|
|
|
... cukor,mazsola,reszelt citrom hèj.
6-7 szem nagyobb alma le reszelve,levét kicsavarva,cukorral fahéjjal ízesítve.
Az összegyúrt tèsztát 4felé osztjuk.
Az első lapot megkenjük szilva lekvárral.erre kerül a mák töltelék.
Màsodik lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
... |
2017-12-12 10:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.
Karácsonyi kalács
50 dkg liszt,... |
|
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... ,,füleket" vizes kézzel egymásra hajtva négyágú csillag alakúra formázzuk a süteményeket (pont ahogy annak idején az óvodában hajtogattuk a forgót). Tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsin vagy sütőlapon 200 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szeretjük, még forrón meghinthetjük fahéjas porcukorral, de enélkül is jó.
... |
2017-11-28 12:23:24 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, majd ha besűrűsödött hozzáadjuk a kókuszreszeléket, hűtjük, majd összekeverjük a margarinnal.
A megsült tésztát megkenjük a krémmel, majd kókuszreszeléket szórunk a tetejére is!
... |
|
2017-11-02 22:56:11 |
|
|
|
|
|
|
... kapszlikkal bélelt muffin formá/kba kanalazzuk a tésztát úgy, hogy körülbelül a kapszlik a kétharmadukig legyenek töltve.
3. 190 fokon halvány aranyszínűre sütjük öket, majd megkenjük őket olvasztott vajjal és megszórjuk az ízlés szerinti cukros keverékekkel.
... |
|
2017-09-25 13:23:36 |
|
|
|
|
|
|
... nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én ... |
2017-09-04 09:41:48 |
|
|
|
|
|
|
... liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.
Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.
A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosul... |
2017-08-23 17:19:34 |
|
|
|
|
|
|
... liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.
Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.
A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosul... |
2017-08-21 16:32:31 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután jön egy fontos lépés: a rudakat egy nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk. Ez azért fontos, mert így formásabbak lesznek, és nem fognak kinyílni sülés közben!
3. A rudakat megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, esetleg sajttal, majd trapéz alakú darabokat vágunk belőlük, melyeket szellősen, sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatunk.
4. ... |
2017-07-11 07:39:18 |
|
|
|
|