Belépés
Vadas mártás sertéshússal
... mustárnak is csak a felét),
összekeverjük, felöntjük vízzel.

Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve
90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk,
kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.

Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustá...
2020-08-23 09:01:08
Körömpörkölt
... fehéressé vált, megszórjuk az őrölt paprikával,
ezzel jól átforgatjuk, hogy szinte mindenüvé jusson, hozzáadjuk a
paradicsomot, paprikát, fokhagymát, és meg is sózzuk.
Megkavarjuk velük ismét.
Rárakunk annyi vizet, hogy nagyjából ellepje az egészet, átkeverjük,
szépen eloszlatjuk hogy ne lógjon ki semmi, és szépen, lassan elkezdjük
főzni.
...
2020-02-10 10:10:18
Korpacibere
... majd az egészet csavarjuk egy ruhába, hogy minél több ideig melegen maradjon. Gyakorlatilag dunsztba tesszük. A víz akár 2-3 napig is melegen maradhat, ezt időnként egy fakanállal jól megkavarjuk.

Amikor jól besavanyodott leöntjük róla a vizet és kiveszünk a korpaciberéből 800 grammnak megfelelő mennyiséget, a többit eldobjuk, majd jól kiöblítjük a 8 literes befőttes üv...
2020-01-17 22:56:33
Tallóztam
... ,sót,cukrot,ízlés szerint.Minden édesbe,sót,minden sósba cukrot teszünk,nagymamámtól tanultam,jobban kihozza az ízeket!Rum aromával, nátrium benzoáttal össze keverjük,Letakarjuk ,időközönként megkavarjuk.24 óra múlva, üvegekbe rakjuk,majd a spájzba a polcra a helyére! Nem kell dunsztolni,nem víz meg meggy ,hanem igazi,kulináris élvezet.Amit le írtam az -az.

Érett dinnye...
2018-06-22 12:25:22
Csipkebogyólekvár
... fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk ...
2017-10-11 13:45:27
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadom a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szükség szerint utánaízesítünk.

...
2017-07-23 01:05:09
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadom a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szükség szerint utánaízesítünk.

...
2017-04-27 23:32:12
Vadas mártás sertéshússal
... kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros h...
2016-10-01 21:04:28
Csíkos kavart tészta
... osztjuk. Az egyik felébe keverjük a vaníliát, a másik felébe a kakaóport. A tészta egyik részét kikent formába, vagy tepsibe öntjük, a másik részét is ráöntjük és egy villával enyhén me...
2016-02-02 22:02:58
Egészben sült sertéskaraj pikáns burgonyával
... sütőből, és a pecsenye léből. Bele rakjuk a burgonyát, cikkekre vágott almát, szeletelt citromot, és a fokhagymát egészben. Majd vissza ültetjük rá a húst. 20 perc múlva a krumplis köretet megkavarjuk, majd sütjük addig, míg a hús színt kap.

A húst kivesszük vágódeszkára, alufóliával nem túl szorosan betakarjuk. A krumplis köret alól - ha a krumpli puha - le...
2015-12-08 10:59:30
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: őrölt paprikával, egészet csavarjuk, többit eldobjuk, órán keresztül, megfőtt csipkebogyókat, finom lyukú, fakanál segítségével, csipkebogyó belsejében, felvágott karalábélevelet, gombócok teljesen, liszttel habarást, egyik felébe, másik felébe, tészta egyik, másik részét, villával enyhén, pecsenye léből, fokhagymát egészben, krumplis köretet, húst kivesszük, krumplis köret, krumpli puha, karalábélevelet, csipkebogyókat, utánaízesítünk, korpaciberéből, lángelosztóval, átpasszírozzuk, gyakorlatilag, összekeverjük, besavanyodott, megtisztított, karalábéleves, paradicsomot, körömpörkölt, készíthetjük, vágódeszkára, nagymamámtól, segítségével, húsgombóccal, sertéshússal, időközönként, korpacibere, megkavarjuk, csipkebogyó, tökéletesen, eloszlatjuk, alufóliával, burgonyával, sertéskaraj, mennyiséget, átforgatjuk, kivételével, felengedjük, fokhagymát, átkeverjük, fakanállal, hozzáadjuk, feltesszük, belerakjuk, tejszínnel, gombócokat, szeretnénk, letakarjuk, benzoáttal, paprikával, belsejében, kiöblítjük, dunsztolni, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.