Belépés
szeretettel
... erőteljes, izmos alak, arckifejezése vakmerő, de nem ellenszenves. Napbarnított arcát félig elborította a bajusz és szakáll. Kezében hatalmas tölgyhusáng, de különben fegyvertelen. Félszegen meghajlott, francia hangsúllyal "jó estét" kívánt, de bár párizsinak látszott, volt a kiejtésében valami svájci íz is.

- Üljön le, barátom - mondta Dupin. - Ugye az orangutánért jöt...
2013-10-11 15:35:51
szeretettel
A MORGUE UTCAI KETTŐS GYILKOSSÁG

Azok a szellemi tulajdonságok, amelyeket elemzőnek szoktak nevezni, önmagukban véve nehezen elemezhetők. Igazában csak hatásukban tudjuk értékelni őket. Többek közt azzal is tisztában vagyunk, hogy akikben megvan ez a képesség, ha az rendkívüli, nagy örömüket leli...
2013-10-06 18:41:08
x
... szolga, tanácsadó, munkás - itt egyedül volt, egyedül, mint elüszkösödő mellében a szíve - egyedül, mint szemei a genny és fájdalom gyűrűiben. A milliomos megremegett. Teste meghajlott, mint a vihar tépte fa. Ember, nem bírod el mindenki boldogságát! Még a sajátodéra sem vagy elég.
Égetett a nap.
A milliomos összeroskadt.
Egy kupac hamu maradt belőle,...
2013-06-11 13:31:13
Igaz történet: Elrabolt, mégis belehabarodtam
... barátomé, még sosem vezettem ilyet azelőtt - magyarázkodtam.
- Ki fogja nyírni magát, nézze csak - és a férfi a lökhárítóra mutatott, ami ,,L" alakban meghajlott, teljesen tönkrement.

Megszédültem, úgy éreztem, elájulok. Az idegen láthatta, hogy kissé meginogtam, mert elkapott és erős karjában odakísért Ákos autójának anyósüléséig. Ezut...
2013-06-10 14:08:13
Nincs Cím
A MORGUE UTCAI KETTŐS GYILKOSSÁG

Hogy mit énekeltek a szirének, és milyen nevet
vett föl Akhilleusz, mikor elrejtőzött a nők között,
fogas kérdés, de nem megoldhatatlan.

SIR THOMAS BROWNE[7]

Azok a szellemi tulajdonságok, amelyeket elemzőnek szoktak nevezni, önmagukban...
2013-02-11 13:14:20
Nincs Cím
... kigyót. Csapkolódott, gyürüket dobált a karom körül. De azért el tudtam kapni a fejét. Megnyomtam a tarkóját... Abban a pillanatban olyanná vált, mint a bot. Suhogtattam annélkül, hogy meghajlott volna, megcsaptam vele a tevémet. A kigyó ketté törött. A teve elfutott.

Csak akkor gondoltam a vizre. A vizes tömlő a tevém árnyékos oldalán csüggött. Jó időbe került mig el t...
2013-02-08 09:47:09
Második rész
... tintát kért:

- Vezesd el a bácsit az írószobába, Micike!

Útközben Druzsba úr lecsatolta óraláncáról a kis ezüstmalacot és odaajándékozta a leánykának, aki szépen meghajlott és egy pacsit adott érte a Druzsba úr nagy tenyerére.

- Nem tud röfögni? - kérdé a leányka s próbálta nyomogatni.

- Nem, aranyoskám, nem tud - mondta Druzsba úr jóság...
2012-12-07 20:05:49
szeretettel
... erőteljes, izmos alak, arckifejezése vakmerő, de nem ellenszenves. Napbarnított arcát félig elborította a bajusz és szakáll. Kezében hatalmas tölgyhusáng, de különben fegyvertelen. Félszegen meghajlott, francia hangsúllyal "jó estét" kívánt, de bár párizsinak látszott, volt a kiejtésében valami svájci íz is.

- Üljön le, barátom - mondta Dupin. - Ugye az orangutánért jöt...
2012-08-06 16:37:37
szeretettel
... szeme aranykeretes szemüveg mögül ragyogott elő. Művelt ember módjára volt öltözve, bár kissé slamposnak látszott; zakója gyűrött volt, nadrágja széle rojtos. Fiatal kora ellenére már meghajlott a háta, fejét előrevetve járt, és sugárzott róla a kedély. Ahogy belépett, első tekintete a botra esett. Kitörő örömmel rohant feléje.

- Kimondhatatlanul örülök - mondta -, nem ...
2012-06-13 07:41:38
Motorcsere.
... egy próbát megér! Beindítottam, ment minden, mint az óra, és már Galati sincs olyan messze, gondoltam. :))))) Az történhetett, hogy a pompa hajtókarját érte az ütés, és ez által annyit meghajlott, hogy a bütykös tengely már tudta érinteni. Ilyen egyszerű ez a mechanika! :)))) / mindez, a pontatlan fúráspontoknak a blokkon, köszönhető/
Ezzel a kocsival még 80000 km mentem, n...
2012-05-29 12:36:36
1 2 
Címkék: Nincs Cím, MORGUE UTCAI KETTŐS GYILKOSSÁG, THOMAS BROWNE, Útközben Druzsba, kiejtésében valami, szellemi tulajdonságok, szíve &#8211, milliomos megremegett, vihar tépte, milliomos összeroskadt, kupac hamu, lökhárítóra mutatott, idegen láthatta, karom körül, pillanatban olyanná, kigyó ketté, teve elfutott, vizes tömlő, tevém árnyékos, pacsit adott, botra esett, próbát megér, pompa hajtókarját, bütykös tengely, pontatlan fúráspontoknak, kimondhatatlanul, belehabarodtam, fúráspontoknak, magyarázkodtam, odaajándékozta, megoldhatatlan, tulajdonságok, arckifejezése, aranykeretes, történhetett, kepfeltoltes, beindítottam, fegyvertelen, orangutánért, ellenszenves, csapkolódott, ezüstmalacot, anyósüléséig, napbarnított, megszédültem, összeroskadt, hangsúllyal, elborította, szeretettel, suhogtattam, kiejtésében, tölgyhusáng, boldogságát, elüszkösödő, elemezhetők, megremegett, pillanatban, hajtókarját, óraláncáról, elrejtőzött, lökhárítóra, írószobába, lecsatolta, köszönhető, akhilleusz, rendkívüli, önmagukban, előrevetve,
© 2013 TVN.HU Kft.