|
|
|
... a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva ráhelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg. Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, a tészta széleket tojással bekenjük, és... |
2011-12-19 07:09:21 |
|
|
|
|
|
|
... kanál búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetej... |
|
2011-12-19 06:52:55 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 evőkanál olajat, és a diólinzerek egyik végét (... |
2011-12-15 14:23:32 |
|
|
|
|
|
|
... forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk... |
|
2011-12-14 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
... a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
A vajat/margarint habosra keverjük, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
A különböző színű piskótakorongokat megkenjük a krémmel, egymásra rétegezzük, a külsejét is bevonjuk a krémmel, mert a marcipán alá vajas krém (vagy lekvár kell).
Következik a torta bevonása, díszítése.
A marcipán... |
|
2011-12-12 04:37:00 |
|
|
|
|
|
|
... kitekerjük.
Összekeverjük diót, cukrot, mazsolát, fahéjat, vaníliás cukrot.
Annyi tejjel és lekvárral összekeverjük, hogy összeálljon.
A háromszögekre teszünk egy-egy kanál tölteléket.
Megkenjük a tészta széleket felvert tojással, majd feltekerjük, és kifliket formálunk, majd a tetejét is megkenjük tojással. 20 perc alatt 170 C fokon előmelegített légkeverős sü... |
2011-12-10 19:05:30 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Majd lehűtjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat.
A háromszögekre teszünk egy-egy kanál tölteléket, majd 1-1 kv mennyiségű meggylekvárt teszünk rá. Megkenjük a tészta széleket felvert tojással, majd feltekerjük, és kifliket formálunk, majd a tetejét is megkenjük tojással.
20 perc alatt 170 C fokon előmelegített légkeverős sütőben kisütjü... |
2011-12-10 19:03:40 |
|
|
|
|
|
|
... majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kiengedett málnát, cukrot és a rumot vagy aromát. Előtte pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez. A piskótát hár... |
2011-12-09 07:46:31 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrt hulladékból tojásnyi gombócokat formázunk, ovális lapra nyújtjuk, és kifliszerűen feltekerjük, a tepsikre helyezzük, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
Tetejüket megkenjük a tojássárgákkal, megszórjuk 1-1 nagy csipet finomra reszelt sajttal és/vagy köménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük ( 25 perc). A tepsiben hagyjuk k... |
2011-12-09 06:04:48 |
|
|
|
|
|
|
... piritjuk,sózzuk,borsozzuk.A tűzről levéve kihűtjük,kevés olvasztott vajjal, a tojásokkal és a tejjel elkeverjük.
A tepsit olajjal kikenjük,beleteszünk 2-3 réteslapot/minden réteget zsiradékkal megkenjük/ ráhalmozzuk a tölteléket,majd egy újabb lapot terítünk rá.Ismét töltelék ,megint jön a lap rá.Ismét töltelék...A tetejére 2-3 lapot teszünk megolajozva.
A legtetejére ... |
2011-12-03 15:44:26 |
|
|
|
|