|
|
|
... tejben /1 csipet cukor/ 1 csomag élesztőt kelesztünk.
Mindezt alaposan összegyúrjuk, 4 cipót készítünk belőle, letakarjuk és pihentetjük, majd tányér szerűen kinyújtjuk. - Olajjal megkenjük. A külső szélére "KEMPING" sajtot teszünk, az első tekerésnél a tészta szélét összenyomjuk és kintről befele föltekerjük.- Tepsibe tojással megkenjük.- A két tojás fehérjét csipet sóval f... |
2011-01-27 09:21:10 |
|
|
|
|
|
|
... kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetej... |
|
2011-01-26 20:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... kicsit hűlt a puding, belekeverjük a cukros margarint. A gesztenyés alapot elővesszük és kirakjuk meggyel. Meggydarabkákat keverünk a krémhez is (én negyedekre felvágtam egy szem meggyet). Megkenjük a meggyes sort, a krém felével. Majd kirakjuk piskóta tallérral. Erre kerül a krém másik fele. Betesszük egy éjszakára hűtőbe. Másnap levesszük a tortaforma oldalát, felverjük a 3 dl H... |
2011-01-26 16:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... dl ... |
|
2011-01-25 14:38:53 |
|
|
|
|
|
|
... dl ... |
|
2011-01-23 19:19:01 |
|
|
|
|
|
|
... tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a következő töltelékkel megkenjük: az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és megmosott mazsolával ízesítve elkeverjük. Feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe téve fektetjük. Ekkor ráöntjük a... |
2011-01-15 18:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
8. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
9. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
10. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
11. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük.
A krém készítése:
1. A vajat ... |
2011-01-15 18:26:51 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukorral, fél csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyságúra hajtogatjuk, rétegenként zsírozzuk, a fenti száraz töltelékkel beszórjuk, réteslappal beborítjuk, megkenjük zsírral, és pirosra sütjük.
Tizenöt dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, ízesítjük citrom- és narancshéjjal, szegfűszeggel. Ha kihűlt, 2 narancs levét, fél citrom levét, f... |
2011-01-15 14:24:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Sarkadi betyárfalat
Sertés combból, vagy csont-nélküli sertéskarajból készül. A 4-5 dkg hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és egyik oldalát zúzott fokhagymával megkenjük. A fokhagymás oldalát lisztbe mártjuk, majd kevés olajban vagy zsírban megsütjük (a sütést a lisztezett oldallal kezdjük). Miután a hússzeleteket kisütöttük, a maradék zsiradékban apróra... |
2011-01-15 12:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomott, átpasszírozott tehéntúrót, 1 citrom reszelt héját, 6 dkg mazsolát és a 2 tojásfehérje kemény habját adjuk, könnyedén keverve hozzá. A töltött darabkákat kiflivé összesodorjuk, vajjal megkenjük, majd vajazott tepsiben szép sárgára sütjük. Felszolgáláskor vanilin-szórócukorral bőven hintjük.
Rózsahegyi ragu fodros metélttel
Hozzávalók: 25 dkg fodros száraztészta... |
2011-01-15 08:41:44 |
|
|
|
|