Belépés
Hálaadó szentmisét mutatott be a veszprémi érsek 75. születésnapja alkalmából
... körökben. Nehéz viszont, mert szinte lehetetlen felsorolni közéleti tevékenységeit, olyan ember, akinek nemcsak hitvallása, de küldetése is van. Jelmondata: a szeretet soha el nem múlik, meghatározza mindennapjait. Mindnyájunkhoz szól, tekintet nélkül különbségeinkre, harmonikus együttműködést valósít meg a város és az egyház között - fogalmazott a polgármester.
A polgármest...
2018-12-16 19:06:08
Újra Amadinda-Presser szilveszter, a vendég Falusi Mariann
... preklasszikus, Bach előtti korszak darabjai, bizonyos barokk szerzemények, Ravel és Debussy néhány zongoradarabja. Régi elem, hogy a vendég az első részben is feltűnik, és ezzel erősen meghatározza a koncert karakterét. Felidézte, hogy öt évvel ezelőtt az első blokkban közösen adták elő Falusival Gershwin két dalát, és közülük az egyik, az I Got Rhythm valószínűleg idén is felcsen...
2018-12-16 12:18:14
Velencei Bizottság: hatályon kívül kell helyezni a "Stop Soros" törvénycsomagot
...
Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) és a Velencei Bizottság jogi szakértői az állásfoglalásukról nyilvánosságra hozott sajtónyilatkozat szerint elismerték: az államok adókat vethetnek ki bevételeik növelése céljából, valamint adók vethetők ki olyan tevékenységek visszaszorítására és büntetésére, amelyek - noha jogszerűek - nem tekinthetők közérd...
2018-12-14 19:54:21
Emmi: 3,3 milliárdot fordítanak 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra
...
Illés Boglárka azt mondta, a következő kétéves cselekvési terv újdonságai, hogy iskolarendszerű szakképzési intézmények is pályázhatnak a felhívásokra, több versenyt online formában is elérhetővé tesznek, valamint megteremtik a nemzeti tehetségsegítő kör alapjait is.
Meg szeretnének tartani minden olyan programot, amely az elmúlt években sikeres volt. Ilyen például az óv...
2018-12-14 14:52:26
PM: még az idén hatályba lép az amerikai-magyar adóügyi megállapodás
... hivatalos írásbeli értesítésére van szükség. Azt, hogy pontosan milyen adatokat kell átadni, az elmúlt héten már aláírt magyar-amerikai hatóságközi megállapodás tartalmazza, amely meghatározza az országonkénti jelentések részletes tartalmát és egyéb technikai részleteit is.
Az adóügyi egyezmény az ország gazdasági növekedését is segítheti, hiszen az Egyesült Államok az első ...
2018-12-13 14:32:14
Ombudsman: módosításra szorul a környezetvédelmi törvény egy pontja
... kezdeményezést arra alapozták, hogy a huszonhárom éve elfogadott törvénypont ellentmond a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás 2015. január 1-től hatályos szabályozásának, amely pontosan meghatározza az ingatlanhasználók zöldhulladékkal kapcsolatos jogait és kötelezettségeit.
Székely László ombudsman és Bándi Gyula szószóló a háztartási zöldhulladék - avar és kerti hulladék -...
2018-12-13 13:31:56
Emelkedik az ápolási díj, bevezetik a gyermekek otthongondozási díját
...
A képviselők 129 igen szavazattal fogadták el a kormány javaslatát az egyes szociális, gyermekvédelmi tárgyú, valamint egyéb kapcsolódó törvények módosításáról.
Ennek alapján jövőre 15 százalékkal emelkedik a tartósan beteg, súlyosan fogyatékos hozzátartozójukat otthon ápolók ápolási díja.
Az önmagukat ellátni nem tudó, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg gyermekü...
2018-12-12 13:52:31
Krónika 7. rész (határozathozatalok)
... államfő is jelen volt.
Népszámlálás lesz 2021-ben
A soron következő, 2021-es népszámlálásról törvényt fogadott el az Országgyűlés szerdán 124 igen szavazattal.
A törvény meghatározza az adatszolgáltatók körét, intézkedik az adatfelvétel módjáról, kezdetéről és befejezésének határidejéről: az adatfelvételt 2021. május 1. és 2021. június 20. között kell elvégezni, az ...
2018-12-12 13:31:55
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
... nyugdíjkonstrukciók tagjai és ellátottai védelmében, valamint szigorúbb szabályozást a határokon átnyúló szolgáltatások ügyében.
Az értékpapírosítási uniós rendelet általános jelleggel meghatározza a főbb kereteket minden típusú értékpapírosítási tranzakcióra vonatkozóan. A rendelet 2019. január 1-jétől hatályos és alkalmazandó az Európai Unió összes tagállamában.
Egység...
2018-12-12 13:02:02
Elkészítette első szelfijét az InSight űrszonda a Marson
...
A tizenegy képkockából összeállított felvételen a leszálló egység napelemei, valamint műszerei is jól láthatóak - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
A misszió kutatói első ízben kaptak teljes képet az űrszonda "munkahelyét" képező, kisebb szobányi területről is, amely közvetlenül az űreszköz előtt terül el. Ez a kép mozaik, amelyet 52 fotóból á...
2018-12-12 10:41:46
1 2 3 ............308 309 .......462 463 ......615 616 617 
Címkék: Újra Amadinda-Presser, Falusi Mariann, Velencei Bizottság, Stop Soros, Nemzeti Tehetség Programra, Falusival Gershwin, EBESZ Demokratikus Intézmények, Emberi Jogok Hivatala, Illés Boglárka, Egyesült Államok, Székely László, Bándi Gyula, Európai Unió, veszprémi érsek, vendég Falusi, idén hatályba, amerikai-magyar adóügyi, környezetvédelmi törvény, gyermekek otthongondozási, szeretet soha, egyház között, első részben, koncert karakterét, első blokkban, államok adókat, következő kétéves, nemzeti tehetségsegítő, elmúlt években, elmúlt héten, országonkénti jelentések, adóügyi egyezmény, ország gazdasági, ingatlanhasználók zöldhulladékkal, háztartási zöldhulladék, kormány javaslatát, egyes szociális, tartósan beteg, önmagukat ellátni, soron következő, törvény meghatározza, adatszolgáltatók körét, adatfelvétel módjáról, adatfelvételt 2021, határokon átnyúló, értékpapírosítási uniós, főbb kereteket, rendelet 2019, tizenegy képkockából, leszálló egység, misszió kutatói, űreszköz előtt, kötelezettségeit,
© 2013 TVN.HU Kft.