Belépés
Zanatos turbolya gyógyhatásai
... magnézium, szelén, réz, foszfor és cink található benne.

A francia konyha igen kedvelt fűszere, csont- és zöldséglevesek, baromfiételek, mártások ízesítője. A kora tavasszal megjelenő zsenge hajtásaiból saláta is készíthető, később a levelek már keserűvé és rágóssá válnak.

A turbolya jó fűszere a gombának, a borsónak, a különféle krumplis fogásoknak és még a...
2020-10-20 21:44:44
A japán lonc gyógyhatásairól
... között nyílnak, fehérek, az elnyílás folyamán fokozatosan sárga színűvé válnak. A kis fehér-sárga virágocskák jóízűek, nyersen felhasználható, gyümölcssalátába keverhető. Virágzás után megjelenő fekete termései vonzzák a madarakat.

A hagyományos kínai medicina a lonc virágait és szárát ajánlja gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt.

A japán lonc ...
2020-10-20 00:52:48
Nyirokrendszerünk ápolása
... kezdik kezelni sem. A nyirokkeringés zavarának külső jelei lehetnek: a has körfogatának megnövekedése; a szemek alatti táskás duzzanat megjelenése; a boka körüli duzzanat; a székletben megjelenő nyálka; az orrban és a melléküregekben fokozott váladéktermelődés; valamint ödémásodás a menstruáció előtti napokban.

A nyirokerek egész rendszere hálózza be testünket. A nyiro...
2020-10-17 23:30:14
Szűzanya utolsó jelenése Fatimában 10.13
... utolsó megjelenésének a portugáliai Fatimában...
1917. október 13.
Az utolsó jelenéskor, 1917. október 13-án az egyes becslésektől függően 30-100 000 ember volt jelen.
A megjelenő hölgy azt mondta, ő a Rózsafűzés Királynője, és ezen a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére. A jelenés végén mindenki láthatta a csodát: a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szaba...
2020-10-13 12:06:22
A némaság iszonyú teherként
... "az önfeledésnek is megvan a maga öröme"...
2020-09-29 21:38:24
Miért is együnk rendszeresen fokhagymát?
... ez a jellegzetes illatú és csípős ízű gyógynövény nemcsak a megelőzésben hasznos, hanem a már kialakult plakkok ellen is hatásos. A stressz jelentős szerepet játszik az artériák falán megjelenő plakkok kialakulásában, azonban a fokhagyma még ebben az esetben is eredményesen dolgozik.

Nagyon pozitív hatása még a fokhagymának az, hogy csökkenti a szervezetben a CRP-szinte...
2020-09-27 21:41:29
A szájpadlás piros foltjainak rejtélye
... Ez gyakran okoz piros, gyulladt foltokat a szájpadláson. Egyéb tünetei is lehetnek, például ilyen a láz, a nyeléskor keletkező fájdalom, a vörös és duzzadt mandulák, illetve a nyakon megjelenő duzzadt nyirokcsomók.

A szájpadláson megjelenő vörös foltoknak gyakran oka lehet valamilyen vágás vagy égés okozta sérülés. Ezt okozhatja egy műfogsor, egy törött fog, olyan fogtö...
2020-09-22 22:48:10
A vesekő és megelőzése
... megúszhatjuk.

A vesekő másik jellemzője, hogy vizeletürítés közben tapasztalunk fájdalmat és égő érzést. A sürgető vizelési inger is jelezheti, hogy vesekőprobléma lépett fel. A vizeletben megjelenő vér is az egyik jele a vesekő kialakulásának, de a habos és bűzös vizelet is jelezheti, hogy gond van a vesével.

A vizeletürítés lehet kis mennyiségű a még a sürg...
2020-09-15 18:11:49
Mikor fontos azonnal felkeresni a háziorvost?
... nyirokcsomók akkor duzzadnak meg szemmel is jól láthatóan, ha valamilyen komoly fertőzés zajlik a szervezetben, de sajnos rákos megbetegedésre is gondolnunk kell ilyenkor.

A körmön megjelenő fekete vagy sötét vonal utalhat tápanyaghiányra, azonban ha hosszú ideje a körmön vagy az alatt van, vagyis nem nő le és egyre csak változik a mérete, ráadásul biztos benne, hogy se...
2020-09-14 21:33:38
Szent Kereszt felmagasztalása - Főünnep 09.14
... jelentő keresztet. Az ünnepet előbb Konstantinápolyban, majd a 7. századtól már a nyugati egyházban is megünnepelték.
,,Az emberi ész képtelen kimeríteni a szeretet kereszten megjelenő misztériumát; a kereszt ellenben meg tudja adni az észnek a végső választ, amit keres" - írta Szent II. János Pál pápa Fides et ratio kezdetű enciklikájában
............
2020-09-13 23:32:16
1 2 3 .................431 432 .........646 647 .........861 862 863 
Címkék: Szent Kereszt, Rózsafűzés Királynője, Szent II, János Pál, japán lonc, némaság iszonyú, szájpadlás piros, francia konyha, kora tavasszal, különféle krumplis, elnyílás folyamán, hagyományos kínai, lonc virágait, nyirokkeringés zavarának, szemek alatti, boka körüli, székletben megjelenő, melléküregekben fokozott, menstruáció előtti, nyirokerek egész, portugáliai Fatimában, utolsó jelenéskor, egyes becslésektől, megjelenő hölgy, helyen állítsanak, jelenés végén, ezüstkoronghoz vált, maga öröme, jellegzetes illatú, megelőzésben hasznos, stressz jelentős, artériák falán, nyeléskor keletkező, nyakon megjelenő, szájpadláson megjelenő, vesekő másik, sürgető vizelési, vizeletben megjelenő, egyik jele, vesekő kialakulásának, vizeletürítés lehet, körmön megjelenő, körmön vagy, ünnepet előbb, nyugati egyházban, szeretet kereszten, kereszt ellenben, végső választ, gyümölcssalátába, melléküregekben, felmagasztalása, antibakteriális, gyógyhatásairól, tápanyaghiányra, zöldséglevesek, nyirokkeringés, kialakulásának,
© 2013 TVN.HU Kft.