Belépés
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
Sutöporos turos pogacsa

Hozzavalok:
25dkg liszt, 25dkg turo, 25dkg margarin, 1,5tk so, 0,5cs sutöpor, 1db tojas, +a keneshez 1db tojas

Elkeszites:
A tesztahoz valokat összegyurjuk, alaposan eldolgozzuk egymassal. Egy sutölapot kibelelunk sutöpapirral. A tesztat kb.2cm vastagra nyujtjuk, majd apro pogacsakat szaggatunk. A sutöpapirral belelt sutölemez...
2018-06-11 13:02:28
Burgonyás lángos sajttal és tejföllel
... sajt


Elkészítés

A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni.
Közben 1 dl meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmar...
2018-03-03 00:48:36
Kakaós napraforgó
... lekenéshez
jégcukor a díszítéshez ( ami el is maradhat)

A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Ha a tészta duplájára kelt, a sütőt...
2018-02-12 09:16:27
Jeges kifli vagy Vízen kullogó
... evőkanál libazsír
10 dkg kristálycukor

Dagasztótálba tesszük a lisztet. Közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. Tiszta konyharuhát megkenünk libazsírral, figyelve arra, hogy mindenhol átjá...
2017-12-22 07:54:37
Krumplis pogácsák
... mokkáskanál

törött fekete bors, 1 dkg élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor.

Egy bögrébe beleszórom a szétmorzsolt élesztőt, rászórom a cukrot és ráöntöm a

meglangyosított tejet. Jól összekeverve hagyom felfutni. Közben egy gyúrótáblára készítem a

lisztet, amelybe mélyedést vájok. A mélyedésbe belerakom a tojást, a szeletekre vágott
...
2017-11-22 13:56:40
Csokis-tejkaramellás kuglóf
... étbevonó
1 dl habtejszín

Elkészítés

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe vájt mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a meglangyosított és 1 tk cukorral elkevert tejet, lisztet húzunk rá a halom tetejéről, és elkeverjük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 15 percig.
Közben a tejkaramellát, valamint a fehér és ...
2017-10-13 23:12:08
Habos meggyes pite
... zselatin
5 dl tejszín


A lisztet a tálas mixer táljába szitáltam, közepébe mélyedést készítettem.
Ide morzsoltam az élesztőt, amit leöntöttem a meglangyosított tejjel.
Oldalról lisztet húztam rá, és kelni hagytam.
Negyedóra elteltével hozzáadtam a langyos vajat, a porcukrot és a sót, valamint az enyhén felvert tojásokat, és s...
2017-05-26 11:20:53
Ellenállhatatlan
... teáskanál cukor,
350 g liszt,
200 g sajt
1 tojássárgája a tészta megkenéséhez

Elkészítés:

Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessük 40 -50 percig, szoba hőmérsékleten. Amikor a tészta megkelt, ...
2017-04-12 09:28:55
Ellenállhatatlan sajtos
... só,
fél teáskanál cukor,
350 g liszt,
200 g sajt
1 tojássárgája a tészta megkenéséhez

Elkészítés:

Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessük 40 -50 percig, szobahőmérsékleten. Amikor a tészta megkelt, o...
2017-04-05 07:14:49
Pusztamagyaródi szalagos fánk
... porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepébe ütjük az egész tojásokat és a tojássárgájákat, beletesszük a maradék porcukrot, sót és a felfutott élesztős tejet. Laza mozdulatokkal összeállítjuk, közb...
2017-01-18 14:49:54
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: tesztahoz valokat, sutölapot kibelelunk, sutöpapirral belelt, burgonyát megfőzzük, elmorzsolt élesztőt, dagasztótálba tesszük, meglangyosított vízzel, élesztő felhabzott, többi hozzávalót, órát kelesztjük, tészta duplájára, meglangyosított tejjel, többi anyagot, bögrébe beleszórom, szétmorzsolt élesztőt, gyúrótáblára készítem, mélyedésbe belerakom, szeletekre vágott, lisztet tálba, közepébe vájt, halom tetejéről, tálas mixer, langyos vajat, enyhén felvert, tészta megkenéséhez, szárított élesztőt, meglangyosított tejbe, tészta megkelt, langyos tejbe, kelesztőtálba szitáljuk, meglangyosított lisztet, közepébe ütjük, egész tojásokat, maradék porcukrot, felfutott élesztős, burgonyanyomóval, ellenállhatatlan, meglangyosított, pusztamagyaródi, tojássárgájákat, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, tejkaramellát, tejkaramellás, hőmérsékleten, dagasztótálba, kelesztőtálba, kristálycukor, mozdulatokkal, összeállítjuk, sutöpapirral, tojássárgája, szétmorzsolt, gyúrótáblára, összegyurjuk, megkenéséhez, felfuttatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.