|
|
|
... hibátlan uborkákat megmossuk, nagy edénybe tesszük, és sós vízzel
leforrázzuk, 1 liter vízhez 3 dkg sót véve. Ebben a sós lében hagyjuk kihűlni.
Az üvegek aljára kaprot, meggyfalevelet és szemes borsot rakunk, függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A ... |
2018-09-30 13:46:35 |
|
|
|
|
|
|
...
A kis, kemény paradicsomokat megmossuk, lecsumázzuk. 2-3 kis zöld dinnyét is megmosunk, ha nem egészen kicsik, akkor félbe vagy gerezdekbe vágjuk őket. Az üveg aljára szőlő- és meggyfalevelet, kaporszárat fektetünk, erre rétegezzük szépen elrendezve a zöld paradicsomot és a dinnyét. Néhány apróbb zöldpaprikát is rakhatunk közé. A tetejére is tegyünk kaporszárat és szőlőlevel... |
|
2015-09-19 19:00:12 |
|
|
|
|
|
|
... hibátlan uborkákat megmossuk, nagy edénybe tesszük, és sós vízzel
leforrázzuk, 1 liter vízhez 3 dkg sót véve. Ebben a sós lében hagyjuk kihűlni.
Az üvegek aljára kaprot, meggyfalevelet és szemes borsot rakunk, függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A ... |
2014-03-08 13:21:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Egy 5 literes üvegbe 3 kg uborka fér. Közepes nagyságúakat válasszunk!
Az aljára és a tetejére bőven tegyünk kaprot, 5 db meggyfalevelet és 15
szem fekete borsot! Közé 8-10 ceruzanagyságú csíkokra vágott torma kerül.
Hideg vizet öntünk rá, majd leöntjük és megmérjük. 1 literhez 3 dkg sót
számítunk (1 púpozott evőkanál). A levet fel... |
|
2012-09-29 09:24:02 |
|
|
|
|
|
|
... frissen szedett, apró uborkákat jól megmossuk, és leforrázzuk. 10-15 perc múlva a vizet leöntjük, és az uborkákat tiszta konyharuhára szétterítjük szikkadni. Az üvegek aljára megmosott meggyfalevelet teszünk, és erre rakjuk az uborkát. Az uborkák közé tormaszeleteket is tehetünk, a tetejére pedig szőlőlevelet rakunk. Ecetes-sós vizet forralunk, melybe néhány szem feketeborsot, 1-2... |
|
2012-07-10 13:39:31 |
|
|
|
|
|
|
... salátalé már annyira kihűlt, hogy a kezünk bírja, óvatosan letöltjük a zöldségről a levet abba az edénybe, amiben korábban is felforraltuk. Ezután az üvegek aljára szórjuk a babér- és meggyfalevelet, az uborkákat és a cukkinit szorosan üvegekbe rakjuk, közé tormaszeleteket, sárgarépa és hagymakarikákat, illetve csípős paprikát szúrunk. A levet ismét felforraljuk és ráöntjük a zöld... |
2012-05-02 13:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... frissen szedett, apró uborkákat jól megmossuk, és leforrázzuk. 10-15 perc múlva a vizet leöntjük, és az uborkákat tiszta konyharuhára szétterítjük szikkadni. Az üvegek aljára megmosott meggyfalevelet teszünk, és erre rakjuk az uborkát. Az uborkák közé tormaszeleteket is tehetünk, a tetejére pedig szőlőlevelet rakunk. Ecetes-sós vizet forralunk, melybe néhány szem feketeborsot, 1-2... |
2011-08-29 16:54:03 |
|
|
|
|
|
|
Mossuk le alaposan az uborkákat, és csak ezután rakjuk őket üvegbe. Előtte az üveg aljára tegyünk kaprot, tormát, egészborst és ha van rá lehetőségünk, meggyfalevelet. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, amihez literenként adjuk 5 dkg sót. Ne öntsük túl hirtelen, mert elpattanhat az üveg. Zárjuk le és tegyük szellős helyre. két nap múlva forrni kezd, ettől megzavarosodik a leve, de ez... |
2011-07-21 13:37:56 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk, majd kiforrázott üvegekbe rakjuk. Jól összerázzuk, hogy sok gyümölcs férjen el az üvegben. Beledugdossuk a fűszereket, a megtisztított és felvagdalt tormát, a csíkokra vágott meggyfalevelet. Ha a felöntőlé felforrt, belekeverjük a cseresznyepálinkát és a tartósítószert. Hagyjuk hűlni, majd a már langyos lével felöntjük a gyümölcsöt. Letakarjuk és másnapig hagyjuk állni... |
2011-06-19 17:41:14 |
|
|
|
|
|
|
... fertőzések elkerülésére, ezeket is
a felöntőlébe kifőzni és a leszûrt levet felhasználni.
A felöntőlé: Minden liter vízhez adjunk 1 dkg kaprot, 1 meggyfalevelet,
egy kis szál tárkonyt, szőlőlevelet, és kb. 10 percig jól forraljuk
fel. Ezután szûrjük le és tegyünk bele literenként 3-4 dkg sót, 4-6
deka cukrot, 1... |
2010-11-05 03:47:51 |
|
|
|
|