|
|
|
... néhány zsálya levéllel, szegfűszeggel, kevés őrölt borssal, őrölt gyömbérrel és a fahéjjal mozsárban összetörünk, vagyis összekeverünk, majd hozzáadunk néhány kanál mézet. Végül jól megkenegetjük a tök szeleteket ezzel az ínycsiklandozó illatú egyveleggel, majd berakjuk kb. 25 percre az előmelegített sütőbe.
4. Rozmaringos-mézes sütőtök
A tököt megmossuk, félbevá... |
2017-11-10 19:33:56 |
|
|
|
|
|
|
... néhány zsálya levéllel, szegfűszeggel, kevés őrölt borssal, őrölt gyömbérrel és a fahéjjal mozsárban összetörünk, vagyis összekeverünk, majd hozzáadunk néhány kanál mézet. Végül jól megkenegetjük a tök szeleteket ezzel az ínycsiklandozó illatú egyveleggel, majd berakjuk kb. 25 percre az előmelegített sütőbe. Az így készült remekműtől még a legszkeptikusabbak is sütőtök-fanatikussá... |
|
2015-10-10 07:01:45 |
|
|
|
|
|
|
... folyós/és a lekvárra pici mézet csorgatunk.
Ezután feltekergetjük szépen őket.
Kizsírozott tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne túl szorosan.
A buktik oldalát olvasztott vajjal megkenegetjük. Amikor tele a tepsi, meleg helyen kissé kelesztjük, 15 perc.
Majd felvert tojássárgájával lekenjük a tetejét és elő melegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.|... |
2011-11-26 13:10:30 |
|
|
|
|
|
|
... fokozat) előmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütőben . 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettől lesz piros és ropogós a bőre), és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el. A burgonyát alap... |
|
2010-12-30 08:51:26 |
|
|
|
|
|
|
... sör
elkészítés
1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
2. Sütés előtt egy órával egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Ezért in... |
|
2010-11-24 19:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... sör
lkészítés
1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
2. Sütés előtt egy órával egy kis... |
2010-08-23 20:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... sör
elkészítés
1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
2. Sütés előtt egy órával egy k... |
2010-08-17 18:01:38 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott gyümölcsöt a hasüregbe rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkenegetjük, és alufóliával letakarva, közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa bőréh... |
2006-11-11 18:57:45 |
|
|
|
|