Belépés
Ahány ház annyi féle lecsó
... forrásban levő bő vízbe tesszük, és fedő alatt puhára főzzük. A megpuhult babot leszűrjük, és a kész, meleg lecsóval összekeverjük.

TÖKÖS LECSÓ
60 dkg zsenge tököt, meghámozunk, a magját kikaparjuk és megmossuk. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, citrommal bedörzsöljük, majd kisebb hasábokra vágjuk. Enyhén sózott vízben megfőzzük, leszűrjük, a lecsóhoz adjuk és átme...
2018-07-28 13:03:45
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
... apróra vágott sonkával. Ízlés szerint ízesítjük és a kivájt cukkíniket megtöltjük vele.
Hőálló tálba paradicsommártást készítünk a következő módon: 6 db nagy érett paradicsomot meghámozunk, a húsát kis kockákra vágva. 4 evőkanál olajban bazsalikommal ízesítve15 percig gyenge tűzön főzzük, esetleg cukorral ízesíthetjük.
Az elkészített mártásba tesszük a megtöltött cukki...
2018-07-20 18:36:28
Görög tökfasírt - Görög vörös kaviár fasírt
Friss zsenge tököket meghámozunk, 1 kg tökhúsra lesz szükségünk. A megpucolt, megmosott, lecsepegtetett tököket reszeljük le,sózzuk meg és helyezzük egy szűrőre, hogy a levét ki tudja engedni.Kb 1 órát hagyjuk így, majd nyomkodjuk ki a maradék levet és adjunk hozzá 25 dkg reszelt fetát, 2 tojást, 1 csokor petrezselymet, borsot, 1 teáscsésze zsemlemorzsát. Gyúrjuk össze, ha nem elég...
2018-06-13 07:17:08
Városlődi tejfeles krumplileves
...50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (ep...
2018-06-11 11:17:23
9 vendégváró saláta recept!
... nappal hamarabb csináljuk meg, hogy jól beérjen. Teával, önálló vacsorának is tálalhatjuk.
------------------------------------ -----------
Uborkasaláta
Fél kg uborkát meghámozunk, a két végét levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a sóban kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és ecetes, cukros vízzel hígított páclébe rakjuk. Aki szereti, az karikákra ...
2018-05-19 13:18:27
Magyar nemzeti leves / Hamis gulyásleves
... Ételeink régen és most
Hamis gulyásleves régen és most

Magyar nemzeti leves (eredeti szöveg szerint) egykor
Nyolcz darab meglehetős nagyságú nyers burgonyát meghámozunk, tisztán
megmossuk, ezután szépen koczkára vágva egy kaszerolba tesszük, s hat
dekagram friss vajjal puhára pároljuk. Ezalatt egy darab középnagyságu
vörösh...
2018-02-21 13:55:15
Krumplis-bere/
... adni.


Hozzávalók:
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)
Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vá...
2018-02-13 22:48:41
Darafelfújt ananászlekvárral
... bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tány...
2018-01-22 15:45:11
Ezt a receptet
... burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése


Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabok...
2017-06-02 04:37:25
Váncza Kincses Receptkönyv
... tésztagolyócskát nyomva sütjük. Sütés után gyengén cukrozzuk vanilin-szórócukorral. Igen kiadós teasütemény.

Bundás alma (hidegen is kitűnő)
6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és közepükből kis késsel a csutkát kiemeljük. Így gondos munkával szép koszorúkat kapunk, melyeket 1 csomag Váncza-vanilincukorból, 2...
2017-04-04 11:08:12
1 2 3 .....21 ...31 32 ...41 42 
Címkék: TÖLTÖTT CIKKINI, Váncza Kincses Receptkönyv, TÖKÖS LECSÓ, megpuhult babot, magját kikaparjuk, lecsóhoz adjuk, kivájt cukkíniket, következő módon, elkészített mártásba, megtöltött cukki, maradék levet, levesbe öntjük, maroknyi tésztát, sóban kissé, mennyiség mindig, tepsi nagyságának, tepsit gazdagon, krumpli szeleteket, vaníliás cukrot, csutkát kiemeljük, ananászlekvárral, tésztagolyócskát, vanilincukorból, lecsepegtetett, ananászlekvárt, felszeleteljük, zsemlemorzsát, bazsalikommal, összekeverjük, darabolhatunk, petrezselymet, középnagyságu, belehelyezzük, cukorszirupba, szórócukorral, paradicsomot, bedörzsöljük, sütőformából, fejfújtunkat, babérlevelet, krumplileves, kinyomkodjuk, ízesíthetjük, uborkasaláta, elkészítése, meghámozunk, gulyásleves, kiolajozzuk, elkészítjük, sütőedénybe, darafelfújt, elkészített, felengedjük, tálalhatjuk, nagyságának, teasütemény, receptkönyv, keresztben, szeleteket, teáscsésze, kaszerolba, szeletekre, változatok, megszórjuk, közepükből, hozzávalók, tálalásnál, vendégváró, vacsorának, cukkíniket,
© 2013 TVN.HU Kft.