Belépés
Szabolcsi töltött káposzta
... hogy elfedje, kb. 10 percig még főzöm, míg beszívja a vizet magába. A két hagymát apróra vágom, majd megfonnyasztom, és jó sok pirospaprikát (erőset) szórok rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát, rizst összekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint - ki milyen erősen szereti. Önteni kell hozzá annyi paradicsomlevet (legjobb a...
2009-12-18 17:43:22
Történelem a csipkéröl
... Párizst és Londont, 1908-ban és 1910-ben a The Studio című angol folyóirat gazdagon illusztrált beszámolókat közölt a halasi csipkéről.18 Dékáni Árpád a csipkeakció sikertelenségétől megkeseredve 1911-ben kilépett az Iparművészeti Társulatból és 1918-ig mint gimnáziumi tanár élt Kispesten. Dékáni Árpád - valószínűleg már csak budapesti tartózkodása idején - csipkéit védjeggyel lát...
2009-05-24 20:18:36
A 4 legfinomabb tészta
... A 4 legfinomabb tészta
Farfalle fokhagymás-tejszínes-parmezános articsókamártásban
Hozzávalók 4 személyre:

* 4 közepes vagy nagy, vékonyra szeletelt articsóka
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 nagy gerezd, finomra aprított fokhagyma
* 1 evőkanál, apróra vágott friss kakukkfű
* kis csavarintás citromlé
* 2 dl sűrű tejs...
2009-03-22 13:57:13
A Halasi csipke 3.
... lenfonal, 20x33 cm

1908-ban és 1910-ben a The Studio című angol folyóirat gazdagon illusztrált beszámolókat közölt a halasi csipkéről. Dékáni Árpád a csipkeakció sikertelenségétől megkeseredve 1911-ben kilépett az Iparművészeti Társulatból és 1918-ig mint gimnáziumi tanár élt Kispesten. Dékáni Árpád - valószínűleg már csak budapesti tartózkodása idején - csipkéit védjeg...
2007-06-29 13:15:52
1 
Címkék: Dékáni Árpád, Iparművészeti Társulatból, vizet magába, darált hússal, halasi csipkéről, csipkeakció sikertelenségétől, paradicsomlevet, pirospaprikával, megfonnyasztom, iparművészeti, pirospaprikát, megkeseredik, beszámolókat, tartózkodása, összekeverem, valószínűleg, megkeseredve, legfinomabb, csavarintás, csipkeakció, társulatból, illusztrált, gimnáziumi, fokhagymás, történelem, hozzávalók, parmezános, védjeggyel, kispesten, budapesti, csipkéről, csipkéröl, személyre, folyóirat, tejszínes, szabolcsi, fokhagyma, olívaolaj, articsóka, szeletelt, csipkéit, gazdagon, kakukkfű, káposzta, evőkanál, citromlé, farfalle, lenfonal, beszívja, vékonyra, kilépett, aprított, ízesítem, hagymát, töltött, elfedje, szereti, legjobb, közepes, finomra, párizst, szerint, londont, borssal, csipke, gerezd, vágott, apróra, halasi, védjeg, idején,
© 2013 TVN.HU Kft.