|
|
|
... mustárnak is csak a felét),
összekeverjük, felöntjük vízzel.
Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve
90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk,
kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustá... |
2020-08-23 09:01:08 |
|
|
|
|
|
|
... fehéressé vált, megszórjuk az őrölt paprikával,
ezzel jól átforgatjuk, hogy szinte mindenüvé jusson, hozzáadjuk a
paradicsomot, paprikát, fokhagymát, és meg is sózzuk.
Megkavarjuk velük ismét.
Rárakunk annyi vizet, hogy nagyjából ellepje az egészet, átkeverjük,
szépen eloszlatjuk hogy ne lógjon ki semmi, és szépen, lassan elkezdjük
főzni.
... |
|
2020-02-10 10:10:18 |
|
|
|
|
|
|
... majd az egészet csavarjuk egy ruhába, hogy minél több ideig melegen maradjon. Gyakorlatilag dunsztba tesszük. A víz akár 2-3 napig is melegen maradhat, ezt időnként egy fakanállal jól megkavarjuk.
Amikor jól besavanyodott leöntjük róla a vizet és kiveszünk a korpaciberéből 800 grammnak megfelelő mennyiséget, a többit eldobjuk, majd jól kiöblítjük a 8 literes befőttes üv... |
2020-01-17 22:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... ,sót,cukrot,ízlés szerint.Minden édesbe,sót,minden sósba cukrot teszünk,nagymamámtól tanultam,jobban kihozza az ízeket!Rum aromával, nátrium benzoáttal össze keverjük,Letakarjuk ,időközönként megkavarjuk.24 óra múlva, üvegekbe rakjuk,majd a spájzba a polcra a helyére! Nem kell dunsztolni,nem víz meg meggy ,hanem igazi,kulináris élvezet.Amit le írtam az -az.
Érett dinnye... |
|
2018-06-22 12:25:22 |
|
|
|
|
|
|
... fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk ... |
|
2017-10-11 13:45:27 |
|
|
|
|
|
|
... gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadom a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szükség szerint utánaízesítünk.
... |
2017-07-23 01:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadom a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szükség szerint utánaízesítünk.
... |
2017-04-27 23:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros h... |
2016-10-01 21:04:28 |
|
|
|
|
|
|
... osztjuk. Az egyik felébe keverjük a vaníliát, a másik felébe a kakaóport. A tészta egyik részét kikent formába, vagy tepsibe öntjük, a másik részét is ráöntjük és egy villával enyhén me... |
2016-02-02 22:02:58 |
|
|
|
|
|
|
... sütőből, és a pecsenye léből. Bele rakjuk a burgonyát, cikkekre vágott almát, szeletelt citromot, és a fokhagymát egészben. Majd vissza ültetjük rá a húst. 20 perc múlva a krumplis köretet megkavarjuk, majd sütjük addig, míg a hús színt kap.
A húst kivesszük vágódeszkára, alufóliával nem túl szorosan betakarjuk. A krumplis köret alól - ha a krumpli puha - le... |
2015-12-08 10:59:30 |
|
|
|
|