Beledugdossuk a fűszereket, a megtisztított és felvagdalt tormát, a csíkokra vágott meggyfalevelet. Ha a felöntőlé felforrt, belekeverjük a cseresznyepálinkát és a tartósítószert. Hagyjuk hűlni, majd a már langyos lével felöntjük a gyümölcsöt. Letakarjuk és másnapig hagyjuk állni...
2011-06-19 17:41:14
Ecetes uborka
... fertőzések elkerülésére, ezeket is
a felöntőlébe kifőzni és a leszûrt levet felhasználni.

A felöntőlé: Minden liter vízhez adjunk 1 dkg kaprot, 1 meggyfalevelet,
egy kis szál tárkonyt, szőlőlevelet, és kb. 10 percig jól forraljuk
fel. Ezután szûrjük le és tegyünk bele literenként 3-4 dkg sót, 4-6
deka cukrot, 1...
2010-11-05 03:47:51
1 2 3 
Címkék: vizes uborka, üvegek aljára, üveg aljára, zöld paradicsomot, tetejére bőven, vizet leöntjük, uborkákat tiszta, uborkák közé, tetejére pedig, kezünk bírja, levet abba, cukkinit szorosan, levet ismét, csíkokra vágott, felöntőlé felforrt, tormaszeleteket, beleállítgatjuk, hagymakarikákat, meggyfalevelet, tartósítószert, ceruzanagyságú, zöldparadicsom, paradicsomokat, megzavarosodik, megtisztított, cseresznyével, beledugdossuk, konyharuhára, belekeverjük, szőlőlevelet, lehetőségünk, felforraljuk, paradicsomot, zöldpaprikát, szétterítjük, feketeborsot, függőlegesen, elkerülésére, felhasználni, felforraltuk, nagyságúakat, kiforrázott, összerázzuk, leforrázzuk, literenként, kaporszárat, lecsumázzuk, elpattanhat, hozzávalók, elrendezve, kimagozzuk, rétegezzük, letakarjuk, fűszereket, gyümölcsöt, felvagdalt, zöldségről, szőlőlevel, egészborst, gerezdekbe, válasszunk, szikkadni, megmosott, sárgarépa, fektetünk, uborkákat, tetejüket, hosszában, szorítjuk, számítunk, megmossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.