|
|
|
...
1 dl forralt víz,
2-3 teáskanál gabonapehely.
Elkészítés:
Az almát alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és a magokat. A meggyszemeket kimagvazzuk, a gabonapelyhet forró vízzel leöntjük, alaposan összekeverjük és pár percig állni hagyjuk. Az így előkészített hozzávalókat együtt turmixoljuk. Kiskanállal kínáljuk. Egy éves ... |
2008-08-29 19:26:52 |
|
|
|
|
|
|
Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel
A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:
Levesek
... |
|
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levétől, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10.a tészta tetején egyenletesen... |
2008-05-29 18:33:35 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levétől, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket
11.előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 150 C-fokon.
... |
|
2008-05-19 20:00:08 |
|
|
|
|
|
|
... liter folyadékhoz 4 dkg kell, én az említett mennyiséghez 3 dkg-t tettem. A keményítőt kevés hideg befőttlében feloldjuk, a többi levet némi fahéjjal felforraljuk, a végén beleküldjük a meggyszemeket (az esetlegesen díszítésre félretett egységek kivételével), és a keményítővel egyet rottyantunk rajta, amíg pudingszerű nem lesz. Kihűtjük, de azért ne kössön betonkeményre.
... |
|
2008-04-24 00:27:52 |
|
|
|
|
|
|
... liter folyadékhoz 4 dkg kell, én az említett mennyiséghez 3 dkg-t tettem. A keményítőt kevés hideg befőttlében feloldjuk, a többi levet némi fahéjjal felforraljuk, a végén beleküldjük a meggyszemeket (az esetlegesen díszítésre félretett egységek kivételével), és a keményítővel egyet rottyantunk rajta, amíg pudingszerű nem lesz. Kihűtjük, de azért ne kössön betonkeményre.
... |
2008-04-14 20:48:34 |
|
|
|
|
|
|
... liter folyadékhoz 4 dkg kell, én az említett mennyiséghez 3 dkg-t tettem. A keményítőt kevés hideg befőttlében feloldjuk, a többi levet némi fahéjjal felforraljuk, a végén beleküldjük a meggyszemeket (az esetlegesen díszítésre félretett egységek kivételével), és a keményítővel egyet rottyantunk rajta, amíg pudingszerű nem lesz. Kihűtjük, de azért ne kössön betonkeményre.
... |
2008-04-13 16:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozz... |
2008-03-26 17:07:16 |
|
|
|
|
|
|
Húsvéti receptek
Bundás macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/... |
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levétől, ... |
2007-12-20 16:36:02 |
|
|
|
|