Belépés
Ügyészség: hamisan vádolta meg a nagykanizsai javítóintézet vezetőjét egy férfi
... férfi, továbbra is fenntartva az állításait, közölte: a telephelyvezető - azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen - az intézményből engedély nélkül vagy engedéllyel távozott, de oda meghatározott időn belül vissza nem térő intézeti neveltek távollétét nem szökésként kezelte, hanem jutalomszabadságként.
Közérdekű bejelentés alapján az Emmi Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatós...
2019-03-25 11:01:42
Francia zavargások - Megerősített biztonsági intézkedések, több ezer igazoltatás, békés menetek
... fővárosban.
A kormány az Őrszem fedőnevű terrorelhárítási művelet keretében járőröző katonákat is mozgósította a kormányzati épületek és a műemlékek védelmére, valamint más "meghatározott pontokon" annak érdekében, hogy a rendőrök kizárólag az emberek mozgására és a közrend megőrzésére és helyreállítására tudjanak koncentrálni.
A sárgamellényesek egyes csoportjai a Fac...
2019-03-23 16:22:09
A 2012.02.23-ai képviselő testületi ülés jegyzőkönyvéből
... vagyon kifejezés számára azt jelenti, hogy örök és
megőrizendő érték. A szöveges részben azt látja, hogy az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyont a helyi rendeletben meghatározott, esetünkben 25 millió forint értékhatár felett csak versenyeztetés útján lehet értékesíteni. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti vagyonba sorolt vagyontárgyat is lehet értékesíteni. Nyilvánvaló...
2019-03-23 12:39:34
Brexit - May utalást tett arra, hogy többség nélkül nincs újabb szavazás a megállapodásról
... egyezmény jövő heti újbóli beterjesztéséhez", vagy ha a ház ismét elveti a megállapodást, akkor kérhető a Brexit további halasztása a megállapodás életbe lépésének elmaradása esetére meghatározott április 12-i határidőn túl, de ebben az esetben az Egyesült Királyságnak részt kellene vennie a májusi európai parlamenti választásokon.
A brüsszeli csúcson elért megállapodás alapj...
2019-03-22 22:42:08
Handó Tünde: meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében
... jogorvoslati bíróság és a jogegységesítést, jogfejlesztést biztosító Kúria. "Itt hierarchia helyett a bírók az egyes bírói szintek autonómiájára helyezik a hangsúlyt, a Kúria a törvényben meghatározott hatáskörének gyakorlásán túl nem ad tanácsot jogértelmezési kérdésben az alsóbb fokú bíróságoknak, hanem a jogfejlesztő szerepre koncentrál és a legnagyobb horderejű ügyekben dönt" ...
2019-03-22 15:51:37
ÁSZ: nem feladata a számvevőszéknek az EP-választás kampánypénzeinek ellenőrzése
... parlamenti választás kampánypénzeinek tekintetében nem - közölte.
Hozzátette, az Állami Számvevőszék az ellenőrzéseit nem kampánycélú pártpolitikai megrendelésekre, hanem előre meghatározott nyilvános, féléves ellenőrzési terv, a nemzetközi standardokat irányadónak tekintő módszertan, és kidolgozott ellenőrzési program alapján utólagosan végzi.
Az ÁSZ független a pártpol...
2019-03-22 11:51:31
Tanácsköztársaság kikiáltásának 100. évfordulója
... kormányzati forma, amelyben a hatalmat közvetlenül munkástanácsok, szovjetek gyakorolják. A fogalom a köztudatban szorosan kötődik a kommunista államokhoz, habár eredetileg nem egy meghatározott politikai irányzathoz kapcsolódott, hanem a történelem során valaha létrejött demokráciák egy sajátos, nem parlamentáris népuralmi formáját jelölte, amely inkább csak a demokratikus centra...
2019-03-21 21:07:20
Elvesztette felsőházi többségét a kormánykoalíció a hollandiai tartományi választásokon
... választásán kívül csupán a tizenk...
2019-03-21 12:21:21
Kollektív munkaügyi vitát kezdeményez az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság
... szóló törvény vonatkozó jogszabálya szerinti illetményalap számításának vetítési alapja legyen a mindenkori minimálbér, valamint 100 százalékkal emelkedjen a költségvetési törvényben meghatározott, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerinti illetménypótlék számítási alapja.
Követelik továbbá, hogy azon közszolgálati ágazatok esetében, amelyeknél korábban ágazati p...
2019-03-21 12:12:02
Krónika 6. rész (atomenergia, Televíziós Film Mecenatúra)
... filmalkotások támogatását szolgálja.
Elmondta, az új pénzalap kezelője az öt tagból álló filmkollégium lesz, elnökét a Médiatanács elnöke nevezi ki, további tagjait a kormányrendeletben meghatározott miniszterek delegálják. A mecenatúra tevékenységét háromtagú felügyelőbizottság segíti - részletezte.
Szűcs Lajos közölte, az újonnan felállított szervezet összes személyi r...
2019-03-20 16:11:33
1 2 3 .................629 630 .........943 944 ........1257 1258 1259 
Címkék: Handó Tünde, Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, Televíziós Film Mecenatúra, Emmi Szociális, Gyermekvédelmi Főigazgatós, Egyesült Királyságnak, Állami Számvevőszék, Szűcs Lajos, nagykanizsai javítóintézet, bíróságok szerepe, társadalom életében, hollandiai tartományi, intézményből engedély, kormányzati épületek, műemlékek védelmére, rendőrök kizárólag, emberek mozgására, közrend megőrzésére, sárgamellényesek egyes, szöveges részben, önkormányzat tulajdonában, helyi rendeletben, nemzeti vagyonba, megállapodás életbe, májusi európai, brüsszeli csúcson, egyes bírói, törvényben meghatározott, alsóbb fokú, jogfejlesztő szerepre, legnagyobb horderejű, nemzetközi standardokat, hatalmat közvetlenül, köztudatban szorosan, kommunista államokhoz, meghatározott politikai, történelem során, demokratikus centra, mindenkori minimálbér, költségvetési törvényben, közalkalmazottak jogállásáról, mecenatúra tevékenységét, újonnan felállított, terrorelhárítási, sztrájkbizottság, kampánypénzeinek,
© 2013 TVN.HU Kft.