|
|
|
... hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd amikor a puding kihűlt összekeverjük a pudingot a margarinos porcukorral.
A kihűlt sárga tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük a fehér tésztát, amire rákenjük a maradék krém felét. Végül a sárga tészta tetejét is rárakjuk a tészta tetejére, és megkenjük a maradék krémmel.... |
2009-04-19 18:31:06 |
|
|
|
|
|
|
... tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vastagra. kb. 20x30 cm-esre nyújtjuk. A hosszabb oldala lesz a süti hossza. Megkenjük a fele krémmel, és a papír segítségével feltekerjük. Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.
Nem lesznek óriási teker... |
|
2009-03-31 12:36:53 |
|
|
|
|
|
|
... 1 citrom levét és
# 5 dkg ... |
2009-02-20 00:10:55 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket a kinyújtott tészta közepére halmozzuk. Ezt követően először a tészta alsó szélét hajtjuk fel, majd pedig a felső szélét hajtjuk vissza. A tetejét zsiradékkal megkenjük és előmelegített sütőben magas hőmérsékleten pirosra sütjük.
... |
|
2009-02-04 05:42:21 |
|
|
|
|
|
|
... tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük.
Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel.
Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel, vagy reszelt sajttal(hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót,sonka, lencse, és arra a töltelék.|... |
|
2009-01-17 12:58:53 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 -2 cm vastagra elnyújtjuk. Tetejét megkockázzuk. 3cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, zsírozott tepsibe (vagy teflonos) egymástól 2 cm távolságra rakjuk. Tetejét tojássárgával megkenjük, megszórjuk reszeltsajttal. 1/2 óráig pihentetjük. Sütés előtt 10 perccel a sütőt bemelegítjük. Teljes lángon 5 percig, utána mérsékelt tűzön kb még 15-20 percig sütjük (sütőtől függ). [ke... |
2009-01-16 16:24:22 |
|
|
|
|
|
|
... 30 ... |
2008-12-02 21:23:34 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoró.
A tej, mandula, tojássárgája, méz, vaj összedolgozásával omlós tésztát készítünk. 1 órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk, különböző alakúra kiszaggatjuk. Tejjel (tojássárgájával) megkenjük, megszórjuk pisztáciával. Megkent sütőlapon vagy sütőpapíron, forró sütőben 10-15 percig sütjük.
Mi áll erről a Bibliában?
Józsefet Egyiptomban tömlöcbe vetették.... |
2008-12-01 23:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... sajttal
Szóval, ami éppen van otthon: párizsi, krinolin, főtt füstölt sonka vagy sülthús-maradék. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan megkenjük margarinnal, lilahagyma-szeleteket teszünk rá, rápúpozzuk a vékony metéltre szeletelt ,,ami éppen van otthon'' húsfélét, ketchupot, csípős piros aranyat nyomunk rá, a tetejére v... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|