|
|
|
... megmosott spenótot lecsepegtetjük. A leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyú... |
2018-09-06 23:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított póréhagymát felkarikázzuk, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk, és fazékban felhevített kevés olívaolajon megizzasztjuk. Megszórjuk a curryporral, és enyhén megpirítjuk, majd rádobjuk a cukkinit a póréval együtt, és rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, majd a zöldségeket puhára főzz... |
|
2018-06-20 23:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor;
a tálaláshoz: tejszínhab.
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vaníliás-fahéjas forró tejet, majd 4 dl forró befőttlevet, s besűrítjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... vágott, kiklopfolt húst sózzuk, beszórjuk köménymaggal, lisztbe hempergetjük. A felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk. Ugyanebben a zsiradékban megizzasztjuk a felkockázott szalonnát, a kis darabokra vágott hagymát, zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a piros paprikát és visszatesszük a hússzeleteket. Lefedve megpároljuk. Mielőtt kész, hozzáadju... |
|
2013-03-14 17:23:03 |
|
|
|
|
|
|
... lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Egy paradicsomot kimagozunk, a húsát kockára vágjuk, őrölt borssal meghintjük, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A vöröshagymát az olajban megizzasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük 6 dl vízzel, beletesszük a paradicsomot, a bazsalikomot és a leveskockát. Sóval, cukorral ízesítjük, felforraljuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, azaz... |
|
2011-08-20 10:30:31 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a búzadarát, 1 ek. lisztet, és 5dkg juhtúrót, majd a megmosott és apróra vágott kapor felét is. Az elkészült masszát félre tesszük.
-A leveshez a megmaradt lisztet megizzasztjuk vajon, majd három deci vízzel felengedve, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
-Apránként további 6dl vízzel felöntjük, és keveregetés mellett felforraljuk
- Majd a lébe bel... |
2011-07-09 21:37:48 |
|
|
|
|
|
|
... négy szeletre vágjuk és besózzuk. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatva forró olajban kisütjük, ezután lecsepegtetjük.
A mártáshoz a vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Apránként hozzáadjuk a forrásban levő tejet, s állandóan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját, a reszelt sajt felét, ... |
2011-07-07 17:46:55 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
15 dkg vaj
3 dl tejszín
4 db alma
5 db tojás sárgája
Elkészítés:
A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kissé megizzasztjuk, hogy elveszítse nyers ízét, de nem hagyjuk megpirulni! Állandó kevergetés közben, lassan felengedjük tejszínnel és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről! Utána hozzákeverjük az ecetes torm... |
2011-02-15 10:09:14 |
|
|
|
|
|
|
... támadók esetleg kénytelenek lesznek abbahagyni az előrenyomulást. Végezetül pedig: legyőzhetnek, elveszejthetnek minket - mondogatják a végsőkig tartó ellenállás hívei -, de megizzasztjuk az ellenséget, és amolyan Dugovics Titusz módjára annyi törököt viszünk magunkkal a túlvilágra, amennyit csak tudunk! Talán olyan veszteséget okozunk a töröknek, amelynek következtébe... |
2011-02-11 12:48:29 |
|
|
|
|