Belépés
Töltött szélű spenótos pizza
... megmosott spenótot lecsepegtetjük. A leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyú...
2018-09-06 23:24:42
Póréhagymás cukkinikrémleves
... megtisztított póréhagymát felkarikázzuk, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk, és fazékban felhevített kevés olívaolajon megizzasztjuk. Megszórjuk a curryporral, és enyhén megpirítjuk, majd rádobjuk a cukkinit a póréval együtt, és rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, majd a zöldségeket puhára főzz...
2018-06-20 23:34:23
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... porcukor;
a tálaláshoz: tejszínhab.



Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vaníliás-fahéjas forró tejet, majd 4 dl forró befőttlevet, s besűrítjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk...
2017-05-11 08:45:51
Petőfi rostélyos burgonyalángossal - ünnepi recept
... vágott, kiklopfolt húst sózzuk, beszórjuk köménymaggal, lisztbe hempergetjük. A felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk. Ugyanebben a zsiradékban megizzasztjuk a felkockázott szalonnát, a kis darabokra vágott hagymát, zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a piros paprikát és visszatesszük a hússzeleteket. Lefedve megpároljuk. Mielőtt kész, hozzáadju...
2013-03-14 17:23:03
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Egy paradicsomot kimagozunk, a húsát kockára vágjuk, őrölt borssal meghintjük, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

A vöröshagymát az olajban megizzasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük 6 dl vízzel, beletesszük a paradicsomot, a bazsalikomot és a leveskockát. Sóval, cukorral ízesítjük, felforraljuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, azaz...
2011-08-20 10:30:31
Erdélyi gombócleves
... beletesszük a búzadarát, 1 ek. lisztet, és 5dkg juhtúrót, majd a megmosott és apróra vágott kapor felét is. Az elkészült masszát félre tesszük.
-A leveshez a megmaradt lisztet megizzasztjuk vajon, majd három deci vízzel felengedve, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
-Apránként további 6dl vízzel felöntjük, és keveregetés mellett felforraljuk
- Majd a lébe bel...
2011-07-09 21:37:48
Fogas Gundel módra
... négy szeletre vágjuk és besózzuk. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatva forró olajban kisütjük, ezután lecsepegtetjük.

A mártáshoz a vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Apránként hozzáadjuk a forrásban levő tejet, s állandóan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját, a reszelt sajt felét, ...
2011-07-07 17:46:55
Tormakrémmel töltött alma recept
... liszt
15 dkg vaj
3 dl tejszín
4 db alma
5 db tojás sárgája

Elkészítés:

A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kissé megizzasztjuk, hogy elveszítse nyers ízét, de nem hagyjuk megpirulni! Állandó kevergetés közben, lassan felengedjük tejszínnel és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről! Utána hozzákeverjük az ecetes torm...
2011-02-15 10:09:14
Az 1945-ös budai kitörés
... támadók esetleg kénytelenek lesznek abbahagyni az előrenyomulást. Végezetül pedig: legyőzhetnek, elveszejthetnek minket - mondogatják a végsőkig tartó ellenállás hívei -, de megizzasztjuk az ellenséget, és amolyan Dugovics Titusz módjára annyi törököt viszünk magunkkal a túlvilágra, amennyit csak tudunk! Talán olyan veszteséget okozunk a töröknek, amelynek következtébe...
2011-02-11 12:48:29
Mai menű
... és egy szorosan befödhető, elég magas hosszúkás sütőedénybe helyezve, órákig pihentetjük. Közben 30 deka húsos szalonnát apró kockákra vágva serpenyőbe tesszük és nyílt tűzön jól megizzasztjuk, azután egy kiló apróra vágott hagymát teszünk hozzá, melyet teljesen elfonnyasztunk. (Nem pirítani.) Egy-két gerezd fokhagymát teszünk hozzá, majd 3 deci paradicsommal és kis vízzel föleres...
2011-02-04 07:13:30
1 2 
Címkék: LEVES AJÁNLAT, Fogas Gundel, Dugovics Titusz, 1945-ös budai, leöblített bazsalikom, serpenyőben felhevített, sütőt előmelegítjük, megkelt tésztát, keveset félreteszünk, meghámozott hagymát, póréval együtt, zöldségeket puhára, szilvát kimagozzuk, felét összeturmixoljuk, másik felét, vajat felhevítjük, vaníliás-fahéjas forró, tojássárgáját habosra, felforrósított zsiradékon, zsiradékban megizzasztjuk, felkockázott szalonnát, piros paprikát, paradicsomot kimagozunk, húsát kockára, olajban megizzasztjuk, olajon megpirítjuk, elkészült masszát, megmaradt lisztet, forrásban levő, tűzről levéve, tejszínnel elkevert, reszelt sajt, lábosban megolvasztjuk, ecetes torm, végsőkig tartó, szorosan befödhető, kiló apróra, cukkinikrémleves, összeturmixoljuk, elveszejthetnek, zsemlemorzsában, megfonnyasztjuk, lecsepegtetjük, elfonnyasztunk, felforrósított, előrenyomulást, hűtőszekrénybe, megizzasztjuk, hozzákeverjük, felkarikázzuk, beleforgatjuk, megtisztított, előmelegítjük, paradicsommal, tojássárgáját, feldaraboljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.